Αποζημίωση μαμούθ στη Rihanna

5 εκ. ευρώ για τη RiRi


Η Rihanna βγήκε κατά 5 εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερη από τη δικαστική διαμάχη της με την γνωστή εταιρεία Topshop, που το 2011 κυκλοφόρησε T-shirts με φωτογραφίας της διάσημης τραγουδίστριας, χωρίς την άδειά της.

Σύμφωνα με τη New York Postη Topshop αγόρασε τη φωτογραφία που τύπωσε στα μπλουζάκια από έναν φωτογράφο. Η εικόνα είχε τραβηχτεί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του βίντεο κλιπ “We Found Love”, στην Ιρλανδία.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η Αμερικανίδα καλλιτέχνις -που φέτος υπέγραψε την πρώτη συλλογή ρούχων με το όνομά της για την River Island- κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας για τα μπλουζάκια που πούλησε από το 2011 έως και τις αρχές του 2012.

Η 25χρονη RiRi ισχυρίστηκε μέσω των δικηγόρων της ότι η εταιρεία δεν είχε καταβάλει τέλη αδειοδότησης για τη χρήση της εικόνας, ενώ αγνοούσε συστηματικά τις αιτήσεις των δικηγόρων τηςνα αποσύρουν τα συγκεκριμένα T-shirts από την αγορά.

Δημοσίευμα της Telegraph αναφέρει ότι ο δικαστής Justice Birss δήλωσε ότι τα Topshop προσπάθησαν να επωφεληθούν από τη βρετανική νομοθεσία που δεν προστατεύει έναν καλλιτέχνη όσον αφορά την αναπαραγωγή της εικόνας του. Σημείωσε επίσης ότι παραπλάνησαν το κοινό που αγόρασε το μπλουζάκι θεωρώντας ότι φέρει την υπογραφή της διάσημης τραγουδίστριας.

Η Rihanna είναι απόλυτα ικανοποιημένη με την απόφαση του Βρετανικού δικαστηρίου, ενώ οι δικηγόροι της εταιρείας Topshop δήλωσαν “έκπληκτοι” και “απογοητευμένοι” από τον δικαστή. “Η εταιρεία σκέφτεται να εξαντλήσει όλα τα δικαιώματά της, ακόμα και το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση”, είπαν χαρακτηριστικά.

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!