“Δεν είμαστε όποιοι κι όποιοι,είμαστε οι Έλληνες και θα τα καταφέρουμε”

Δείτε τι δήλωσε ο Διονύσης Σαββόπουλος.


O Διονύσης Σαββόπουλος σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του μίλησε στο Αχελώος tv για τον “Πλούτο” του Αριστοφάνη, την παράσταση, την οποία σκηνοθετεί, παίζει και υπογράφει τη μουσική, ενώ αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας και την αντιμετώπιση της.

“Το έργο το έχω αγαπήσει από το 1985, που το είχα κάνει με τον Λούκα Ρονκόνι στην Επίδαυρο, σε παράσταση του Εθνικού. Είχα κάνει την μουσική εκεί. Ωραία ήταν η παράσταση αλλά ο Ρονκόνι δεν ήξερε ελληνικά, οπότε οι ηθοποιοί τα έλεγαν όπως τα καταλάβαιναν”, ανέφερε ο εθνικός μας Νιόνιος.
Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης τόνισε ότι “ο Πλούτος είναι μια πολύ παράξενη κωμωδία. Η ειρωνεία του είναι πάρα πολύ λεπτή. Το αγάπησα και κάθισα κάποια στιγμή και το μετέφρασα, θέλοντας να δείξω ότι πάνω απ’ όλα ο Αριστοφάνης είναι ένας μεγάλος ποιητής. Τα λέει χοντρά βέβαια… βωμολοχεί, αλλά όλα αυτά μέσα σε μια μαγεία που μόνο ένας ποιητής μπορεί να επιτύχει”.

Σημείωσε ωστόσο ότι “τελευταία δεν το καταλαβαίνουν αυτό και παρουσιάζουν τις κωμωδίες του Αριστοφάνη σαν καλαμπούρια από επιθεώρηση, κάτι λαϊκούρες… με την κακή έννοια. Ο κόσμος γελάει, βέβαια, νομίζοντας πως κατάλαβε και δεν έχει καταλάβει τίποτα. Μιλάω για τα τελευταία χρόνια γιατί πιο παλιά έχουμε δει εξαιρετικές παραστάσεις”.

Τέλος, αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ο ο Διονύσης Σαββόπουλος επισήμανε: “Έχει κουπί ακόμα, αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά πιστεύω ότι, διάολε, δεν είμαστε όποιοι κι όποιοι, είμαστε οι Έλληνες… Πιστεύω ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε και θα γυρίσουμε σελίδα. Το έχουμε αποδείξει κατ΄ επανάληψη”.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!