Απεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας 


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην απεργία συμμετέχουν εργατικά συνδικάτα και εργατικά κέντρα σε όλη τη χώρα, και διεκδικούν την πλήρη απόσυρσή του.

Ειδικότερα, εδώ και λίγη ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος από την ΑΔΕΔΥ. «Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι δάσκαλοι και καθηγητές, όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία τους, συμμετέχουν επίσης στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. «Ενός σχεδίου νόμου που «συμπληρώνει» τις διατάξεις του Νόμου Χατζηδάκη, αλλά προσθέτει μια εφιαλτική διάσταση. Την αλλαγή παραδείγματος, όχι μόνο για την εργασία, αλλά για τις ζωές μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δήλωσε ότι συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. «Τα αιτήματα είναι να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο, να παραταθούν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ και να απομακρυνθούν όπου υπάρχουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ με τους εν εξελίξει διαγωνισμούς να στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και να προσφέρουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα».

Κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ

Κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, απαιτώντας επίσης την άμεση απόσυρση του «νέου αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης».

Εργατικό Κέντρο κινητοποίηση

Εργατικό Κέντρο κινητοποίηση

Εργατικό Κέντρο κινητοποίηση

Την ίδια στιγμή, την δική του απάντηση δίνει το ΠΑΜΕ μέσω της κινητοποίησής του στο Σύνταγμα. «Η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζομένους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας 

Στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έχει προχωρήσει η Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς είναι σε εξέλιξη πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου, καθώς και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός και στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

Λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και σε συνδυασμό με την συμμετοχή των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις απεργιακές κινητοποιήσεις, υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση τους δρόμους της Αττικής.

Όλες οι συγκεντρώσεις στην χώρα 

Πέρα από τις συγκεντρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα, υπάρχει κάλεσμα και στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Αλιβέρι, στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου. Στη Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Στα Γιάννενα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Ακόμα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας. Στην Ιστιαία, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στο Μαντούδι, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία. Στη Νάουσα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά, στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!