
Ειρήνη Μουρτζούκου: Νέα πρόσωπα από τον στενό κύκλο του Παναγιωτάκη κατέθεσαν στην ανακρίτρια – Καταγγελία για θάνατο κι άλλου παιδιού
Μια νέα καταγγελία για ύποπτο θάνατο παιδιού την περίοδο που η Ειρήνη Μουρτζούκου συγκατοικούσε με άλλη μητέρα έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση, που ήδη συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Παράλληλα, καταθέσεις προσώπων από το περιβάλλον του μικρού Παναγιωτάκη δίνουν νέα τροπή στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του, την στιγμή που οι Αρχές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από την τριμελή επιτροπή που έχει οριστεί. Η 25χρονη παιδοκτόνος παραμένει προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, απομονωμένη και υπό πίεση, περιμένοντας να κληθεί από την ανακρίτρια για την υπόθεση του Παναγιωτάκη.
Πίσω από τα κάγκελα του κελιού της, στον Κορυδαλλό, η Ειρήνη Μουρτζούκου, η γυναίκα που έχει ήδη ομολογήσει τις δολοφονίες τεσσάρων παιδιών, παραμένει στο επίκεντρο μίας υπόθεσης που έχει «παγώσει» το πανελλήνιο.
Οι Αρχές επικεντρώνονται στην ολοκλήρωση των πορισμάτων της τριμελούς επιτροπής των ιατροδικαστών για την αίτια θανάτου του μικρού Παναγιωτάκη, με τους ιατροδικαστές Καρακούκη, Καλύβα και Καλόγρηα να έχουν αποστείλει ήδη τα ευρήματά τους σε εξειδικευμένο ιστοπαθολόγο στη Θεσσαλονίκη, ώστε να γίνει περαιτέρω ανάλυση. Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Η νέα καταγγελία
Άλλη μία καταγγελία για την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά την προφυλάκισή της. Συγκεκριμένα, πρόκειται για καταγγελία γυναίκας, η οποία αναφέρει ότι την περίοδο που συγκατοικούσε με την 25χρονη κατηγορούμενη, πέθανε το δικό της κοριτσάκι, δύο ετών, όπως μετέδωσε το Open.
Να σημειωθεί ότι η μητέρα του παιδιού πρόκειται να καταθέσει στις Αρχές για τον τραγικό θάνατο του παιδιού της. Η ίδια αναφέρει ότι, κατά την περίοδο του θανάτου της κόρης της, διέμεναν μαζί σε σπίτι συγγενικού προσώπου της Ειρήνης Μουρτζούκου στην Αθήνα. Σύμφωνα με την καταγγελία της, το παιδί απεβίωσε λίγο πριν η 25χρονη φύγει από τη χώρα για να μεταβεί στη Γερμανία, όπου είχε σκοπό να εργαστεί, το 2023.
Κανείς δεν θέλει να έχει σχέση με την Ειρήνη
Την ίδια ώρα, η 25χρονη δέχθηκε το πρώτο επισκεπτήριο στον Κορυδαλλό και αυτό ήταν από τον δικηγόρο της και όχι από κάποιον συγγενή, καθώς κανείς δεν θέλει να έχει σχέση μαζί της. Η Ειρήνη Μουρτζούκου, που τα βρήκε σκούρα καθώς παραμένει απομονωμένη, δεν προαυλίζεται για λόγους ασφαλείας και συνεχίζει να δέχεται λεκτικές επιθέσεις από τις δύο συγκρατούμενές της.
Στο πρώτο επισκεπτήριο που δέχθηκε την Τετάρτη (16/7) από τους δικηγόρους της αναφέρθηκε ότι η προσαρμογή της είναι δύσκολη και οι επόμενες κινήσεις της αφορούν κυρίως στην υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη.
«Περιμένει την κυρία ανακρίτρια να την καλέσει για να δώσει τα στοιχεία που υπάρχουν. Την επισκέφθηκα στο πλαίσιο της προετοιμασίας των επόμενων ενεργειών. Ξέρετε, θα γίνουν πολλές ενέργειες και είναι σε εξέλιξη οι έρευνες. Καταλαβαίνετε ότι η ψυχολογική κατάσταση ενός ανθρώπου που κρατείται δεν είναι πολύ καλή, προσπαθεί να προσαρμοστεί και η ίδια», σύμφωνα με τον δικηγόρο της.
