Χρήστος Κωστής: Ο άσσος των γηπέδων μιλάει για όλα μετά απο χρόνια

 
Ο άσσος των γηπέδων ανοίγει την καρδιά του μετά από πολλά χρόνια και μιλάει για όλα!


 
Ο άσσος των γηπέδων ανοίγει την καρδιά του μετά από πολλά χρόνια και μιλάει για όλα!

 
Ο άσσος των γηπέδων ανοίγει την καρδιά του μετά από πολλά χρόνια και μιλάει για όλα!

 
Ο άσσος των γηπέδων ανοίγει την καρδιά του μετά από πολλά χρόνια και μιλάει για όλα!

Ο «Έλληνας Κρόιφ» πρόλαβε να δείξει στην αυγή της καριέρας του ότι διαθέτει στόφα μεγάλου αθλητή και ταλέντο εφάμιλλο πρωτοκλασάτων αστεριών. Αγαπήθηκε όσο λίγοι, και τώρα είναι έτοιμος να ξανά ονειρευτεί, γιατί τα όνειρα δεν σταματάνε όταν μιλάς με τα αστέρια! O Χρήστος Κωστής μετά από πολλά χρόνια ανοίγει την καρδιά του στο Bizznews και στην Άννα Τσιάλτα και μιλάει για όλα! Για την ζωή του τα παιδικά του χρόνια, την μεγάλη του αγάπη την ΑΕΚ,  και φυσικά για τον μεγάλο έρωτα που περιμένει.  Χαρακτηρίστηκε η περίπτωση του ποδοσφαιριστή, που ήθελες εκατό μάτια για να τον βλέπεις στο γρασίδι!
Πως ξεκίνησες την καριέρα σου; Ας κάνουμε μια αναδρομή της ζωής σου, που δεν είναι άλλη από το ποδόσφαιρο.
Ξεκίνησα από την Θεσσαλονίκη, σε μια ομάδα μικρή, στην ηλικία των δώδεκα, στα Διαβατά Θες/κης στον Αετό. Από το σχολείο μου άρεσε το ποδόσφαιρο, ήμουν με μια μπάλα στα πόδια και αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να παίζω ποδόσφαιρο. Μπήκα σιγά σιγά στην ακαδημία του Ηρακλή και έτσι ξεκίνησαν όλα. Βέβαια όλοι μου έλεγαν πως έχω ταλέντο, και ότι θα φτάσω πολύ ψηλά κάποια στιγμή. Στην αρχή δεν το πίστευα, αλλά στην πορεία η ζωή μου τελικά έδειξε πως αυτό ήθελα να κάνω. Πηγαίνω αργότερα σε μια άλλη ακαδημία στην Δράμα, όπου για έξι μήνες εκεί, κατάλαβα ότι το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή μου, και ότι αυτό ήθελα να κάνω για πάντα!
Έρχεται η μεγάλη στιγμή που μπαίνεις στην μεγάλη ομάδα του Ηρακλή, και εκεί αρχίζουν όλα. Πώς σου φαίνεται εσένα όλο αυτό;
Δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα να μπεις στην ομάδα του Ηρακλή. Υπήρχαν αντιρρήσεις επειδή ήμουν πολύ μικρός αλλά η επιμονή κάποιων ανθρώπων που με πίστευαν ήταν πολύ καλή για μένα, διότι με ανέβασε στην μεγάλη ομάδα. Εκεί αρχίζουν όλα, και ξεκινάει για μένα η μεγάλη πορεία στο ποδόσφαιρο. Βέβαια κατάφερα και απέδειξα σε όλους ότι τα καταφέρνω μια χαρά και φυσικά όλοι έμειναν έκπληκτοι που παρά την ηλικία μου εγώ έβαζα γκολάρες! Είμαι περήφανος που έπαιξα στον Ηρακλή και θεωρώ ότι ήταν για την καριέρα μου η καλύτερη ομάδα για να αγωνιστώ στην ηλικία που ήμουν.
Στην ηλικία των δεκαοχτώ χρόνων παίρνεις την μεταγραφή του αιώνα στην μεγαλύτερη ομάδα την ΑΕΚ. Τα συναισθήματά σου…
