Αναγνωρίζετε το αγοράκι της φωτογραφίας; – Συμμετέχει στο J2US


Το γλυκό αγοράκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία, είναι γνωστός Έλληνας ηθοποιός που αυτή την περίοδο συμμετέχει στο J2US.

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να τον αναγνωρίσετε;

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Γιώργο Αμούτζα στην παιδική του ηλικία.

Ποιος είναι ο Γιώργος Αμούτζας

Ο  Γιώργος Αμούτζας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Πατέρας του είναι ο Σταύρος Δελλής και νονός του ο ηθοποιός Βασίλης Διαμαντόπουλος. Τελειώνοντας το σχολείο αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική και έτσι σπούδασε στην Δραματική Σχολή Ίασμος την οποία έχει ιδρύσει ο πατέρας του και ο νονός του.

“Είχα ένα δύσκολο αγώνα”

Σε συνέντευξή  του στην εκπομπή της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου, είχε πει: Μπήκα στο χώρο γρήγορα κι είχα πολλά να αποδείξω. Είχα ένα δύσκολο αγώνα. Έχω την ευχή και την κατάρα να έχω έναν πατέρα, που σχετίζεται με το χώρο. Έχει να σου προσφέρει, να σε στηρίξει, να σε βοηθήσει. Ο πατέρας μου είναι ο Σταύρος Δελλής κι έχει την Ανωτέρα Δραματική σχολή, τον Ίασμο. Αυτό είναι μια μεγάλη κατάρα γιατί χρειάζεται πολύ αγώνα και προσπάθεια για να σταματήσεις να είσαι “ο γιος του Δελλή”. 

“Το ένιωσα στα πρώτα χρόνια. Όλο αυτό το έχω αφήσει πίσω γιατί μιλάει η δουλειά μου κι οι συνεργασίες μου. Αμούτζας είναι το πατρικό, ο πατέρας έχει το καλλιτεχνικό στο χώρο. Εγώ επέλεξα επίτηδες να μην κρατήσω το καλλιτεχνικό. Χρειάστηκε να κάνω μια μεγαλύτερη προσπάθεια για να αποδείξω ότι δουλεύω για αυτό και για τον κόσμο και για τον εαυτό μου”, είχε προσθέσει.

“Θα τελείωνε αμέσως αυτή η καριέρα”

Ακόμα, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “RealLife” και τη δημοσιογράφο Νίκη Κώτσου, είχε εξηγήσει ότι: “Κατάφερα να χαράξω τη δική μου πορεία κι ήδη έχω κάποιες πολύ σημαντικές συνεργασίες. Το μεγάλο ζητούμενο για εμένα είναι αυτό. Να χαράξω τη δική μου πορεία ως Γιώργος Αμούτζας. Δεν με ενδιέφερε καθόλου ο τίτλος “ο γιος του Δελλή”. Θα ήταν κάτι ανούσιο για εμένα.Αν είναι ένας άνθρωπος να κάνει κάτι σε ένα χώρο, να το κάνει με την αξία του, να περπατήσει το δύσκολο μονοπάτι κι από εκεί και πέρα να αποδειχθεί μέσα στο χρόνο αν τελικά αξίζει ή όχι. Σίγουρα ο πατέρας μου ήταν πάντα δίπλα μου για να με προστατέψει και να με συμβουλεύσει για τα σωστά “ναι” και τα σωστά “όχι”. 

Ήταν δίπλα μου για να μου ασκήσει πολύ αυστηρή κριτική. Δεν χαϊδεύει αυτιά. Αν βρισκόμουν μπροστά σε έναν ορθάνοιχτο δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα νομίζω ότι δεν θα είχα διάρκεια στο χώρο. Θα τελείωνε αμέσως αυτή η καριέρα”.

“Δεν έζησα τον νονό μου” 

Καλεσμένος στην εκπομπή της  Ναταλίας Γερμανού είχε αναφερθεί και στον νονό του Βασίλη Διαμαντόπουλο: “Μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω ποιος ήταν ο νονός μου, δυστυχώς δεν τον έζησα και μεγαλώνοντας έψαξα αποκόμματα, υλικό, βιντεάκια, ό,τι υπήρχε για να μπορέσω να καταλάβω ποιος ήταν αυτός ο μεγάλος και σπουδαίος θεατράνθρωπος“.

“Τελικά έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα, μεγάλωνα σε έναν χώρο που συναντούσα και ζουσα στην καθημερινότητά μου με ηθοποιούς, όπου τους έβλεπα στο σπίτι, σε κοινές διακοπές, στη σχολή που πολλές φορές πήγαινα βόλτα για δω τους γονείς μου.

