Εξοργιστικό περιστατικό στην παρέλαση του Βόλου: Μαθητές φώναξαν συνθήματα της Χρυσής Αυγής – Δόθηκε εντολή για προκαταρκτική εξέταση


Πολίτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση στον Βόλο έμεινα άφωνοι όταν άκουσαν μαθητές σχολείου να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με καταγγελία, το τελευταίο Λύκειο που παρήλασε πριν από τους Οδηγούς/ Προσκόπους, θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει, και μάλιστα συντονισμένα, σε μια μικρή ομάδα που φώναζε  αντιπολεμικά συνθήματα, ως ακολούθως: “Αίμα Τιμή , Χρυσή Αυγή”… Ο πολίτης που κατέθεσε την καταγγελία ανέφερε πως μόνο ο ίδιος και μια γυναίκα με ένα μικρό αγοράκι εξέφρασαν αποτροπιασμό και όλοι οι άλλοι, γελούσαν… ακούγοντας τα συνθήματα. Η παρέμβαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν άμεση.

Σχετικά με συνθήματα υπέρ εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία φέρεται να εκφωνήθηκαν από μαθητές σχολείου κατά το πέρας της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2026 στον Βόλο, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Δρ Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε τα εξής:

“Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι συνθήματα υπέρ εγκληματικών οργανώσεων, υπέρ του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας, και κατά των αξιών του ανθρωπισμού, δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους 13.000 μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η Παιδεία που παρέχεται στα σχολεία μας είναι βαθιά δημοκρατική και θεμελιωμένη στον σεβασμό προς τον άνθρωπο, τα δικαιώματά του και τις πεποιθήσεις του, όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα με ιστορική παρακαταθήκη τη Δημοκρατία και τον ανθρωπισμό.

Για το περιστατικό έχει ήδη δοθεί εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ η Διεύθυνση του σχολείου προβαίνει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, gegonota.news, στη διεξοδική διερεύνηση της υπόθεσης. Παράλληλα, έχουν ήδη κληθεί οι αρμόδιοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης να συνδράμουν παιδαγωγικά, ενισχύοντας στους μαθητές και στις μαθήτριες τις αρχές της δημοκρατικής συνείδησης και της ενεργού πολιτειότητας.”

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!