Covid-19: Πρώτος θάνατος στη Σ. Αραβία, αυξήθηκαν στα 767 τα κρούσματα


Τον πρώτο θάνατο από τον νέο κορονοϊό ανακοίνωσε σήμερα η Σαουδική Αραβία, όπου καταγράφηκε επίσης πρωτοφανής αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα οποία φτάνουν πλέον τα 767, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ένας Αφγανός πολίτης, μόνιμος κάτοικος Μεδίνας, πέθανε από την ασθένεια, διευκρίνισε το υπουργείο. Μέσα σε 24 ώρες εντοπίστηκαν άλλα 205 κρούσματα.

Η Σαουδική Αραβία έχει επιβάλει από την Δευτέρα απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, έκλεισαν κινηματογράφοι, εμπορικά κέντρα και εστιατόρια ενώ ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις και το «μικρό» προσκύνημα Όμρα, στο οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο εκατομμύρια μουσουλμάνοι απ’ όλον τον κόσμο. Έχει απαγορευτεί επίσης η πρόσβαση όλων των αλλοδαπών στις δύο ιερές πόλεις, τη Μεδίνα και τη Μέκκα.

«Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη», προειδοποίησε στις 19 Μαρτίου ο βασιλιάς Σαλμάν, καλώντας τους συμπατριώτες του να τηρούν τις οδηγίες των αρχών.

Στις χώρες του Κόλπου έχουν καταγραφεί περίπου 2.100 κρούσματα του SARS-CoV-2. Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε σήμερα και τρίτο θάνατο ασθενούς. Το Ομάν ανέφερε ότι σταματούν από τις 29 Μαρτίου όλες οι εμπορικές πτήσεις, εκτός από εκείνες με προορισμό τη χερσόνησο Μουσαντάμ, η οποία χωρίζεται από το υπόλοιπο σουλτανάτο από εδάφη που ανήκουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο Κουβέιτ, οι αρχές προειδοποίησαν ότι όποιος μεταδίδει σκόπιμα την ασθένεια θα τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!