Αλεξανδρούπολη: Βούλγαρος την «πούλησε» 1.000 ευρώ για… νύφη και την κρατούσαν στο σπίτι τους


Αίσθηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης το περιστατικό της οικογένειας που φέρεται να κρατούσε «αιχμάλωτη» στο σπίτι μια κοπέλα προκειμένου να παντρευτεί τον γιο τους.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας Αλεξανδρούπολης αύριο, προκειμένου να απολογηθούν.

Σημειώνεται, επίσης, ότι για την ίδια υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές η αναζήτηση ενός ακόμη άνδρα, καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες εκείνος ήταν που «πούλησε» το κορίτσι για 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του STAR, o εφιάλτης που φέρεται να ζούσε η 19χρονη κοπέλα, ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου. Είναι η ημέρα που ένας άντρας από τη Βουλγαρία την «πούλησε» σε μία οικογένεια σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης για να εργαστεί κοντά τους, αλλά και για την παντρέψουν με τον γιο της οικογένειας.

Η «παράδοσή» της έγινε στο σπίτι τους με τον Βούλγαρο στη συνέχεια να επιστρέφει στη χώρα του αφού πρώτα πήρε τα χρήματα – το ποσό των 1.000 ευρώ.

Η κοπέλα πολύ γρήγορα ανακάλυψε ότι ουσιαστικά ήταν αιχμάλωτη και της είχαν πάρει όλα της τα χαρτιά.

Η 19χρονη αποκάλυψε στους αστυνομικούς τα όσα είχε ζήσει. Ισχυρίστηκε ότι ένας συμπατριώτης της ήταν εκείνος που την εκμεταλλευόταν.

«Πίστευα ότι στην Ελλάδα είχα έρθει για να εργαστώ. Δεν γνώριζα ότι με προόριζε ως… νύφη. Η οικογένεια είχε κρατήσει την ταυτότητά μου και όλα μου τα έγγραφα» είπε στο Star η 19χρονη.

Την Μεγάλη Πέμπτη η 19χρονη βρήκε τον τρόπο προκειμένου να γλιτώσει από τα όσα βίωνε. Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 και εντόπισαν την 19χρονη.

Η κοπέλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισε σημάδια κακοποίησης στην 19χρονη με τις αρχές να πιστεύουν ότι έχουν γίνει πριν έρθει στη χώρα μας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε δομή της Θεσσαλονίκης.

Μητέρα, πατέρας και γιος αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπων σε βαθμό κακουργήματος και της παράνομης κατοχής ταξιδιωτικών εγγράφων

Δείτε το βίντεο:

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!