Αθωωτική η απόφαση στη δίκη για το θάνατο του Michael Jackson

Η ετυμηγορία των ενόρκων.


Αθώα κρίθηκε από το δικαστήριο η εταιρεία AEG Live, υπεύθυνη για τις διοργανώσεις συναυλιών του Michael Jackson, για την πρόσληψη του Dr Conrad Murray, του γιατρού που έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία για το θάνατο του «βασιλιά της ποπ».

Η οικογένεια Jackson διεκδικούσε 290 εκατομμύρια δολάρια για ψυχική οδύνη και ένα επιπλέον, αδιευκρίνιστο, ποσό, για οικονομική ζημία.

Ο Murray καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο Jackson έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών έπειτα από υπερβολική δόση χειρουργικού αναισθητικού ενώ ετοίμαζε σειρά συναυλιών.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένος με την ετυμηγορία των ενόρκων. Έχουν απόλυτο δίκιο», δήλωσε ο συνήγορος της AEG Live Marvin S Putnam.

Για να καταλήξει στην απόφαση αυτή, εξηγεί το BBC, το σώμα των ενόρκων, έξι άνδρες και έξι γυναίκες, αναζήτησαν διεξοδικά απαντήσεις σε ερωτήσεις- κλειδιά για να κριθεί αν η AEG ήταν υπεύθυνη για την πρόσληψη του Murray και την αξιολόγησή του.

Οι ένορκοι έκριναν πως η AEG Live προσέλαβε τον Dr Murray αλλά έκρινε επίσης πως εκείνος δεν ήταν ακατάλληλος για τη δουλεία- ένα από τα βασικά επιχειρήματα της άλλης πλευράς.

Η οικογένεια Jackson υποστήριζε πως η εταιρεία δεν είχε διερευνήσει επαρκώς το παρελθόν και τη δράση του πρώην καρδιολόγου ενώ η AEG έλεγε πως δεν προσέλαβε εκείνη τον γιατρό αλλά πως ήταν απαίτηση του καλλιτέχνη.

Στη δίκη κατέθεσαν περισσότεροι από 50 μάρτυρες, μεταξύ αυτών η μητέρα του Jackson, Katherine, και ο μεγαλύτερος γιος του, Prince.

Ο Conrad Murray αναμένεται να βγει από τη φυλακή μέσα στο μήνα, καθώς έχει ήδη εκτίσει διετή ποινή.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!