Τι να σου πω Άννα μου. Αυτά τα συναισθήματα για ένα παιδί τότε δεκαοχτώ χρονών, ήταν πρωτόγνωρα και ταυτόχρονα άπιαστα. Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα που μπορεί να έχει κάποιος ποδοσφαιριστής είναι να παίξει σε μια τέτοια ομάδα που εκείνη την εποχή ήταν στις μεγαλύτερες δόξες της. Για μένα ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιούσα, φυσικά με τις δυνάμεις μου, και τις ικανότητές μου και όλο αυτό που άρχισα να ζω με έκανε, όπως καταλαβαίνεις, πάρα πολύ χαρούμενο. Ήθελα να κάνω υπερήφανους τους γονείς μου την οικογένεια μου, και όλους τους ανθρώπους γύρω μου που μιλούσαν για μένα, και πάνω από όλα με εμπιστεύονταν. Είναι ωραίο τελικά, στην αρχή της ζωή σου να ξεκινάς να ζεις το μεγαλύτερο όνειρό σου. Αυτό το συναίσθημα δεν πληρώνεται και δεν το ζει εύκολα κάποιος.
737344dd8934cc52da9f7f85f2627abb_M
Ζεις τις καλύτερες στιγμές σου και όλοι μιλάνε για τα καλύτερα πόδια που πέρασαν από την ομάδα. Έρχεται όμως ένας τραυματισμός που σε σταματάει από το γήπεδο. Πώς το αντιμετώπισες εσύ όλο αυτό;
Έζησα την μεγαλύτερη δόξα, τις μεγαλύτερες νίκες και φυσικά όλα αυτά που ήθελα, δημοσιότητα, ταξίδια, εμφανίσεις με την καλύτερη ομάδα και όλοι να λένε για μένα πως ναι, είχα τα καλύτερα πόδια. Δεν υπάρχουν καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου που να θυμάμαι τόσο έντονα. Έρχεται όμως ένας τραυματισμός ο οποίος με τσακίζει. Δεν περίμενα  ότι θα ήταν τόσο σοβαρός, αλλά τελικά όλα έδειχναν πως θα είμαι εκτός γηπέδων για πολύ καιρό. Ήταν άδικο όλο αυτό, πάνω στα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου, αλλά τι να κάνουμε είναι μέσα στην ζωή όλα αυτά που συμβαίνουν. Νόμιζα πως έχανα τα πάντα, είναι δύσκολο να βλέπεις τον εαυτό σου με πατερίτσες, να περπατάς με το ζόρι, ξέροντας ότι είναι πολύ δύσκολο να μην μπορείς να κλωτσήσεις. Να είσαι στο γήπεδο και να βλέπεις τους συμπαίκτες σου, να ζουν μοναδικές στιγμές και εσύ να είσαι απών από την ομάδα, να στερείσαι όλα αυτά που είναι όλη σου η ζωή. Δύσκολες στιγμές, επίπονες, σκληρές αλλά ήταν και αυτές ένα μέρος που έπρεπε να ζήσω. Πέρασα πολύ δύσκολα, αλλά δεν το έβαλα κάτω και προχώρησα, κατάφερα να παίξω ξανά στην ομάδα μου και να σηκωθώ όρθιος στα πόδια μου.
Επιστρέφεις ξανά στην ομάδα, και όλα δείχνουν ότι πάνε καλά. Η τύχη όμως παίζει μαζί σου και χτυπάς ξανά. Αυτό ήταν και το τέλος του ποδοσφαίρου για σένα;
Επιστρέφω στην ομάδα, δυνατός και έτοιμος να ξεκινήσω όπως πριν, αλλά η τύχη δεν είναι με το μέρος μου και σε ένα παιχνίδι σπάω πάλι το πόδι μου. Αυτή ήταν η χαριστική βολή, μπορώ να σου πω. Ναι ήταν αυτό που δεν ήθελα να συμβεί. Η αρχή του τέλους για μένα και φυσικά για την μεγάλη μου αγάπη το ποδόσφαιρο. Πολύ δύσκολα πάλι όπως καταλαβαίνεις, ξανά νοσοκομεία, εγχειρίσεις στο εξωτερικό, πολύ ζόρισμα λόγω πολλών θεραπειών. Το πιο δύσκολο όμως για μένα ήταν το γεγονός πως δεν θα κατάφερνα να παίξω ποδόσφαιρο ξανά. Αυτό ήταν και το πόρισμα των γιατρών που μου έλεγαν ότι δεν θα ξαναέβλεπα γήπεδο. Άσχημο συναίσθημα, σε τσακίζει όταν ξέρεις πως ό,τι έχεις αγαπήσει πιο πολύ στην ζωή σου, θα πρέπει να το εγκαταλείψεις, και φυσικά όχι από δική σου επιλογή. Το πάλεψα πάρα πολύ, το δούλεψα πάρα πολύ μέχρι που κατάφερα να σταθώ πάλι δυνατός και όρθιος, αλλά ίσως όχι τόσο πολύ δυνατός για να μπω πάλι ενεργά στα γήπεδα.
