Αποκλειστικό | Κώστας Χατζηλάκος: “Θα συνεχίσω να είμαι σύμμαχος του βιβλίου και όπου με πάει”

Ο νεαρός εκδότης Κώστας Χατζηλάκος αποκαλύπτει τα μυστικά του βιβλίου!


Με αφορμή την Εβδομάδα Βιβλίου αποφάσισα να μιλήσω  με τον νεαρότερο αλλά πολύ επιτυχημένο εκδότη Κώστα Χατζηλάκο και να μάθω όλες τις τελευταίες λεπτομέριες για έναν τομέα που στο δικό μου μυαλό έχει αρχίσει να πονά. Ενεργητικός, δυναμικός, παθιασμένος με τη δουλειά του, δείχνει να τιμά μια προσπάθεια οικογενειακή χρόνων με παράδοση στην έκδοση!

Μια συνέντευξη με άρωμα βιβλίου αποκλειστικά στο Bizznews.gr και την Άστρη Μαυρέα!

Πότε και πως δημιουργήθηκε ο εκδοτικός σας οίκος;

Ο κύριος Χατζηλάκος μετά απο πολυετή εργασία σε μεγαλο εκδοτικό οίκο το 1992 αποφάσισε να δημιουργήσει δικό του εκδοτικο οικο. Ξεκινώντας απο μια σειρα παραμυθιών και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλα είδη εκπαιδευτικά, λογοτεχνικά μιθιστορήματα, φαντάσιας κ.α.

Μια εποχή γεμάτη από πληροφορίες εκτός βιβλίων. Πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσουν οι εκδοτικοί οίκοι;

Το βιβλίο κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του ανθρώπου. Δεν πιστεύω οτι θα αντικατασταθεί ποτέ όσο και αν η τεχνολογία προχωρά. Το βιβλίο ειναι αυτό που δένεσαι μαζι του.

Ποια βιβλία έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό της χώρας αυτή τη στιγμή και ποιες ηλικίες επιλέγουν;

Τα παιδικά! Άλλωστε ποιος δε θέλει και δεν παρέχει το καλύτερο δυνατό για το παιδί του.

 Τι εύχεστε για το μέλλον;

Να συνεχίσουμε να εκδίδουμε ποιοτικά βιβλία και κάθε χρόνο να μας βρίσκει καλύτερους!

Ως νέος επιχειρηματίας σε έναν τόσο δύσκολο χώρο. Έχετε νιώσει ποτέ την ανάγκη να στραφείτε ίσως και εσείς σε άλλες λύσεις;

Είμαι πιστός οπαδός του βιβλίου ως αναγνώστης και πλεον ως εκδότης. Θα συνεχίσω να είμαι σύμμαχος του βιβλίου και όπου με πάει.

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο βιβλίο και γιατί;

Δύσκολο να ξεχωρίσω καθώς τα βιβλία που εκδίδουμε ειναι επιλεγμένα με πολύ προσοχή. Τελικά όμως δείχνει να ξεχωρίζει στο μυαλό μου η τριλογία Witchfinder καθώς περιμένω το τρίτο και τελευταίο μέρος μαζί με τους αναγνώστες με αγωνία να διαβάσω το τέλος. Ειναι συναρπαστικό και σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!