Διονύσης Σαββόπουλος ” Έχω σιχαθεί τον Αριστοφάνη όπως τον παίζουν…”

Ο αγαπημένος “Νιόνιος” μιλάει για την παράσταση που ετοιμάζει.


O Διονύσης Σαββόπουλος ετοιμάζει παράσταση με το έργο “Πλούτος” του Αριστοφάνη, όπου ο ίδιος μετέφρασε το κείμενο, σκηνοθετεί, παίζει και υπογράφει τη μουσική. Όπως ο ίδιος δηλώνει, όλα αυτά του προκαλούν άγχος αλλά ο θίασος του είναι πολύ καλός και δουλεύουν όλοι μαζί.

Ο “Νιόνιος” εξηγεί πως επέλεξε το εν λόγω έργο διότι : ” Έχω σιχαθεί τον Αριστοφάνη όπως τον παίζουν. Είναι ένας μεγάλος ποιητής ο Αριστοφάνης, αυτό είναι πάνω από όλα. Μπορεί να λέει χοντράδες, να σατιρίζει, αυτό όμως μέσα σε ένα ποίημα υψηλής πνοής. Μετέφρασα 1.200 στίχους κι έχω την όρεξη να το σκηνοθετήσω κι ας μην έχω ιδέα πως γίνεται. Πρώτη φορά το κάνω”

“Φοβάμαι, αλλά το διώχνω, ο ύπνος μου είναι αγχωμένος. Αλλά κάνω τη δουλειά μου. Όλοι κάνουμε τη δουλειά μας ευτυχώς. Δεν περίμενα τόση γενναιοδωρία από τον θίασο. Νιώθω ευγνώμων”.

Όσον αφορά το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου απ’ όπου και θα περάσει η παράσταση ο Διονύσης Σαββόπουλος παραδέχεται πως το φοβίζει λέγοντας χαρακτηριστικά : “Ναι, με φοβίζει, είναι θηριώδες. Στον “Πλούτο” δεν θέλω ούτε πλέιμπακ, ούτε μικρόφωνα. Πηγαίνω με άγνοια. Με άγνοια και με το αίσθημα διαμαρτυρόμενου θεατή. Θέλω να δείξω πως είναι αλλιώς ο Αριστοφάνης. Αν τα καταφέρω”.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!