Έλσα Τόλη: «Στην τηλεόραση δεν είχαμε την στήριξη που είχε η Φαίη Σκορδά»

Η πανέμορφη καλλονή τα τελευταία χρόνια τα έχει αφήσει όλ΄ αυτά πίσω της, όπως και την Αθήνα και πλέον ζει, εργάζεται και μεγαλώνει τα παιδιά της στο Λουτράκι, δίχως πάντως να ΄χει ξεκόψει εντελώς από τη μόδα.


Το αέρινο βάδισμά της στις πασαρέλες, το εντυπωσιακό παρουσιαστικό στις οθόνες της TV, αλλά και κάμποσες αισθησιακές φωτογραφήσεις της (οι οποίες όπως λέει έγιναν υπό κάποια πίεση και την… κυνηγούν ακόμη!), έκαναν την Έλσα Τόλη να «καθηλώνει» το αντρικό κοινό επί σειρά ετών.

Η πανέμορφη καλλονή τα τελευταία χρόνια τα έχει αφήσει όλ΄ αυτά πίσω της, όπως και την Αθήνα και πλέον ζει, εργάζεται και μεγαλώνει τα παιδιά της στο Λουτράκι, δίχως πάντως να ΄χει ξεκόψει εντελώς από τη μόδα. Ο σχεδιασμός κοσμημάτων είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς της, την οποία απολαμβάνει με τους ανθρώπους που αγαπά.

Σε μία εκ βαθέων συνέντευξή της στον Σπύρο Καλαματιανό και το www.topmodels.gr ηΈλσα Τόλη μιλά τόσο για την απόφασή της να σταματήσει την ενασχόλησή της με την τηλεόραση (αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι «…δεν είχαμε την στήριξη που είχε η Φαίη Σκορδά»), όσο και για τη ζωή της, την οικογένειά της, τη νέα ενασχόληση της, αλλά και πολλές στιγμές της καριέρας της. Απολαύστε την!

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με τον χώρο του modeling;
«Δεν ασχολήθηκα συνειδητά, ασχολήθηκα από σύμπτωση, Ξεκίνησα με promotion στην αρχή, με φωτογραφίσεις σε καταλόγους με ρούχα και μετά από δουλειά σε δουλειά, έγινε η κύρια δουλειά μου. Δεν είχα όμως το όνειρο για να γίνω μοντέλο, ήταν απλά καθαρά μία δουλειά, που με τον καιρό την αγάπησα»!

Οι γονείς σας στήριξαν την επιλογή σας αυτή;
«Δεν τους πέρασα το μήνυμα ότι ήταν κάτι διαφορετικό. Ήταν σαν όλες τις δουλειές, έτσι ένιωθα και εγώ άλλωστε. Οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι, άνθρωποι χαμηλών τόνων, δεν είχαν αυτό τον ενθουσιασμό και την παρότρυνση που κάνουν οι περισσότεροι γονείς, επίσης δεν με ακολουθούσαν σε δουλειές κτλ. Έμενα και από μικρή μόνη μου (λόγω του ότι ήταν χωρισμένοι και λόγω του ότι στεκόμουν στα πόδια μου) και δεν είχα και την πίεση αυτή που ενδεχομένως να είχα εάν δεν ήταν χωρισμένοι»

Ποιοι ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι σας βοήθησαν στα πρώτα σας βήματα και ποιες οι συμβουλές που σας έδωσαν;
«Με πας πολύ πίσω… Ήταν μία κοπέλα που ήταν και η πρώτη που δούλεψα μαζί της, η Σύλβια Αντωνάρου η οποία με είχε υπό την προστασία της – διότι ήμουν 15 χρονών όταν ξεκίνησα – μετά δούλεψα με τον Γιώργο Κουτούλια και στη συνέχεια πήγα στην Αδάμ και μετά στο Ace Models, όπου ήμουν και booker για τα διαφημιστικά για ένα διάστημα. Κοίτα απ΄ όλες τις δουλειές πήρα κάτι. Φαντάσου τότε ήταν δύσκολο να μπεις σε ένα γραφείο. Δεν είναι όπως είναι τώρα, που όλα είναι εύκολα, όποιος θέλει κάνει φωτογράφιση ή όποια θέλει γίνεται μοντέλο. Τότε για να φτιάξεις book και να κάνεις φωτογράφιση (και δεν μιλάω για πριν 30 χρόνια) ήταν πραγματικά δύσκολο, ήταν λίγοι οι άνθρωποι που ΄κάναν πραγματικό modeling».

