«Είπα στον εαυτό μου ότι θα ερωτευόταν κάποια της ηλικίας του»: Η Μπριζίτ Μακρόν αποκαλύπτει πώς ανέβαλε τον γάμο με τον Εμανουέλ


Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν αποκάλυψε πώς ανέβαλε να παντρευτεί τον Εμμανουέλ για να αποφύγει να «καταστραφεί» η ζωή των παιδιών της. Σε μια σπάνια προσωπική συνέντευξη, η 70χρονη είπε στο περιοδικό Paris Match ότι καθυστέρησε να παντρευτεί τον σύζυγό της, Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, 45 ετών, για δέκα χρόνια για χάρη των τριών παιδιών της, που είναι περίπου στην ίδια ηλικία με τον μικρότερο σύντροφό της. Ο τίτλος του εξώφυλλου είναι «Έχω την επιρροή που μπορεί να έχει μια γυναίκα στον άνδρα της».

Ο Μακρόν ήταν 15 ετών όταν ερωτεύτηκε την κατά 25 χρόνια μεγαλύτερή του, παντρεμένη τότε Μπριζίτ Οζιέρ. Ήταν η δασκάλα του θεάτρου στο καθολικό σχολείο Πρόβιντενς στην Αμιέν, στη βόρεια Γαλλία, και η κόρη της, Λόρενς, ήταν συμμαθήτρια του Μακρόν.

Το ειδύλλιό τους άνθισε και προκάλεσε σκάνδαλο στην επαρχία. Οι γονείς του Μακρόν τον έστειλαν στη συνέχεια στο Παρίσι για να πάει σε άλλο σχολείο, αλλά η επιθυμία του να είναι με τη δασκάλα του δεν σταμάτησε εκεί. Όπως αποκάλυψε είπε στον εαυτό της ότι, όταν ο Εμανουέλ ήταν στο Παρίσι, πως “θα ερωτευόταν κάποια της ηλικίας του”, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Η Μπριζίτ εγκατέλειψε τη δουλειά της, αλλά είπε ότι τα «μόνα εμπόδια» ήταν τα παιδιά της, καθώς δεν ήθελε να «καταστρέψει τη ζωή τους».  «Αυτό κράτησε δέκα χρόνια, ο χρόνος να τους βάλω στον δρόμο που έπρεπε. Μπορείτε να φανταστείτε τι άκουγαν. Αλλά δεν ήθελα να χάσω τη ζωή που είχα δημιουργήσει», ανέφερε.

Ο γιος της είναι τρία χρόνια μεγαλύτερος από τον Μακρόν και οι κόρες της, τώρα 46 και 39 ετών, έχουν παρόμοια ηλικία με τον δεύτερο σύζυγό της. 

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν ξέρει τι θα έλεγαν οι γονείς της για τον γάμο της με τον πρώην μαθητή της, αλλά σημείωσε ότι τα αδέρφια της μερικές φορές αστειεύονταν για τα κουτσομπολιά γύρω από τη σχέση της με τον Μακρόν.

Τελικά παντρεύτηκε τον Μακρόν -έναν 20χρονο τότε δημόσιο υπάλληλο- το 2007, αφού χώρισε από τον εν διαστάσει σύζυγό της André-Louis Auzière τον προηγούμενο χρόνο.

Η Πρώτη Κυρία έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την έγγαμη ζωή τους, για την οποία συνήθως δεν αποκαλύπτει τίποτε. Παρά το γεγονός ότι είναι ήδη παντρεμένη για 16 χρόνια, η Μπριζίτ είπε ότι ο σύζυγός της καταφέρνει ακόμα να την εκπλήσσει με την εντυπωσιακή μνήμη και την εξυπνάδα του.

«Είχα πολλούς λαμπρούς μαθητές και κανένας δεν είχε τις ικανότητές του. Πάντα τον θαύμαζα», εξήγησε.

«Λατρεύει τα βραστά αυγά»

Το ζευγάρι απολαμβάνει μια ήσυχη ζωή μαζί στο παλάτι των Ηλυσίων όταν ο πρόεδρος επιστρέφει στο σπίτι γύρω στις 10 και 11 μ.μ., με την Μπριζίτ να του μαγειρεύει πρωινό και μερικές φορές δείπνο. Για να βρει ιδέες για συνταγές, πηγαίνει στον ιστότοπο Marmiton. Ένα μικρό μυστικό για τα γούστα του Εμανουέλ Μακρόν: «Λατρεύει τα βραστά αυγά». Ξέραμε ήδη ότι του άρεσε το Cordon bleu! Ο Εμανουέλ Μακρόν κοιμάται λίγο. «Δεν του αρέσει να αποκοιμιέται», εκμυστηρεύεται η Μπριζίτ Μακρόν. Το μυστικό του: κοιμάται λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λέει στο Paris-Match : “Ένα βράδυ, ήταν πολύ κουρασμένος. Θα πηγαίναμε για δείπνο με τον Richard Ferrand στην Εθνοσυνέλευση. Κοιμήθηκε στο αυτοκίνητο. Λοιπόν, όταν έφτασε, ήταν ανανεωμένος!” Λιγότερο από 2 χλμ. χωρίζουν τα Ηλύσια από τη Συνέλευση.

Ενώ ο σύζυγός της αφιερώνει τη μέρα του επικεντρωμένος σε πολιτικά θέματα, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας διδάσκει για φιλανθρωπικό σκοπό και επικεντρώνεται σε καλούς σκοπούς.

Είναι συνηθισμένη στην κριτική που ήρθε με το δημόσιο αξίωμα τώρα και δέχεται σχόλια για πράγματα όπως τα ρούχα της.

«Είμαστε ένα κανονικό ζευγάρι»

Τελικά, τι επιρροή έχει η Μπριζίτ Μακρόν στον πρόεδρο; Κυρίως, μην της αποδίδετε πολιτικό ρόλο. «Οι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαι πολιτικός. Αλλά από πού το συμπεραίνουν αυτό;» εκνευρίζεται. Κάτι που δεν την εμποδίζει να γευματίσει με υπουργούς ή να πει τη γνώμη της στον Εμανουέλ Μακρόν. “Έχω την επιρροή που μπορεί να έχει μια γυναίκα στον σύζυγό της. Όταν νιώθω ότι είναι διαθέσιμος, κάνω ερωτήσεις και του λέω τη γνώμη μου”. Μας διαβεβαιώνει, όμως, έξι χρόνια μετά την άφιξη του ζεύγους Μακρόν στα Ηλύσια: «Είμαστε ένα κανονικό ζευγάρι».

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!