Daily Mail: Οι Βρετανοί βρήκαν τρόπο να έρθουν στην Ελλάδα!


Την πεποίθηση ότι τελικά θα καταφέρουν να έρθουν στην Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι εκφράζει η Daily Mail σε δημοσίευμά της, παρά το γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» των χωρών με αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην πατρίδα τους.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα κάνει αναφορά στις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος διευκρίνισε την Κυριακή 31/5 ότι «όσοι τουρίστες ξεκινούν από αεροδρόμια τα οποία επισημαίνονται στη λίστα της EASA, (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας) ερχόμενοι στην Ελλάδα, θα περάσουν από υποχρεωτικό τεστ και παραμονή για μια ημέρα σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο.

Στην περίπτωση κατά την οποίαν το τεστ είναι αρνητικό, οι επισκέπτες αυτής της κατηγορίας θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα επί 7 ημέρες. Αν όμως το δείγμα είναι θετικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών και θα παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους».

Στην εν λόγω λίστα, όμως, δεν συμπεριλαμβάνεται μέχρι στιγμής (καθώς ο κατάλογος ανανεώνεται) το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, γεγονός που αφήνει «ανοιχτό παραθυράκι» στην προσέλευση Βρετανών τουριστών στη χώρα μας από τον συγκεκριμένο αερολιμένα.

Η βρετανικη εφημερίδα δηλώνει ενθουσιασμένη που χιλιάδες βρετανοί που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας , θα μπορουν να ταξιδέψουν μέσω Εδιμοβουργου.

Άλλα αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη «μαύρη λίστα» είναι του Χίθροου, του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ, της Γλασκόβης, του Γκάτγουικ κ.ά.

Οι Βρετανοί ψηφίζουν Ελλάδα

Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, όταν αρθούν οι περιορισμοί, είναι η Ελλάδα, με πρώτη την Ισπανία, σύμφωνα με έρευνα της TUI σε δείγμα 2.000 ενηλίκων Βρετανών.

Οι διακοπές πάντως βρίσκονται στην τρίτη θέση των επιθυμιών των Βρετανών αυτήν την εποχή με 18%, με πρώτο που τους λείπει να είναι οι συναντήσεις με φίλους και την οικογένεια (75%) και δεύτερο να βγαίνουν έξω και να πάνε σε ένα εστιατόριο (47%).

Από όσους θέλουν να πάνε διακοπές, μόνο το 15% το επιζητεί αυτό το συντομότερο δυνατό, το 16% θέλει να ταξιδέψει μέχρι τον χειμώνα και το 45% θέλει να κάνει διακοπές πριν από το καλοκαίρι του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Μάιος και ο Ιούνιος του 2021 είναι επί του παρόντος οι πιο δημοφιλείς μήνες για ταξίδι, πιθανότατα γιατί οι πελάτες μετέφεραν τις εφετινές κρατήσεις αυτών των μηνών για τους ίδιους μήνες την επόμενη χρονιά.

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί που σκοπεύουν να πάνε διακοπές μετά την άρση των περιορισμών οι Βρετανοί είναι οι εξής:

Ισπανία

Ελλάδα

Ιταλία

Φλόριντα

Καραϊβική

Κροατία

Τουρκία

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!