Ειρήνη Μουρτζούκου: Τηλεφωνούσε στην μητέρα της έπειτα από κάθε δολοφονία – Τα ευρήματα των ειδικών για τον μικρό Παναγιώτη


Βλέπουν «εξωγενείς» παράγοντες και στον θάνατο του πέμπτου βρέφους. Η «R» αποκαλύπτει τα ευρήματα των ειδικών για τον μικρό Παναγιώτη.

Των Α. ΚΑΝΔΥΛΗ, Θ. ΠΑΝΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

Γνώριζαν ακόμα και τα βαθύτερα μυστικά της Ειρήνης Μουρτζούκου. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του ελληνικού FBI ερευνούσαν επί μήνες την τραγική υπόθεση των βρεφών που έφυγαν από τη ζωή παρουσία της 25χρονης και, από την πρώτη στιγμή που πήραν στα χέρια τους το ένταλμα σύλληψής της, εφάρμοσαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που τελικά οδήγησε στην ομολογία της.

Εστιάζοντας σε κάθε πτυχή της υπόθεσης, οι αστυνομικοί διέθεταν ένα βασικό δεδομένο. Κάθε φορά που χανόταν ένα παιδί, η Ειρ. Μουρτζούκου καλούσε στο τηλέφωνο τη μητέρα της, ώστε να την ενημερώσει για αυτό που είχε συμβεί, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει ότι ήταν η ίδια υπεύθυνη για τους θανάτους. Το γεγονός αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον των έμπειρων αστυνομικών, που γνώριζαν πως καθοριστικό ρόλο για την ψυχοσύνθεση της 25χρονης ήταν η μητέρα της. Οι δύο γυναίκες δεν είχαν στενή επαφή τα τελευταία χρόνια και η σχέση τους χαρακτηρίζεται κάθε άλλο παρά καλή. Μπορεί να έκαναν να μιλήσουν και μήνες ολόκληρους, όμως η Ειρήνη, κάθε φορά που διέπραττε ένα από τα απεχθή εγκλήματά της, έσπευδε να την καλέσει στο τηλέφωνο.

«Ήταν σαν να ήθελε να ενημερώσει τη μητέρα της για το κακό που κάνει και εμμέσως να αποδώσει ευθύνες και σε αυτήν», αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Μετά τη σύλληψη της κατηγορούμενης, η τακτική που ακολούθησαν οι αστυνομικοί ήταν απλή. Μια γυναίκα αστυνομικός, έπειτα από πολύωρες συζητήσεις, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Τελικά, μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης η 25χρονη κάλεσε την αστυνομικό για να της πει πως θέλει να δει επειγόντως τον προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Η Ειρ. Μουρτζούκου του είπε πως είχε έρθει η ώρα να βγάλει πια από μέσα της το «βάρος» που κουβαλά. Ξέσπασε σε κλάματα, ομολόγησε αρχικά τη δολοφονία της μικρής αδελφής της το 2014, όταν ήταν 14 ετών, και στη συνέχεια εξιστόρησε πώς από τα χέρια της έφυγαν από τη ζωή και άλλα τρία βρέφη.

«Είναι επικίνδυνη»

Η Ειρ. Μουρτζούκου μέχρι και πριν από λίγες ημέρες αρνείτο ότι έκανε κακό σε κάποιο από τα παιδιά για τα οποία θεωρείτο ύποπτη. Όμως, οι πραγματογνώμονες που διορίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. για να διερευνήσουν τους θανάτους του παιδιού της κουμπάρας της Κατερίνας το 2021, του 19 ημερών δικού της βρέφους το 2022 καθώς και του δεύτερου παιδιού της το 2023, συμπέραναν ότι πρόκειται ξεκάθαρα για εγκληματική ενέργεια. Αυτό σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή της. Είχαν προηγηθεί 80 και πλέον καταθέσεις που την «έκαιγαν», στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας.

