Χάρης Βαρθακούρης: Απέρριπτα στίχους του πατέρα μου – Ποιος θα έλεγε “όχι” αν η πρώτη του δουλειά ήταν με τον Γιάννη Πάριο;


Ο Χάρης Βαρθακούρης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» για την καριέρα του, τον πατέρα του Γιάννη Πάριο και τους λόγους που συνεχώς απέρριπτε τους στίχους του, όταν ήταν πιο νέος.

Ο τραγουδιστής έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε  ένα τραγούδι που έγραψε για την Άννα Βίσση, το οποίο όταν άκουσε ο πατέρας του προκειμένου να το «ντύσει» με στίχους του, θέλησε να το ερμηνεύσει ο ίδιος και έγραψε ιστορία.

Συγκεκριμένα, ο Χάρης Βαρθακούρης εξομολογήθηκε κάποιες άγνωστες ιστορίες πίσω από τα τραγούδια του λέγοντας: «Έναν χρόνο πριν ηχογραφήσω τον πρώτο μου δίσκο, ο παραγωγός του πατέρα μου με έβαλε να γράψω δύο τραγούδια και τα βρήκε φανταστικά. Ποιος θα έλεγε όχι, η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ως συνθέτης να είναι με τον Γιάννη Πάριο;»

Ωστόσο, αποκάλυψε πως όταν 20 ετών απέρριπτε με μεγάλη ευκολία στίχους τόσο του πατέρα του (σ.σ. Γιάννης Πάριος) όσο και άλλων στιχουργών.

Στη συνέχεια ο Χάρης Βαρθακούρης, πρόσθεσε για  τη μεγάλη επιτυχία που έκανε με τον πατέρα του «Το “Έρωτας είναι θαρρώ». Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το είπαμε το “τραγούδι του Χάρη” γιατί καθυστερούσαμε να βρούμε στίχο, απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου. Όταν απέρριπτα τους στίχους, του έλεγα “δεν είναι αντάξιοι της μουσικής μου”, ήταν ντροπή που το έλεγα αυτό στον Πάριο. Στον έβδομο στίχο που μου έφερε ο Πάριος, του είπα “μην γράψεις άλλο, ήρθε ο γαμπρός για τη νύφη”. Βγάλαμε “το τραγούδι του Χάρη νούμερο 2” και όχι “Έρωτας είναι θαρρώ” γιατί πριν λίγους μήνες είχε βγάλει η Βικτώρια Χαλκίτη ένα δικό της τραγούδι που το έλεγε “Έρωτας είναι”».

Αμέσως μετά περιέγραψε τι συνέβη με το τραγούδι που έγινε πρόσφατα επιτυχία ξανά, «Χωρίς εσένα δεν υπάρχω»: «Τον δίσκο θέλαμε να τον βγάλουμε “οικογενειακή υπόθεση” αλλά μας το πήρε ο Αντώνης Βαρδής που ηχογραφούσε στο διπλανό στούντιο. Αυτός ο δίσκος κινδύνεψε πάρα πολλές φορές να μην βγει, υπήρχαν επικοί καβγάδες πατέρα και υιού, κυρίως για τον τρόπο που ερμήνευε ο πατέρας μου».

Κλείνοντας, ο Χάρης Βαρθακούρης ανέφερε: «Το “Χωρίς εσένα δεν υπάρχω” έγινε πολύ μεγάλη επιτυχία 17 χρόνια μετά. Ίσως είμαι πολύ μπροστά για την εποχή μου. Ελπίζω κάποια στιγμή η Άννα Βίσση να το περάσει στο πρόγραμμά της, εξάλλου γράφτηκε για εκείνη».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!