«Είναι παράξενο το ταξίδι προς την ενηλικίωση και αναρωτιέμαι πολλές φορές αν μπορεί να συμβεί» έχει δηλώσει στο παρελθόν. Με αυτή τη λογική, και βάσει χρόνου, η σχέση της με το σύζυγό της βρίσκεται ακόμα στην εφηβεία, καθώς είναι μαζί από το 2004 και παντρεμένοι από το 2007.

Ποιες είναι οι μικρές επαναστάσεις που γίνονται στην καθημερινότητα και τι είναι αυτό που θαυμάζει σε εκείνον;

«Η σχέση μας έχει περάσει στην ενηλικίωση παρά τα 14 της χρόνια. Οπότε δεν υφίστανται επαναστάσεις. Θα φτιάξω μία λέξη για τον Αιμίλιο. Είναι “στοχολάτρης”. Ό,τι θέσει ως στόχο, με προσήλωση, θα το κατακτήσει. Εγώ δεν είμαι έτσι. Οπότε αυτό είναι κάτι που θαυμάζω σε εκείνον και με κινητοποιεί».

Τι είναι αυτό που έμαθε μέσω του έρωτα και της αγάπης;

«Έμαθα να σέβομαι. Να μη θέλω να αλλάξω τον άλλον. Επίσης, αντιλήφθηκα την ψευδαίσθηση του “μαζί”. Μερικές φορές οι άνθρωποι θεωρούν πως για να είμαστε μαζί πρέπει να είμαστε ένα. Αυτό είναι ένα πολύ γοητευτικό ψέμα. Ποτέ δεν μπορούμε να γίνουμε ένα με τον άλλον».

Αν και έχει μιλήσει ανοιχτά για την επιθυμία της να αποκτήσει παιδί αλλά και για το ενδεχόμενο της υιοθεσίας, η επιμονή των δημοσιογράφων για το συγκεκριμένο θέμα είναι κάτι που δεν τη βρίσκει σύμφωνη. Αντίθετα, την ενοχλεί. Εξάλλου, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα προσωπικό και λεπτό θέμα. «Είναι κουραστικό πλέον να ακούω συνεχώς αυτή την ερώτηση. Μου έχει τύχει να μιλήσω μία ώρα για την παράσταση και να απομονωθεί μόνο μία δήλωσή που αφορά στο θέμα “παιδί”. Είναι κάτι που με θυμώνει» αρκείται να πει, χωρίς να θέλει να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πώς αισθάνεται άραγε που, ενώ υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία ως προς την απόκτηση ενός παιδιού (έχει έρθει αντιμέτωπη με αυτή), την ίδια ώρα βγαίνουν στην επιφάνεια όλο και περισσότερες περιπτώσεις ανθρώπων που κακοποιούν τα παιδιά τους;

«Είναι τραγικό. Αισθάνομαι πως δεν ζούμε στο 2018 αλλά σε κάποια άλλη εποχή. Δεν ξέρω αν είναι θέμα παιδείας, κρίσης, πολιτισμού, πιεσμένων ανθρώπων».

«Ξεκινάμε στις 22 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου»

Εδώ και χρόνια υπηρετεί ένα απαιτητικό ρεπερτόριο με εξαιρετικούς σκηνοθέτες, τους οποίους αποκαλεί «δασκάλους». Ανάμεσα σε αυτούς και ο σύζυγός της, Αιμίλιος Χειλάκης, με τον οποίο έχουν ενώσει πολλές φορές τις δυνάμεις τους. Στο Billy Elliot, στον Ταρτούφο, στη Λυσιστράτη και σε άλλες παραστάσεις. Αυτό το «μαζί και στη ζωή, μαζί και στη σκηνή» μπορεί να γίνει επικίνδυνο;

«Η διάρκεια σε μια συνεργασία είναι η απάντηση. Αν και έχουμε πολλά αντίθετα, έχουμε και πολλά κοινά. Ταιριάζουμε». Η χημεία στη σκηνή ήταν η αφορμή να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους και τις υπέροχες φωνές τους και να εμβαθύνουν για ακόμα μία φορά στην ανθρώπινη ψυχή. Μετά την επιτυχημένη Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, o σύζυγός της και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η ίδια, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης. «Συνεχίζουμε μία έρευνα που ξεκίνησε από πέρσι στην Ιφιγένεια. Βασίζεται στην έννοια των τριών υποκριτών. Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πως δεν πέφτει κανείς στην παγίδα να ερμηνεύσει ένα βαρυσήμαντο ρόλο. Ασυνείδητα ο ηθοποιός δεν παίζει το ρόλο του αλλά υπερασπίζεται την παράσταση. Την ιστορία. Το μύθο. Ξεκινάμε στις 22 και 23 Ιουνίου, με αφετηρία το Κηποθέατρο Παπάγου. Στις 11 Ιουλίου έχουμε σταθμό το Ηρώδειο και θα συνεχίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, ετοιμάζομαι για τις πρόβες στο Βυσσινόκηπο του Αντόν Τσέχωφ που θα σκηνοθετήσει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο θέατρο Χορν με σημαντικούς συναδέλφους».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.