Η ανακρίτρια εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης εις βάρος της, αποδίδοντάς της τρεις δολοφονίες παιδιών, αλλά και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρώην συντρόφου της το 2020. Κατά τη δικαστική λειτουργό, «η Ειρ. Μουρτζούκου κρίνεται επικίνδυνη και προκύπτει ότι η χρονοτριβή της συλλήψεως της προδιαληφθείσας κατηγορουμένης θα οδηγήσει στη σχεδιαζόμενη από αυτήν φυγή της και στη σχεδιαζόμενη από αυτήν διάπραξη και έτερων σοβαρών εγκλημάτων, αλλά και θα δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως με τη συγκάλυψη και την αλλοίωση των επιβαρυντικών για αυτήν στοιχείων».

Σύμφωνα με την ανακρίτρια Πατρών, αυτό προκύπτει από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αξιόποινων πράξεών της, δηλαδή «την επανειλημμένη αδίστακτη τέλεση της πράξης της ανθρωποκτονίας τετελεσμένης τρεις φορές και μίας απόπειρας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με πλήρη απάθεια, ψυχρότητα, σκληρότητα και παντελή υπαξία για το έννομο αγαθό της ζωής, με μεγάλο αριθμό παθόντων μεταξύ των οποίων τρία βρέφη».

Όπως αναφέρεται στο ένταλμα, ο πραγματικός χαρακτήρας των πράξεων της 25χρονης φαίνεται και από το γεγονός ότι αυτές τελέστηκαν σε βάρος «αδύναμων ατόμων, ανίκανων να αντισταθούν, εκ των οποίων τα δύο ήταν τα βιολογικά τέκνα της κατηγορουμένης». Στην 25χρονη επιπλέον καταλογίζεται «επανειλημμένη προσπάθεια να σκοτώσει τα προαναφερόμενα βρέφη μέχρι να πετύχει τον ανθρωποκτόνο σκοπό της, μάλιστα εντός δημόσιων χώρων νοσοκομείων», αλλά και «προσχεδιασμένη μεθοδολογία της δράσεως με απόφραξη της αναπνευστικής οδού των θυμάτων και τέλεση των πράξεών της ιδίως νυκτερινές ώρες προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή».

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή της. Σχεδόν 30 ώρες μετά, η 25χρονη ομολόγησε τις δολοφονίες τεσσάρων βρεφών, των δύο δικών της, της φίλης της, αλλά και της αδελφής της το 2014, ρίχνοντας αυλαία στο θέατρο που έπαιζε εδώ και μήνες, όταν και περιφερόταν από κανάλι σε κανάλι υποστηρίζοντας την αθωότητά της και εκθέτοντας περαιτέρω τον εαυτό της λόγω των αντιφάσεων που έπεφτε. Στην κατάθεσή της, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις της, αναφέρθηκε στους «δαίμονες» στο μυαλό της, ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται πώς σκότωσε τα παιδιά και «έδειξε» ως βασική αιτία του «κακού» τη μητέρα της. «Το μόνο που έψαχνα ήταν η αγάπη της μάνας μου. Μια αγκαλιά που ποτέ, μα ποτέ, δεν μου έδωσε. Σας τα λέω όλα αυτά και κλαίω, γιατί είναι η μεγάλη μου πληγή. Γι’ αυτό έφτασα εδώ που έφτασα…».

«Ίσως το σκότωσα…»

Ξεκινώντας από τη δολοφονία της 18 μηνών αδελφής της το 2014, ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «η μάνα μου την είχε παρατήσει σε μένα. Τα είχε φορτώσει σε μένα όλα και εκείνη πήγαινε βόλτες, δεν ασχολιόταν. Εκείνη την ημέρα τσακωθήκαμε γιατί πάλι βγήκε έξω, ενώ ως μάνα έπρεπε να είναι στο μωρό. Δεν κρατούσα μαχαίρι στο χέρι μου, δεν κρατούσα τίποτα άλλο. Ίσως το σκότωσα πιέζοντάς το από πάνω. Γενικά, δεν θυμάμαι πώς έκανα ό,τι έκανα, γιατί δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου. Είχα τόσα νεύρα που απλά ήθελα να κάνω κακό και θυμάμαι ότι το έκανα».

Για το μωρό της κουμπάρας της πάλι άλλος έφταιγε. «Κρατούσα εγώ το παιδί και η Κατερίνα είχε βγει έξω… Είχα νευριάσει με τον σύντροφό της, γιατί όλο μου την έλεγε και ήταν προκλητικός. Τσακωθήκαμε και θόλωσα, ξέσπασα πάνω στο παιδί. Δεν θυμάμαι πώς το έκανα, όσες φορές και να με ρωτήσετε, δεν θυμάμαι. Θυμάμαι ότι εγώ το έκανα και μετά που ηρέμησα προσπάθησα να το βοηθήσω με ανάσες και ΚΑΡΠΑ».