elsa toli 1

Παρ΄ όλ΄ αυτά όμως κάνατε σπουδαία καριέρα στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς. Ύστερα από τόσα χρόνια υπάρχει κάτι το οποίο πετάτε;
«Ναι, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου. Πιεζόμουν απίστευτα (φαντάσου ότι εγώ έχω κάνει πολύ μετρημένα στα δάχτυλα τέτοιες δουλειές) ήταν κάποιες τολμηρές φωτογραφίσεις (που ήταν πολύ στην μόδα στην εποχή μας) πχ όπως τώρα μπορεί κάποιο κορίτσι να βγει στην τηλεόραση, εμείς είχαμε τις αισθησιακές φωτογραφίσεις, σε εξώφυλλα περιοδικών, με εσώρουχα. Ήταν για να μεγαλώνει το κασέ σου, εάν είχες στο βιογραφικό σου κάποιο εξώφυλλο (διότι ήταν πολλά τα περιοδικά) επειδή είχα πάρει μέρος στα Playmate 2003, έκανα κάνα δύο τέτοιες φωτογραφήσεις και δεν μου άρεσε καθόλου. Το έκανα αναγκαστικά και ακόμα με «κυνηγάει» αυτό το κομμάτι.

Τώρα έχει αλλάξει η ζωή μου, έχω τα παιδιά μου, έχουν αλλάξει οι εποχές (ούτως η άλλως δεν ήταν κάτι παρατραβηγμένο ή γυμνό που δεν έκανα ποτέ μου) αλλά έστω και αυτό το λίγο δεν θέλω να το βλέπω, με ενοχλεί. Φυσικά όμως δεν ντρέπομαι για τίποτα από όσα έχω κάνει. Κάποια στιγμή να φανταστείς μπήκα στην διαδικασία και έβαλα δικηγόρο να επικοινωνήσει με την Google να κατέβουν κάποιες φωτογραφίες που με ενοχλούσαν».

«…με «κυνηγάει» αυτό το κομμάτι των αισθησιακών φωτογραφήσεων»

Ποιο σημείο της καριέρας σας θεωρείτε σταθμό;
«Θεωρώ σταθμό στην καριέρα μου την στιγμή που ήμουν παρουσιάστρια το 2006-7 στο κανάλι Μακεδονία TV. Τότε έκανα πάρα πολλά πράγματα, ήμουν πολύ ενθουσιασμένη – ήταν η χρονιά που η Φαίη Σκορδά έφυγε και πήγε στο Αlter – αν και η αλήθεια είναι ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε πολλά πράγματα γιατί δεν είχαμε την στήριξη που είχε η Φαίη (είχε γίνει μία σημαντική επένδυση πάνω της και σ΄ εμάς ήταν στην φάση απλά να βγει η χρονιά).

Βέβαια δεν είχα δοκιμαστεί σαν κεντρική παρουσιάστρια, είχα ναι μεν τηλεοπτική εμπειρία σε κανάλια, αλλά δεν είχα την εμπειρία και την ανάλογη στήριξη έτσι ώστε να στηθώ σαν κεντρική παρουσιάστρια. Θυμάμαι ότι στην πρεμιέρα είχα βγει με ένα παιδί που δεν είχαμε την κατάλληλη τριβή, δεν ήταν δεμένη ομάδα και αυτό μου στοίχισε διότι έφυγα από την Αθήνα για να είμαι εκεί, εγκατέλειψα όλες μου τις δουλειές στην Αθήνα, διότι δεν μπορούσα να τα προλάβω όλα, τα λεφτά ήταν πάρα πολύ λίγα, σε σχέση με τα χρήματα που έβγαζα. Είπα όμως ότι θα επενδύσω σε αυτό το κομμάτι.

