Bella Hadid: Η απολογία της για την προσβλητική φωτογραφία στο Instagram


Την κατακραυγή εναντίον της γνώρισε τα τελευταία 24ωρα η Bella Hadid. Ένα story της στο Instagram έγινε αντιληπτό από την αραβική κοινότητα ως προσβολή των εθνών της και αμέσως ξεκίνησαν τα οργισμένα σχόλια, αλλά και το μποϊκοτάζ εναντίον των προϊόντων που διαφημίζει το διάσημο μοντέλο.

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Η αρχή έγινε όταν το 22χρονο μοντέλο μοιράστηκε ένα απόσπασμα από άρθρο γνώμης των New York Times σχετικά με τη σφαγή στο Σουδάν, ρωτώντας «Γιατί η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν στρατιωτικούς ηγέτες που σκοτώνουν διαδηλωτές;».  Σε παλαιότερη ανάρτησή της στο Instagram, μπορεί να δει κανείς και το post της με το οποίο εκφράζει την αγανάκτησή της για την αιματοχυσία στο Σουδάν, δηλώνει τη στήριξή της στον λαό του και τους διαδηλωτές.

View this post on Instagram

This needs to be heard. By EVERYONE… The internet in Sudan has been blacked and blocked out in efforts to keep this vital and cruel information from the rest of the world. It makes my heart so heavy to think about the men and women in Sudan, being beaten, murdered, raped, and oppressed like this. Human beings. They are just like me and you. They want to live a good life, with their families and not be punished because of that. Nobody deserves this kind of torture and we need to show Sudan that we are here for the them and aware of the changes that need to happen. Women are being raped with their underwear publicly hung in the streets. Men being shot at with guns and not able to defend themselves…Children without their parents ..It really breaks my heart to think about that. This is happening in our world RIGHT now and we can not silence ourselves. This needs to get the attention that the people of Sudan deserve. I will be adding some websites to my story on how we can help. Donating or even just raising awareness helps, and if we all come together; we can make a difference. We love you and hear you Sudan. ? This is not to blame anyone , this is to only help those in need. I love everyone in this world , we need to work together.

A post shared by ? (@bellahadid) on Jun 13, 2019 at 8:54am PDT

Η Bella προφανώς ένιωσε και νιώθει τόσο θυμωμένη με τα γεγονότα στη χώρα της Αφρικής που θέλησε να εκφράσει την άποψή της και για τις υπόλοιπες χώρες που έχουν εμπλακεί στα εσωτερικά της– σύμφωνα με το άρθρο που ανέβασε η Bella, η Σουηδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ανέβασε, λοιπόν, ένα story από το αεροδρόμιο του Los Angeles στο οποίο έχει φωτογραφίσει τη μπότα της να «πατάει» πάνω σε αεροσκάφη των εν λόγω αραβικών χωρών!

Στην αραβική κουλτούρα – την οποία βεβαίως η Bella γνωρίζει καλά λόγω της παλαιστινιακής καταγωγής της- το να δείχνει κανείς τη σόλα του παπουτσιού του θεωρείται προσβολή πόσω μάλλον να «πατάει» μ’ αυτή τα αεροσκάφη των δυο χωρών.

Η κατακραυγή στα social media

Η φωτογραφία της Bella Hadid εξόργισε πρωτίστως τους κατοίκους της Σαουδικής Αραβίας και των Η.Α.Ε, αλλά και τα μέλη της αραβικής κοινότητας γενικά. Οργισμένα σχόλια κατέκλυσαν τα social media με το hashtag #BellaHadidIsRacist να γίνεται κυρίαρχο, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν μποϊκοτάζ στα beauty brand που εκπροσωπεί η Bella Hadid πετώντας στα σκουπίδια τα προϊόντα τους.

«Αν θέλετε να ξαναγοράσουμε τα καλλυντικά σας, διώξτε τη Bella Hadid» ήταν το γενικό σύνθημα- που υποψιαζόμαστε ότι δεν θα αφήσει ανεπηρέαστή τη σχέση του μοντέλου με τις εταιρείες που συνεργάζεται.

Η απάντηση της ίδιας

Βεβαίως, μπροστά σ’ αυτή την κατακραυγή, η Bella Hadid θέλησε να απολογηθεί  με μια μακροσκελή απάντηση σε Twitter και Instagram όπου καταλήγει λέγοντας ότι «ήταν ένα ειλικρινές λάθος νωρίς το πρωί».

Στην ίδια ανάρτηση κάνει αναφορά στην αραβική της καταγωγή, πόσο αγαπά και σέβεται την κουλτούρα που της δίδαξε ο πατέρας της, και λέει ότι πάντα υποστήριζε όσα θεωρούσε σωστά ιδίως για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. «Ξεκινώντας, ποτέ δεν θα ήθελα να χρησιμοποιώ τις αναρτήσεις μου ή την πλατφόρμα μου για να δείξω το μίσος ενάντια σε κάποιον άλλον, ειδικά απέναντι σε εκείνους από τη δική μου πανέμορφη και δυνατή κληρονομιά. Αγαπώ και σέβομαι τόσο πολύ τη μουσουλμανική και αραβική πλευρά της οικογένειάς μου, καθώς και τους αδερφούς και τις αδερφές μου σε όλο τον κόσμο.» λέει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

«Η φωτογραφία του παπουτσιού δεν έχει να κάνει με την πολιτική. Σας το υπόσχομαι. Δεν παρατήρησα ποτέ τα αεροπλάνα στο φόντο και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είχα ποτέ σκοπό να δείξω ασέβεια προς αυτές τις αεροπορικές εταιρείες, πόσο μάλλον αυτές τις εκπληκτικές χώρες. Αγαπώ αυτές τις αεροπορικές εταιρείες, που έχουν τα καλύτερα αεροπλάνα και ανθρώπους. Μια ειλικρινή συγνώμη σε όσους πίστεψαν ότι μπορεί να τους προσέβαλα, ειδικά στη Σαουδική Αραβία και στα ΗΑΕ. Δεν ήθελα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο και ελπίζω να κατανοείτε την παρεξήγηση. Θα είμαι πιο υπεύθυνη. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Σας αγαπώ όλους ξεχωριστά».

The post Bella Hadid: Η απολογία της για την προσβλητική φωτογραφία στο Instagram appeared first on Peoplegreece.com.



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!