Αναφερόμενη στον θάνατο του 19 ημερών μωρού της το 2022, υποστήριξε πως αυτό έγινε κατά λάθος ενώ κοιμόντουσαν μαζί. «Ξύπνησα και το είχα πλακώσει στον ύπνο μου… Μόλις το συνειδητοποίησα αυτό, μετά προσπαθούσα, με το μυαλό μου, να το συνεφέρω. Προσπαθούσα να του δώσω ανάσες…». Όσον αφορά το δεύτερο παιδί της, το δύο μηνών αγοράκι που πέθανε το 2023, αιτία κατά την 25χρονη ήταν και πάλι η μητέρα της. «Πριν γίνει το κακό, ήμουν πραγματικά έξαλλη και απελπισμένη. Είχα μαλώσει με τη μάνα μου, της ζητούσα να έρθει να με βοηθήσει και αυτή μου έλεγε να βρω να της στείλω λεφτά. Της έλεγα ότι εγώ είμαι μόνη με το παιδί στο νοσοκομείο και αυτή νοιαζόταν για τα λεφτά. Δεν ξέρω πώς το έκανα, αλλά το έκανα. Φανταστείτε πώς μπορεί να ήμουν, που δεν με ένοιαζε καν ότι στο δωμάτιο ήταν κι άλλος άνθρωπος…».

Όσες φορές τη ρώτησαν οι αστυνομικοί για τον Παναγιωτάκη, η απάντηση που λάμβαναν ήταν ότι αυτό το παιδί δεν το πείραξε. Αυτό συμβαίνει ίσως, λένε γνώστες της υπόθεσης, λόγω της στενής σχέσης που έχει με τη μητέρα του 15 μηνών παιδιού.

«Εξωγενείς παράγοντες» και στον θάνατο του πέμπτου βρέφους

Η «R» αποκαλύπτει τα ευρήματα των ειδικών για τον μικρό Παναγιώτη

Πριν από το τέλος Ιουλίου αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη, Ελένης Καλύβα και Νίκου Καλόγρηα για τα αίτια θανάτου του μικρού Παναγιώτη τον Αύγουστο του 2024 που έθεσε στο στόχαστρο των Αρχών την Ειρήνη Μουρτζούκου. Το παιδί της φίλης της, Πόπης, με την οποία συγκατοικούσε η Ειρ. Μουρτζούκου, ήταν το πέμπτο στη σειρά μέσα σε ένα διάστημα 10 ετών που άφηνε την τελευταία του πνοή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ είχε αφεθεί στη φύλαξη της 25χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, τα έως τώρα ευρήματα της τριμελούς επιτροπής των έμπειρων ιατροδικαστών δεν συνάδουν με την αρχική ιατροδικαστική έκθεση, που απέδιδε το θάνατο του 15 μηνών βρέφους σε παθολογικά αίτια, αλλά βλέπουν «εξωγενείς παράγοντες». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως και σε αυτή την περίπτωση το πιο πιθανό είναι ο θάνατος να επήλθε με υποξικό ασφυκτικό μηχανισμό.

Ο ιατροδικαστής Πατρών Ηλίας Γκότσης, που είχε επιληφθεί αρχικώς, είχε αποδώσει τον θάνατο του παιδιού σε παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα σε ιογενή λοίμωξη που προσέβαλε το αναπνευστικό και το γαστρεντερικό σύστημα, σε συνδυασμό με εγκολεασμό του εντέρου. Στα συμπεράσματα της έκθεσής του, απέρριπτε την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας αναλύοντας διεξοδικά μια ξεκάθαρη παθολογία που, κατά την εκτίμησή του, είχε το 15 μηνών βρέφος.