Οι νέες καταθέσεις
Ενώπιον της ανακρίτριας Πατρών κατέθεσαν την Τετάρτη 16/7 πρόσωπα από τον στενό κύκλο του μικρού Παναγιωτάκη. Πρόκειται για άτομα που η προφυλακισμένη Ειρήνη Μουρτζούκου έχει κατά καιρούς εμπλέξει, είτε ευθέως μέσω της απολογίας της είτε με έμμεσες αναφορές σε δημόσιες τοποθετήσεις και συνεντεύξεις της.
Στο επίκεντρο μπαίνει και ο ισχυρισμός της κατηγορούμενης ότι μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο, η μητέρα του Παναγιωτάκη, στην οποία ρίχνει την ευθύνη η 25χρονη για τον θάνατό του, την φιλοξενούσε κρυφά στην Αμαλιάδα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα λόγια της μητέρας της Ειρήνης. «Ήξερα και εγώ το ίδιο. Ότι η Ειρήνη βρισκόταν στην Αμαλιάδα. Ήξερα μέχρι και πρότινος, τώρα τελευταία πριν μια εβδομάδα από την σύλληψή της, τις μέρες που έκανα τα ασφαλιστικά, που ήταν η Ειρήνη εδώ στην περιοχή της Αμαλιάδας και διασκέδαζαν όλοι μαζί πάλι».
Υπενθυμίζεται ότι η Ειρήνη είχε υποστηρίξει: «Από την ημέρα θανάτου του Παναγιώτη (5/8/2024) έως και τον μήνα Ιούνιο του έτους 2025 με φιλοξενούσε, κρυφά, στην οικία της στην Αμαλιάδα, γεγονός ασφαλώς μη συμβατό με την, παρουσιαζόμενη δημοσίως, εικόνα της εξοργισμένης (δήθεν) μητέρας».
«Οι ισχυρισμοί της, είναι απόλυτα ψευδείς»
Η κ. Σοφία Πολυζωγοπούλου, δικηγόρος της μητέρας της Ειρήνης, μιλώντας στο Mega, ανέφερε: «Οι ισχυρισμοί της, είναι απόλυτα ψευδείς, τα όσα αναφέρει είναι θέμα τακτικής και όχι πραγματικότητας, καθώς επιχειρεί να κατασκευάσει το αφήγημα, περί δήθεν ψυχιατρικών προβλημάτων, το οποίο, είναι βέβαιο ότι θα αποδομηθεί».
Οι καταθέσεις τους αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αξιολόγηση των ισχυρισμών της κατηγορούμενης για την ύπαρξη τρίτου προσώπου με ενεργό εμπλοκή στην υπόθεση, ένας ισχυρισμός στον οποίο επιμένει, επικαλούμενη απειλές κατά της ζωής και της σωματικής της ακεραιότητας, σύμφωνα με το ίδιο μέσο ενημέρωσης.
«Φύλλο και φτερό» η ιατροδικαστική Πάτρας
Την ίδια στιγμή, στην έφοδό του στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, το κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης έκανε «φύλλο και φτερό» φακέλους σε βάθος πενταετίας, βάζοντας στο μικροσκόπιο θανάτους που αποδόθηκαν σε φυσιολογικά αίτια.
Ήδη κατατέθηκε ενώπιον της τριμελούς επιτροπής η πρώτη αίτηση για επανεξέταση, του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, που με γνωμάτευση της ιατροδικαστικής Πατρών έκλεισε ως αυτοχειρία.
Η τριμελής επιτροπή θα επανεξετάσει τον φάκελο της υπόθεσης Λαγούδη για να δουν αν υπάρχουν πλημμέλειες, ολιγωρίες ή σφάλματα στη σύνταξη της ιατροδικαστικής έκθεσης, και το κυριότερο αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις.
Στο μικροσκόπιο πάνω από 100 φάκελοι
Δεν πρόκειται όμως για τη μοναδική υπόθεση που θα επανεξετασθεί, καθώς ήδη έχουν ανοίξει πάνω από 100 φάκελοι με υποθέσεις, από τους οποίους, λείπουν οι φωτογραφίες των σορών, αλλά και η υπογραφή και η σφραγίδα του ιατροδικαστή που τις χειρίζονταν.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.