Η Αννα Γουίντουρ φοράει τα ίδια Manolo Blahnik εδώ και 22 χρόνια [εικόνες]

Είναι τα πέδιλα που φοράει σε κάθε επίσημη εμφάνιση από το 1994 όταν και ο αγαπημένος της σχεδιαστής Manolo Blahnik τα σχεδίασε αποκλειστικά για αυτή.


Από το Met Gala, μέχρι την εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, αλλά και σε άλλα κόκκινα χαλιά, το nude πέδιλο με το μεσαίο τακούνι έχει γίνει δεύτερο σώμα στο πόδι της Anna Wintour, της εμβληματικής διευθύντριας της Vogue.

Η ιστορία του παπουτσιού της, που δημιουργείται μόνο για την ίδια, αν και παρόμοια σχέδιά του βγάζει στο εμπόριο το δημοφιλές brand, ξεκινάει 20 χρόνια πριν όταν ο ίδιος ο Manolo Blahnik έφτιαξε ένα ξύλινο καλούπι με βάση το πόδι της Γουίντουρ για να σχεδιάσει πάνω του ένα μοναδικό κομμάτι που θα εφάρμοζε τέλεια.

Με το πέρασμα των χρόνων, η διευθύντρια της Vogue φόρεσε διάφορες παραλλαγές του αγαπημένου της πέδιλου, με μία από αυτές να έχει απλά πιο λεπτά λουράκια και στο μπροστά, αλλά και στο πίσω μέρος, ενώ μία πρόσφατη έχει το δεύτερο σετ από λουράκια να ανεβαίνει πιο ψηλά στο πόδι της.

Σύμφωνα με τον Blahnik πάντως, η διευθύντρια της Vogue φροντίζει κάθε χρόνο να παραγγέλνει αρκετά ζευγάρια από το ίδιο σχέδιο. «Ποτέ δεν σχολιάζω τον αριθμό των παπουτσιών που παραγγέλνει ο οποιοσδήποτε, αλλά η Άννα θέλει να έχει πάντα τα παπούτσια της όπως και οτιδήποτε άλλο στην γκαρνταρόμπα της, άψογη ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στη Vogue το 2011.

«Συχνά μιλάω με την Άννα για ότι την εμπνέει τη συγκεκριμένη σεζόν και για ό,τι παραγγέλνει για την γκαρνταρόμπα της. Η Άννα έχει φανταστικά πόδια και οι πατούσες της είναι ανά πάσα στιγμή άψογη. Πάντα συζητάμε για τα υλικά και προσαρμόζουμε το ύψος των τακουνιών και το αν οι λουριά πρέπει είναι πιο πλατιά είναι να μείνουν τα ίδια. Στο τέλος, η απόφαση είναι πάντα της Άννα», λέει ο Bllahnik που έδωσε το όνομα «AW» από τα αρχικά της διευθύντριας τη Vogue στο πέδιλο.

«Δεν έχω λόγια για να εκφράσω την απελπισμένη αγάπη μου για αυτή», είχε δηλώσει στην Telegraph τον Ιανουάριο ο σχεδιαστής χαρακτηρίζοντας την Γουίντουρ ως «μια θεϊκή γυναίκα, φυσιολογική και πιστή».

via



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!