Φυσικά η Χριστίνα Λαμπίρη μου στάθηκε πάρα πολύ, που με έβαλε στην ομάδα της το 2008 και αυτό πραγματικά ήταν μεγάλος σταθμός διότι το καλοκαίρι του 2007-8 έμεινα εκτός. Μετά το 2009 έμεινα έγκυος στην κόρη μου και σταμάτησαν τα πάντα».

elsa toli 6

Άρα το κεφάλαιο οικογένεια στην ζωή σας ήρθε το 2009;
«Με το που τελείωσα με την εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη το καλοκαίρι, πήγαμε διακοπές, έμεινα έγκυος στην κόρη μου και μέχρι και έξι μηνών σχεδόν κανείς δεν ήξερε τίποτα. Μετά όμως σταμάτησα εντελώς τα πάντα. Έκανα κάποιες παρουσιάσεις, κυρίως πασαρέλα, (σταμάτησα τα περιοδικά, φωτογραφίσεις κτλ) και τις δικές μου ενότητες που είχα σε έντυπα. Για μένα η οικογένειά μου είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην ζωή μου».

Ποιες λέξεις σας έρχονται στο μυαλό όταν θέλετε να περιγράψετε τον σύζυγο σας, τον Αποστόλη;
«Τι να σου πω τώρα! Καψούρα να το πω… έρωτας με την πρώτη ματιά να το πω… εγώ παντρεύτηκα τον άνδρα που αγάπησα και ερωτεύτηκα, δεν παντρεύτηκα ούτε από συμφέρον, ούτε από τίποτα άλλο… Ήταν καταληκτικός στην ζωή μου, σε πολλά σημεία, με βοήθησε και με βοηθάει σε πολλά πράγματα… Μου στέκεται… Είμαστε τώρα κοντά 10 χρόνια μαζί, έχουμε περάσει από όλα τα στάδια, συνεχίζουμε και μακάρι να μην αλλάξει αυτό».

«Δεν με ενθουσιάζει η ιδέα το παιδί μου να ασχοληθεί με τον χώρο της μόδας, ειδικά στην Ελλάδα»

Εάν η κόρη σας πει ότι θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο της μόδας εσείς τι θα της πείτε;
«Δεν μπορείς να κάνεις κάτι εάν το παιδί σου έρθει και σου πει κάτι τέτοιο. Και εμένα ο πατέρας μου ερχόταν και μου έλεγε να μην το κάνω, θα το έκανα από αντίδραση. Όμως ένα έρθει η κόρη μου και μου το πει, θα της δώσω πολύ καλές συμβουλές. Δεν με ενθουσιάζει η ιδέα το παιδί μου να ασχοληθεί με τον χώρο της μόδας, ειδικά έτσι όπως είναι δομημένη αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχουν προοπτικές. Εδώ σπουδάζεις κάτι και δεν έχεις μέλλον, πόσω μάλλον η μόδα. Να χάνεις τον χρόνο σου να τρέχεις από casting σε casting για ψίχουλα. Εάν αξίζει και έχεις το γνώθι σαυτόν να ξέρεις εάν αξίζει, για το οτιδήποτε, τότε ναι μαζί σου, αλλά όχι στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό, ώστε να μπορεί να δει κάποια πράγματα, την πειθαρχία του εξωτερικού, γιατί δεν έχουμε καμία σχέση με τα εντός των συνόρων… Εδώ δεν υπάρχει τίποτα. Απορώ πως κάποια κοριτσάκια που κάνουν μία φωτογράφιση νομίζουν ότι κάτι έχουν κάνει! Δηλαδή δεν υπάρχει αυτό που γίνεται στον χώρο αυτό. Δεν ξέρω και οι γονείς πόσο είναι διατεθειμένοι να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. Εγώ είμαι όμως και θα ασχοληθώ πολύ να τους εξηγήσω. Θα προσπαθήσω να τους δώσω ότι καλύτερο μπορώ. Από εκεί και πέρα θα οι επιλογές τους είναι δικές τους»…

