«Χείμαρρος» ο Γιώργος Νταλάρας για τους επικριτές του: «Ο χρόνος τους βάζει ένα φερμουάρ στο στόμα»


Καλεσμένος στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ Α Τετ» βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής, ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης κλήθηκε να τοποθετηθεί με ειλικρίνεια για όσους τον αμφισβήτησαν στο παρελθόν για εκμετάλλευση του κυπριακού ζητήματος στη διάρκεια της καλλιτεχνικής του διαδρομής.

«Τι σημαίνει για έναν τραγουδιστή πρώτης γραμμής να παίρνει επάνω του ένα εθνικό θέμα και να ακούει από την άλλη ότι είναι μάρκετινγκ, κόνσεπτ και λεφτά από πίσω; Να υπάρχει δηλαδή αυτή η καχυποψία που ισχύει μέχρι και τώρα;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο οικοδεσπότης του talk show για να τοποθετηθεί λεπτομερώς ο καλεσμένος του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Νταλάρας εκμυστηρεύτηκε πως «νομίζω ότι ο χρόνος τους βάζει ένα φερμουάρ στο στόμα. Ο χρόνος και τα αποτελέσματα. Εγώ είμαι ακόμα εδώ με όλα αυτά αλλά, όταν συμβαίνει κάτι παράδοξο γύρω μας, είμαστε τόσο πικραμένοι από γεγονότα και νοοτροπίες που εύκολα θα μπούμε μέσα στη θεωρία συνομωσίας. Όταν υπάρχουν αντιθέσεις, το πρώτο πράγμα που πλήττεται είναι η αλήθεια. Άρα λοιπόν ήταν πολύ καλό για κάποιους, για να είναι αλήθεια, αυτό που κάνω».

«Για σκέψου, γύρισα σχεδόν τον μισό κόσμο τραγουδώντας για την Κύπρο και αναγκάζοντας τον Λευκό Οίκο να κάνει έρευνα για να πιέσει τον Ντενκτάς να πει ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι. Αυτό το έκαναν μια σειρά από τραγούδια και μια σειρά από ανθρώπους που μαζί γυρίζαμε αριστερά και δεξιά. Πάρα πολλοί, δεν είναι ένας και δύο. Η Δήμητρα Γαλάνη, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, η Νανά Μούσχουρη, ο Ζωρζ Μουστακί. η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η Μελίνα Μερκούρη, η Γλυκερία, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Μαρία Φαραντούρη. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν μαζί μας, γνώρισαν και είδαν το τι κάνω».

«Οι υπόλοιπου που ήταν απ’ έξω… Έχετε ακούσει το τραγούδι, «Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί»; Αυτοί λοιπόν οι εχθροί είναι, οι εχθροί που δεν είναι φίλοι της αλήθειας. Αυτοί προσπαθούν να σε γελοιοποιήσουν, να σε λοιδορήσουν, να σε σαρκάσουν, να σε εξαφανίσουν. Αυτό είναι, αυτό συνέβη και με μένα. Όμως ο χρόνος δείχνει» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Γιώργος Νταλάρας στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος και τον Alpha Κύπρου. «Υπάρχουν κακοί άνθρωποι με κακές συμπεριφορές και πολλές φορές άνθρωποι που, ακόμα και ταλέντο να έχουν, είναι τόσο άρρωστη η συμπεριφορά τους που τι να πει κανείς».

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!