Άστραψε και βρόντηξε η Σήλια Κριθαριώτη: Δέσποινα Βανδή λυπάμαι – Οι MIRŌ με αντιγράφουν!

Κόντρα στην ελληνική μόδα. Η ατάκα της κ. Κριθαριώτη προς το σχεδιαστικό δίδυμο των MIRŌ, Δημήτρη Μαστρόκαλο και Γιάννη Ράπτη.


Άστραψε και βρόντηξε η, γνωστή σχεδιάστρια, Σήλια Κριθαριώτη όταν είδε την πρεμιέρα της Δέσποινας Βανδή στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδά. Αιτία του θυμού της, το φόρεμα που φόραγε η Δέσποινα το οποίο είναι μία δημιουργία των MiRō.

Μέσα από τα social η Σήλια ξέσπασε τον μικρό θυμό της ποστάροντας τη φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω. Είναι ένα φόρεμα που έχει σχεδιάσει και μοιάζει αρκετά με αυτό των MiRo.Στο σχόλιο της γράφει : “Για το δίδυμο των θαυμαστών μου,τουλάχιστον κάντε το σωστά. Δέσποινα Βανδή, θλίβομαι πολύ.”

10833919_10204634731204082_1179893730_n

10811457_10204634731124080_896194327_n

Όπως ήταν λογικό δεν άργησε η απάντηση του σχεδιαστικού διδύμου Mi-Ro, η οποία ήρθε με ένα κείμενο που δημοσίευσαν τον επίσημο λογαριασμό τους στο facebook:

537081_612668725478891_2026251264_n-300x300

Καλησπέρα και καλό μήνα.

Καθότι τις τελευταίες μέρες δεχτήκαμε μία ανούσια επίθεση σε προσωπικό επίπεδο, γιατί σε επαγγελματικό-δημιουργικό ούτε λόγος, και γιατί η ελευθερία λόγου είναι μεν αναπόσπαστο στοιχείο της δημοκρατίας, αλλά όταν ο λόγος είναι προϊόν ζήλιας, φθόνου ή απλώς μισαλλοδοξίας οφείλουμε να πάρουμε θέση.

Όσα χρόνια ασχολούμαστε επαγγελματικά με τον συγκεκριμένο χώρο δεν μας έχει απασχολήσει, αλλά και ούτε ενοχλήσει η πορεία κανενός από τους συναδέλφους μας! Καλώς ή κακώς είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε και μας ενδιαφέρει μόνο η ανάπτυξη της προσωπικής-επαγγελματικής μας υπόστασης. Ειδικά μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

Μπορεί κάποιοι να οραματίζονται διεθνείς καριέρες, άλλοι πως τους ανήκουν πνευματικά δικαιώματα στη χρήση υλικών ή ακόμα και ότι είναι πρεσβευτές της παρθενογένεσης παρόλο που ενδόμυχα ξέρουν πως απέχουν έτη φωτός από κάτι τέτοιο. Είναι άλλωστε θεμελιώδες δικαίωμα του καθενός να προσδιορίζει τον εαυτό του όπως θέλει και να ζει μέσα στο μικρόκοσμό του με τα πιστεύω του, αρκεί βέβαια να μη γίνεται ενοχλητικός.

Μάλλον, κάποιοι ενοχλούνται που μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια της καριέρας μας έχουμε αποκτήσει μία αξιοσημείωτη μερίδα του αγοραστικού κοινού, αλλά και τον σεβασμό των ανθρώπων του χώρου ή και εκτός αυτού. Μάλλον, δεν τους αρέσει που δύο άνθρωποι από την Ελληνική επαρχία χωρίς «διαπλεκόμενο» ή ισχυρό οικονομικά background έχουν διαγράψει και γράφουν μια σημαντική πορεία στον επαγγελματικό τους χώρο που τον υπηρετούν με πάθος και σεβασμό.

Μάλλον, μάλλον, μάλλον…

Τα μάλλον μπορεί να είναι χιλιάδες και δεν έχουμε χρόνο και διάθεση να ασχοληθούμε με αυτά. Ωστόσο, πιστεύουμε πως καλό θα ήταν ο καθένας από εμάς να ασχολείται με τα του “οίκου” του και να μην οραματίζεται ανυπόστατα πράγματα.

Με εκτίμηση
Δημήτρης-Γιάννης



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!