Ασχολείστε – πολύ πετυχημένα θα έλεγα – το τελευταίο διάστημα με τον σχεδιασμό του κοσμήματος. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να κάνετε κοσμήματα;
«Άρχισα ν΄ ασχολούμαι για προσωπική χρήση, γενικότερα πιάνει το χέρι μου, πάντα έπιανε. Τα κοσμήματα των παιδιών μου, τις μπομπονιέρες στη βάφτισή τους, γενικότερα μου αρέσει να ασχολούμαι με πράγματα που έχουν να κάνουν με τα χέρια, με τον κήπο κτλ. Έτσι ξεκίνησα και άρχισα δειλά-δειλά να το εξελίσσω. Από την στιγμή που άρχισαν να αρέσουν τα πράγματα που κάνω το έκανα και επαγγελματικά. Με σταθμό φυσικά το Axdw, που για εμένα η διοργάνωση της Τόνιας Φουσέκη ήταν μεγάλη τιμή-προβολή και με απογείωσε κατά πολύ και με καθιέρωσε».

elsa toli 7

Περιγράψτε μου μία απλή καθημερινή μέρα σας…
«Η καθημερινότητα μου είναι στο Λουτράκι με εξαίρεση κάποιες μέρες που βρίσκομαι στην Αθήνα, οπότε το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει το πρωινό ξύπνημα για να ετοιμάσω τα παιδιά μου να πάνε στο σχολείο, μετά πίνω τον καφέ μου σε μία καφετέρια και στη συνέχεια πηγαίνω στο μαγαζί μου Island Boutique by Elsa Toli. Επιστροφή των παιδιών από το σχολείο, μαγειρεύω… Απλά μία καθημερινή ζωή ενός απλού ανθρώπου, στο πρόγραμμα της οποίας προστίθενται κάποιες μέρες και η επίσκεψή μου στο γυμναστήριο, λίγο με το ζόρι τελευταία αλλά ΟΚ (γέλια)… Στιγμές οικογενειακές με την οικογένεια μου. Τίποτε το ιδιαίτερο».

Υπάρχει κάποιο όνειρο σας το οποίο έχει μείνει ανεκπλήρωτο και θα κάνετε τα πάντα να το εκπληρώσετε;
«Όχι τα όνειρα μου δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα από το παρελθόν, τα όνειρα μου έχουν να κάνουν με το μέλλον. Δεν με απασχολεί τίποτα από το παρελθόν, δεν έχω κανένα απωθημένο. Μόνο την τηλεόραση αλλά μου πέρασε, στην αρχή το είχα πάρει στραβά αλλά εντάξει, διότι είμαι άνθρωπος της συνήθειας, είχα μάθει να πηγαίνω σε ένα κανάλι και να δουλεύω και από εδώ εάν με πάρεις που έχω συνηθίσει πάλι θα γκρινιάζω. Τα όνειρα μου έχουν να κάνουν, με τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τις δουλειές μου και το πώς θα συνεχιστεί η ζωή μου εδώ έτσι όπως την έχω στήσει».

Τώρα θα ήθελα να κλείσουμε ως εξής: Με μία εικόνα που σας έρχεται στο μυαλό από τα παιδικά σας χρόνια…
«Μια καταπληκτική εικόνα που την λέω μέχρι σήμερα και στα παιδιά μου από τα παιδικά μου χρόνια είναι που είχα έναν παππού ο οποίος με λάτρευε και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Εμένα που ήμουν παιδί χωρισμένων γονιών μου είχε ιδιαίτερη αδυναμία. Θυμάμαι πως πάντα ερχόταν με τα ψώνια από την λαϊκή, έφερνε ένα καρπούζι μεγάλο για τους υπόλοιπους και ένα για μικρό για εμένα και αυτό το περίμενα πως και πώς… Μου άρεσε που με ξεχώριζε. Αυτή την εικόνα έχω έντονα στο μυαλό μου, με αγαπούσε πολύ, ήταν ο αγαπημένος μου».

Συνέντευξη στον  Σπύρο Καλαματιανό 

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο τη Έλσας Τόλη



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!