Αμοργός: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Αμερικανού αστυνομικού – Η μαρτυρία της γυναίκας που τον είδε τελευταία


Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό. Οι Αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο, ενώ ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή όπου εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα των κινητών του.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και drone για να χαρτογραφήσουν την περιοχή. Αυτή η διαδρομή θεωρείται βατή, ωστόσο για να τη διανύσει κανείς χρειάζεται περισσότερες από 4 ώρες καθώς είναι πάνω από 20 χλμ η απόσταση. Τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του καιρού και της θερμοκρασίας απαιτείται προσοχή.

Τα ίχνη του Έρικ Κάλιμπετ έχουν χαθεί από το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου, όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενεί στο νησί, να ανησυχήσει. Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, περίπου στις 15:30 δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις αρχές σήμανε συναγερμός.

Με δύο άτομα είχε μιλήσει. Με την αδελφή του αλλά και με την υπεύθυνη καταστήματος, όπου μπήκε, πήρε ένα αναψυκτικό και έφυγε.  Η υπεύθυνη του καταστήματος προσφέρθηκε να του καλέσει ταξί καθώς η διαδρομή ήταν μεγάλη και η ζέστη αφόρητη ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε και συνέχισε την πορεία του. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.

«Ο άνθρωπος πέρασε από το μαγαζί, ήπιε ένα αναψυκτικό και πήρε και ένα μπουκάλι νερό και είχε και μισό μπουκαλάκι μέσα στο τσαντάκι του. Εγώ, επειδή είχε ζέστη, του είπα να καλέσω ταξί να τον πάρει. Μου είπε ότι θα πάει στη χώρα, μου έδειχνε κάτι στενά, κάτι μονοπάτια που ήθελε να πάει. Εγώ τον είδα 09.30 με 10.00» είπε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη του καταστήματος στο MEGA και πρόσθεσε:

«Αυτός ξεκίνησε 07.30 από το δωμάτιο και εδώ θα έφτασε 09.00 η ώρα. Έκατσε λίγο στο μαγαζί και μετά έφυγε. Εγώ τον είδα μια χαρά, δεν έδειξε ότι ήταν ανήμπορος. Από εδώ το μονοπάτι για να πας στη χώρα είναι 2 ώρες. Ο δρόμος έχει μονοπάτια, σημάδια που έχουν βάλει όσοι τρέχουν. Έχει απόκρημνα σημεία. Ήταν μόνος του, μου είχε ότι είχε ξαναπεράσει από εδώ αλλά εγώ δεν τον θυμάμαι».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!