Τη γνωρίσαμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά Game of Thrones και έγινε η αγαπημένη μας «Καλίσι». Η 24χρονη Emilia Clarke αποκάλυψε με κείμενό της στο περιοδικό «The New Yorker» ότι έχει περάσει δυο ανευρύσματα στον εγκέφαλο.

Η ηθοποιός πήρε την απόφαση να δημοσιοποιήσει την ιστορία της για να δώσει ελπίδα σε  ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ ξεκίνησε τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία SameYou για να ευαισθητοποιήσει σε θέματα που αφορούν την ανάρρωση μετά από τραυματισμούς στο κεφάλι και εγκεφαλικά σε νέους ανθρώπους και να παρέχει οικονομική στήριξη σε όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποθεραπεία.

 

View this post on Instagram

 

Recovery from brain injury and stroke is both tough and painful. It impacts millions of people worldwide every year, and this is why we have set up SameYou – a charity that is dedicated to increasing access to rehabilitation services for young people. To find out more information, please see the link in our bio. #sameyoucharity

A post shared by SameYou (@sameyouorg) on

Η Clarke υπέστη το πρώτο ανεύρυσμα στις 11 Φεβρουαρίου του 2011, μόλις είχε τελειώσει τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν του Game of Thrones. «Τη στιγμή που όλα μου τα παιδικά όνειρα φαίνονταν πως έχουν εκπληρωθεί, έχασα σχεδόν το μυαλό μου και τη ζωή μου», γράφει. Και περιγράφει τι συνέβη: κατά τη διάρκεια προπόνησης ένιωσε έναν έντονο πονοκέφαλο και κόπωση, οι πόνοι ήταν ανυπόφοροι, η ίδια κατέρρευσε και σχεδόν αναίσθητη μεταφέρθηκε στα επείγοντα.

«Η διάγνωση ήταν ταχεία και δυσοίωνη: μηνιγγική αιμορραγία, ένας θανατηφόρος τύπος αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου (…) Ήμουν 24 ετών» θυμάται η Clarke. «Δεν είναι δυνατόν να μου συμβαίνει αυτό», σκέφτηκε.

Υποβλήθηκε σε χειρουργείο, που επέτρεψε τα χειρότερα, ωστόσο ξύπνησε από την επέμβαση με οξείς πόνους και σε αφασία. «Το όνομά μου είναι Εμίλια Ίζαμπελ Γιουφίμια Ρόουζ Κλαρκ. Όμως, δεν μπορούσα να το θυμηθώ. Αντ’ αυτού ακατάληπτες φράσεις έβγαιναν από το στόμα μου. Ήθελα να διακόψω την υποστήριξη. Ζήτησα από τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω. H δουλειά μου, τα όνειρά μου για το πώς θα ήταν η ζωή μου περιστρεφόταν γύρω από τη γλώσσα, την επικοινωνία. Χωρίς αυτό, ήμουν χαμένη.», περιγράφει.

Η αφασία τελικά υποχώρησε και η Clarke πήρε εξιτήριο, ένα μήνα μετά την εισαγωγή της. Λίγο αργότερα θα ξεκινούσαν τα γυρίσματα για τη δεύτερη σεζόν του Game of Thrones, ωστόσο η καθημερινότητα δεν ήταν καθόλου εύκολη για τη νεαρή ηθοποιό. Έπαιρνε μορφίνη για να αντιμετωπίσει τους πόνους, ενώ η κούραση που ένιωθε ήταν αφόρητη. «Η δεύτερη σεζόν ήταν η χειρότερη για εμένα (…). Για να είμαι πολύ ειλικρινής, σκεφτόμουν κάθε λεπτό ότι θα πεθάνω», λέει.

 

View this post on Instagram

 

Ice❄ and Fire?

A post shared by ||Emilia Clark fan page? (@motherofdragons63) on

Στη διάρκεια του πρώτου χειρουργείου οι γιατροί είχαν εντοπίσει και δεύτερο μικρότερο ανεύρυσμα το οποίο έπρεπε να παρακολουθούν. Το 2013, και αφού είχε ολοκληρώσει έναν ακόμα κύκλο εξετάσεων, το ανεύρυσμα είχε διπλασιαστεί και η ηθοποιός έπρεπε να μπει ξανά στο χειρουργείο. Η επέμβαση ρουτίνας δεν πέτυχε, ο εγκέφαλος της αιμοραγούσε και έπρεπε να χειρουργηθεί ξανά, με αποτέλεσμα να της ανοίξουν πλέον το κρανίο για να αντιμετωπίσουν την αιμοραγία.

«Αισθάνομαι ατελείωτη ευγνωμοσύνη – στη μητέρα μου, στον αδερφό μου, στους γιατρούς μου, στις νοσοκόμες και στους φίλους μου. Κάθε μέρα μού λείπει ο μπαμπάς μου, που πέθανε από καρκίνο το 2016, και τον ευχαριστώ που κρατούσε το χέρι μου μέχρι το τέλος. Είμαι τόσο ευτυχισμένη που βρίσκομαι εδώ για να δω το τέλος της ιστορίας και την αρχή από οτιδήποτε ακολουθεί», λέει η Emilia Clarke στο τέλος αυτής της ιστορίας, από την οποία κατάφερε να βγει νικήτρια παρά τις δυσκολίες, που έπρεπε, παράλληλα, να τις κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Και τώρα έχει αποφασίσει να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν περάσει το ίδιο πρόβλημα.

 

 

View this post on Instagram

 

I mean I really don’t know how many more times I can remind myself that last night happened…not only because the end seems rather erm… hazy now.. Safe to say we got LIT UP. Who knew the #oscars2019 could be so damn fun?! From my insane @balmain dress to my insanely magical @niwaka_collections bling to my perfect colour (NOT DONE BY ME OUT OF A BOX!) but by the fantabulous kind saw me on the last day of her holidays @nicolaclarkecolour to @jennychohair @jilliandempsey @jennahipp @petraflannery my sisters from other mistas thank you for making me sparkly and shine and get me to the damn party on time! #littyinthecity #brunetteshavemorefunandnowiveprovedit #? #❤️ #??

A post shared by @ emilia_clarke on