Και όμως φεύγεις κάποια στιγμή για την Αφρική και ξεκινάς να παίζεις σε ομάδα εκεί. Πως το αποφάσισες όλο αυτό;
Και αυτό ξαφνικά μπήκε στην ζωή μου. Μου έγινε μια πρόταση από τον Άγιαξ στο Κέιπταουν, θυγατρική ομάδα του Άγιαξ στην Ολλανδία, και αποφάσισα να πάω. Ο πρόεδρος της ομάδας ήταν Έλληνας και ο προπονητής Τούρκος. Έπαιξα κάποιο καιρό εκεί, ήταν καλά δεν μπορώ να πω, αλλά τελικά η Ελλάδα ήταν αυτή που ήθελα και γύρισα πίσω. Έπαιξα καλή μπάλα στην Αφρική, καθώς γνώρισα και σπουδαίους παίκτες. Η ζωή μου όμως ήταν εδώ, πίσω στην αγάπη μου την μεγάλη.
Έπαιξες και στην Εθνική ομάδα. Άλλη μια συγκλονιστική εμπειρία για σένα.
Αυτό που μπορώ τώρα να φέρω στο μυαλό μου είναι ότι με την Εθνική ομάδα τότε θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα. Η Εθνική ήταν σημαντικό κεφάλαιο για εμένα και ήθελα να πετύχω πιο πολλά. Ευτυχώς κατάφεραν κάποια στιγμή και μας έκαναν υπερήφανους. Μακάρι να αγωνιζόμουν και εγώ τότε μαζί τους. Ένα από τα ανεκπλήρωτα όνειρα μου ήταν και αυτό.
kwsths123
Αγαπήθηκες από πολλές γυναίκες, που έκαναν σαν τρελές για σένα. Τι είναι ο έρωτας για σένα, και πώς τον έζησες εσύ;
Είναι αλήθεια πως έζησα μεγάλες στιγμές (γέλια πολλά). Ήταν ωραίο να σε κυνηγάνε οι γυναίκες και να έχεις πάνω σου όλα τα φώτα της δημοσιότητας και το καλύτερο, όποια ήθελες! Δεν έχω στερηθεί την αγάπη, και δόξα τω θεώ έχω περάσει πολύ καλά. Το έζησα και το χόρτασα σε όλο του το μεγαλείο, και ευχαριστώ για αυτό και το Θεό και τις γυναίκες!
Τον θέλεις, τον έχεις ή τον περιμένεις ένα μεγάλο έρωτα στην ζωή σου;
Δεν τον έχω… άρα τον περιμένω (πολλά γέλια)! Είμαι έτοιμος να ζήσω ένα μεγάλο έρωτα στην ζωή μου και φυσικά είναι καλοδεχούμενος. Μακάρι να έρθει, είναι ωραίο πράγμα ο έρωτας στην ζωή μας, αφού μας ανανεώνει και μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά, έστω λίγο πιο θετικά!
Θέλεις να κάνεις οικογένεια και παιδιά;
Προς το παρόν δεν το έχω σκεφτεί. Ίσως δεν έχω βρει και τον άνθρωπο που θα με κάνει να θέλω οικογένεια και παιδιά. Το μέλλον θα δείξει Άννα μου τελικά τι θα γίνει. Άλλωστε μικρός είμαι ακόμα (γέλια)!
Μελλοντικά σχέδια για σένα που θέλεις να πραγματοποιήσεις; Τι είναι αυτό που σκέφτεσαι;
Είμαι σε κάποιες συζητήσεις για να αναλάβω κάποιες ακαδημίες ποδοσφαίρου. Θα ήθελα πολύ να μάθω στα παιδιά τεχνικές και μυστικά του ποδοσφαίρου και της μπάλας, που εγώ έζησα μαζί της ανεπανάληπτες στιγμές. Υπάρχουν και άλλα σχέδια, ίσως σε κάποια αθλητική εκπομπή πάλι, αλλά όλα ακόμα είναι στις συζητήσεις. Σου υπόσχομαι όμως ότι θα τα μάθεις πρώτη!
 
Χρήστο μου θέλω πάρα πολύ να σε ευχαριστήσω για αυτή την εξομολόγηση καρδιάς που μετά από τόσο καιρό που έχεις να μιλήσεις,  μας εμπιστεύτηκες και μας άνοιξες την καρδιά σου. Εμείς σου ευχόμαστε όλα να πάνε καλά, και αυτό που έχουμε να σου πούμε είναι ότι τα αστέρια… είναι πάντα ψηλά και λάμπουν. Και εσύ είσαι ένα αστέρι που ήρθες και μένεις πάντα λαμπερό στις δικές μας καρδιές!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!