Barbra Streisand: Όσα αποκαλύπτει στο νέο βιβλίο της που κυκλοφορεί


Κυκλοφόρησε στο εξωτερικό το πολυαναμενόμενο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Barbra Streisand, με τίτλο “My Name Is Barbra”. Αυτός ο τίτλος είχε χρησιμοποιηθεί παλαιότερα από την σπουδαία καλλιτέχνιδα, τόσο σε έναν από τους πρώτους μεγάλους δίσκους της, όσο και στο τηλεοπτικό της σόου που έκανε για το δίκτυο CBS το 1965.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Το βιβλίο αυτό είναι τα πρώτα απομνημονεύματα της Streisand. Η διάσημη ηθοποιός, τραγουδίστρια και σκηνοθέτιδα γράφει για μια ζωή αρχικών στερήσεων αλλά και θεαματικής επιτυχίας, καθώς και για μια καλλιτεχνική καριέρα που υμνήθηκε από κριτικούς και θαυμαστές ως απαράμιλλη. Συζητά με την οικοδέσποινα του “CBS Mornings”, την Gayle King, για τα πρώτα της χρόνια ως τραγουδίστρια, ερμηνεύτρια του Broadway, σταρ του κινηματογράφου και σκηνοθέτης, τους έρωτες και τους γάμους της και τα διπλά πρότυπα που εφαρμόζονται στις γυναίκες που είναι τελειομανείς στην τέχνη τους.

Η συνέντευξη για την παρουσίαση του βιβλίου, έλαβε χώρα στο σπίτι της Barbra Streisand στο Malibu. Αυτό το σπίτι είναι κάτι σαν μουσείο. Η τραγουδίστρια δηλώνει ότι είναι συλλέκτρια διαφόρων αντικειμένων και ιδιαίτερα σε αντίκες και παλιές κούκλες. Έχει επίσης δωμάτια γεμάτα με υπέροχες τουαλέτες και ρούχα, που φόρεσε σε ταινίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε ή σε επίσημες εκδηλώσεις και εμφανίσεις. Όπως όταν γνώρισε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ John Kennedy ή όταν συναντήθηκε με την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Διαθέτει όμως και μεταχειρισμένα φθηνά ρούχα, που όμως της κίνησαν το ενδιαφέρον και μπορεί να τα αγόρασε για 10 δολάρια.

Οι αποκαλύψεις της Barbra Streisand στο βιβλίο

Στο βιβλίο της η Barbra αποκαλύπτει πολλά για την 60χρονη μεγάλη καριέρα της. Θέλει να προσφέρει την αλήθεια της στο αναγνωστικό κοινό. Ήθελε να καταρρίψει διάφορους μύθους που είχαν φτιαχτεί ψευδώς γύρω από αυτήν. Αναγνωρίζει όμως το γεγονός που της αποδίδουν, ότι είναι τελειομανής! Παρόλο που την χαρακτηρίζουν ως πολυτάλαντη, εκείνη νιώθει το ίδιο κορίτσι, η Barbara Joan Streisand, που ήταν στο σχολείο και που μεγάλωσε στο Brooklyn.

Ένα μεγάλο κενό στη ζωή της άφησε ο θάνατος του πατέρα της Emanuel, όταν εκείνη ήταν μόλις 15 μηνών μωράκι. Όταν μεγάλωσε ρώτησε θυμωμένη την μητέρα της Diana: “Γιατί δεν μου μίλησες ποτέ για τον πατέρα μου;” και εκείνη της απάντησε: “Διότι δεν ήθελα να νιώσεις την έλλειψή του!”. Ωστόσο, χαρακτηρίζει την μητέρα της ψυχρή, που δεν την υποστήριξε. Της έκανε δριμεία κριτική για το ότι στην μητέρα της δεν άρεσαν οι αγκαλιές, δεν έλεγε ποτέ “σε αγαπώ” και η τραγουδίστρια θεωρεί ότι οι γονείς της δεν πρέπει ποτέ να αγκαλιάστηκαν…!

Η Streisand ήξερε από την ηλικία των 5 ετών ότι είχε καλή φωνή. Ήταν το κοριτσάκι χωρίς πατέρα αλλά με ωραία φωνή. Σε ηλικία 13 ετών η μητέρα της πλήρωσε για να βγάλει η Barbara τον πρώτο της δίσκο. Αρκετά αργότερα κάνει εμφανίσεις στο κλαμπ “Bon Soir” του Greenwich Village, όπου γνωρίζεται με τον Marty Ehrlichman, ο οποίος έγινε για πολλά χρόνια μάνατζέρ της και ο οποίος της έκλεισε δισκογραφικό συμβόλαιο με την Columbia Records.

Παρόλο που η Barbra Streisand ήταν ακόμα έφηβη, ήθελε να είχε η ίδια τον καλλιτεχνικό έλεγχο της δισκογραφικής της δουλειάς. Είχε όμως αρκετά εφόδια για να ανταπεξέλθει, ένα εξ αυτών ήταν τα μαθήματα υποκριτικής που είχε λάβει και τα οποία την βοήθησαν ιδιαιτέρως στις ερμηνείες της. Έφθασε να κάνει ιστορικά ντουέτα με την θρυλική Judy Garland. Με την οποία έφθασε να γίνουν καλές φίλες.

Σήμερα η Streisand δεν νιώθει άνετα και ασφαλής, προκειμένου να τραγουδήσει ξανά μπροστά σε κοινό. Θυμάται ότι οι παραστάσεις στο Broadway έμοιαζαν σαν φυλακή για εκείνην, διότι κάθε βράδυ για 18 μήνες έπρεπε να παίζει το ίδιο έργο. Πολλοί την συμβούλευαν να φτιάξει την μύτη της με πλαστική επέμβαση, εκείνη όμως ποτέ δεν ενέδωσε. Πίστευε ότι η μύτη της την έκανε μοναδική και δεν υπήρχε λόγος να την αλλάξει.

Οι επιτυχίες της στην μεγάλη οθόνη σημάδεψαν την καριέρα της. Παντρεύτηκε τον σταρ του Hollywood, τον Elliott Gould, με τον οποίον απέκτησε έναν γιό, τον Jason. Είχε όμως και μεγάλους έρωτες στη ζωή της. Ανάμεσά τους ο Καναδός πρωθυπουργός Pierre Trudeau, ο ηθοποιός του “Miami Vice” Don Johnson, ο επίσης διάσημος ηθοποιός Ryan O’Neal και ο τενίστας Andre Agassi. Αργότερα γνώρισε τον ηθοποιό James Brolin, με τον οποίον είναι πολλά χρόνια παντρεμένοι.

Στα 81 της σήμερα η μοναδική τραγουδίστρια συγκινείται όταν λαμβάνει μηνύματα από θαυμαστές της, που της γράφουν ότι κάποιο τραγούδι της το έπαιξαν ως γαμήλιο κομμάτι στον γάμο τους ή όταν κάποιος ασθενής της δηλώνει ότι ξεπέρασε τον καρκίνο αντλώντας δύναμη από τα τραγούδια της. Έτσι η μεγάλη Barbra Streisand νιώθει ότι πράγματι αξίζει το δικαίωμα να βρίσκεται σε αυτή τη ζωή και να έχει απολαύσει όλη αυτή την αναγνώριση από το κοινό!

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!