Τους έβλεπα στην καθημερινότητά τους και έπειτα τους έβλεπα πάνω στη σκηνή να μεταμορφώνονται και αυτή η δυνατότητα της υποκριτικής με μάγεψε από πολύ μικρή ηλικία, είχε σημειώσει στην ίδια συνέντευξη.

Η πορεία στην υποκριτική

Κατά την διάρκεια της καριέρας έχει  συμμετάσχει σε αρκετές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Συγκεκριμένα έχει παίξει στις σειρές: “Κάτι χωρισμένα παλικάρια”, “Θα Γίνει Της Πολυκατοικίας”, “Το Κόκκινο Ποτάμι”, “Βαρδιάνος Στα Σπόρκα” και “Σασμός”. 

Η επιτυχία στον “Σασμό”

Έγινε ευρέως γνωστός μέσα  από την επιτυχημένη δραματική σειρά του Alpha “Σασμός”, στην οποία ερμήνευσε τον “Νικηφόρο”.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού είχε μιλήσει για τον ρόλο του στον “Σασμό”: Τον Νικηφόρο τον λατρεύω, είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Φτάνουμε σιγά σιγά στο να πούμε ένα αντίο. Τον Νικηφόρο τον πυροβολούν Βρουλάκηδες. Στην πραγματικότητα δυο χρόνια ο Νικηφόρος έψαχνε τα σημαντικότερα ερωτήματα.

Δεν γνώριζε τις μεγάλες αλήθειες της σειράς και μέσα σε 20 επεισόδια στην τρίτη σεζόν τα έμαθε όλα. Περάσαμε από όλα τα συναισθήματα σε 20 επεισόδια. Ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση για εμένα αυτό. Για εμένα η τρίτη σεζόν ήταν η σημαντικότερη.

Με βοήθησε το σενάριο πάρα πολύ. Ήταν πολύ ωραία επεισόδια, ήταν πολύ ωραίες και γεμάτες σκηνές. Έπρεπε να περάσουμε από το μισός, την οργή, στην αλήθεια, στον πόνο, στην απελπισία, λίγο μετά στη συγχώρεση, στη λύτρωση και στην αγάπη για να περάσουμε στο τέλος.

Αυτή τη στιγμή διαβάζω τα μηνύματα του κόσμου και όσα γράφονται στα social media. Είναι πολύ συγκινητικό και όλη αυτή η αγάπη του κόσμου και όλη αυτή η οργή (για θάνατο Νικηφόρου)… Όλο αυτό για εμένα είναι μια τεράστια αγκαλιά αγάπης και είναι και συγκινητικό“.

“Όλο αυτό που συνέβη είναι σπουδαίο”

Στη συνέχεια είχε τονίσει: Η μεγαλύτερη δραματική σχολή που έχω τελειώσει στη ζωή μου είναι ο “Σασμός”. Είμαστε μια οικογένεια εκεί μέσα, είναι πολύ μεγάλη μου τιμή που δούλεψα δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους για τρία χρόνια.

Σίγουρα πονάει η απώλεια του Νικηφόρου μέσα μου, αλλά είναι μυθοπλασία. Όλο αυτό που συνέβη είναι σπουδαίο. Εγώ μπορώ να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα μέσα σε 20 επεισόδια του τρίτου κύκλου τα πάντα. Στην τρίτη σεζόν όταν πήγαινα στο γύρισμα απλά έκανα τον σταυρό μου”.

Ο Γιώργος Αμούτζας επίσης έχει λάβει μέρος στις θεατρικές παραστάσεις:  “Φιλοκτήτης” και “Οιδίπους Τύραννος”. 

Η αγάπη για τους αγώνες καρτ

Ο ηθοποιός έχει μιλήσει και για την αγάπη που έχει στους αγώνες καρτ από μικρή ηλικία. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, είχε πει:

“Από μικρός μου άρεσε η ταχύτητα, ήταν το πάθος μου. Μικρός έκανα πρωταθλητισμό σε αγώνες καρτ, έχω ταλέντο και το λέω, το καυχιέμαι. 

Για την υποκριτική δεν θα με ακούσεις να το λέω αυτό ποτέ. Δεν πιστεύω ότι είμαι ατάλαντος ηθοποιός, δεν πιστεύω ότι είμαι κάτι “σούπερ ουάου” από τους υπόλοιπους. Δεν πιστεύω ότι είμαι κάτι διαφορετικό από τους άλλους ηθοποιούς, αλλά δεν είμαι και ατάλαντος“.

Η φωτογραφία από την παιδική ηλικία

Την φωτογραφία του από την παιδική του ηλικία την είχε ανεβάσει ο ίδιος ο Γιώργος Αμούτζας στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram, στις 21 Απριλίου του 2015. 

 

 

 

 

 



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!