
Συνελήφθη 43χρονη για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση στην Κερατέα Αττικής
Στη σύλληψη μιας 43χρονης για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά από έρευνα για δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το πρωί στην Κερατέα του δήμου Λαυρεωτικής Αττικής.
Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, από την έρευνα της Δ.Α.Ε.Ε. προέκυψε ότι η 43χρονη προκάλεσε με πρόθεση δύο πυρκαγιές σε υπαίθριους χώρους της περιοχής, θέτοντας εστίες φωτιάς στις 11:05 και στις 11:24.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, οι δύο πυρκαγιές κινητοποίησαν άμεσα τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ η Δ.Α.Ε.Ε. προχώρησε στη διερεύνηση των περιστατικών και στην ταυτοποίηση της υπαίτιας. Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, η 43χρονη ομολόγησε ότι έθεσε τις δύο εστίες φωτιάς, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα ευρήματα της έρευνας της Δ.Α.Ε.Ε..
Η 43χρονη συνελήφθη το βράδυ της ίδιας ημέρας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση.
Από τη Δ.Α.Ε.Ε. επισημαίνεται ότι κάθε περιστατικό εμπρησμού διερευνάται άμεσα και σε βάθος, με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ανακριτικών και τεχνικών μέσων. «Όσοι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον εντοπίζονται, συλλαμβάνονται και οδηγούνται στη δικαιοσύνη, αντιμετωπίζοντας τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις», τονίζεται.