Όπως ανέφερε: «1. Δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ευρημάτων που να αποδεικνύουν βίαιο στερητικό θάνατο. 2. Η τοξικολογική εξέταση απέβη αρνητική. 3. Τα παθολογοανατομικά ευρήματα αποκλείουν οποιονδήποτε μηχανισμό ασφυκτικού θανάτου και επιβεβαιώνουν μια συγκεκριμένη παθολογική κατάσταση, όπως αυτό έχει σχολιαστεί αναλυτικώς ανωτέρω. 4. Ιογενής λοίμωξη μετά προσβολής του αναπνευστικού συστήματος (κοκκιωματώδης λεμφοκυτταρική διάμεση πνευμονική νόσος) και μετά προσβολής του γαστρεντερικού συστήματος (εικόνα εγκολεασμού)».

Στο πόρισμα αναφερόταν επίσης πως είχε εντοπιστεί αλλοίωση στο αριστερό ρουθούνι του παιδιού, καθώς και μια εκδορά στο αριστερό φρύδι του. Οι αντιρρήσεις όμως που εκφράστηκαν αμέσως μόλις έγινε γνωστή η έκθεση ήταν πολλές. Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της μητέρας του Παναγιωτάκη, ήταν κατηγορηματικός ότι από τα διαθέσιμα έως τότε στοιχεία δεν αποδεικνύονται παθολογικά αίτια που να συμμετέχουν στον μηχανισμό θανάτου. Κατά τον Γρηγόρη Λέων, τεχνικό σύμβουλο του πατέρα του μικρού, στα βασικά όργανα του παιδιού (εγκέφαλο, πνεύμονες και ήπαρ) η εικόνα της έλλειψης οξυγόνου ήταν ξεκάθαρη. Κατά συνέπεια, η Εισαγγελία Αμαλιάδας ζήτησε επανεκτίμηση από την τριμελή επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, το πόρισμα της οποίας αναμένεται.

Tα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της Realnews

Μία μόλις ημέρα πριν από τη σύλληψη της 25χρονης, η Realnews κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ το οποίο είχε τίτλο «Αντίστροφη μέτρηση για την Ειρήνη Μουρτζούκου», αναφέροντας ότι το πόρισμα των ειδικών για τέσσερις θανάτους βρεφών κατατέθηκε στην Εισαγγελία που ερευνά την υπόθεση. Αυτό όμως ήταν μόλις το τελευταίο από μια σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων, για τα οποία η δημοσιογραφική ομάδα της «R» είχε εργαστεί επίμονα, από τις αρχές του έτους. Στις 5 Ιανουαρίου, στο ρεπορτάζ με τίτλο «Δεν πέθανε από παθολογικά αίτια ο Παναγιωτάκης», ιατροδικαστές παρέθεταν τις επιστημονικά τεκμηριωμένες εκτιμήσεις τους, βάσει των οποίων το 15 μηνών βρέφος κατέληξε από έλλειψη οξυγόνου.

Τις «ενδείξεις ενοχής» που είχαν προκύψει αποκάλυπταν στην «R» της 16ης Μαρτίου οι δικηγόροι της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη, τονίζοντας ότι οι εισαγγελικές Αρχές διέταξαν την επαναξιολόγηση της ιατροδικαστικής έκθεσης. Παράλληλα, στις 27 Απριλίου, η «R» παρουσίαζε τις καθυστερήσεις που είχαν σημειωθεί στον ορισμό των ειδικών για την επανεξέταση του θανάτου του βρέφους, ενώ στις 18 Μαΐου, η αποκάλυπτε για πρώτη φορά πως η Ειρ. Μουρτζούκου καθίστατο ύποπτη για τους θανάτους των άλλων τεσσάρων βρεφών, στο ρεπορτάζ με τίτλο «Νέο πόρισμα για τους θανάτους των παιδιών». Ενώ στένευε ο κλοιός γύρω από την 25χρονη, στις 15 Ιουνίου, το ρεπορτάζ με τίτλο «Ανοιχτό το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου» έφερνε στο φως τις εκτιμήσεις των επιστημόνων που είχε διορίσει η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον τρία βρέφη είχαν χάσει τη ζωή τους από μη φυσιολογικά αίτια.

Επανέλεγχος σε βάθος διετίας

Τα τραγικά λάθη που έγιναν από τους ιατροδικαστές στις υποθέσεις Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου οδηγούν σε επανεξέταση των θανάτων που αποδόθηκαν σε παθολογικά αίτια από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών

Σε επανέλεγχο όλων των θανάτων που αποδόθηκαν από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών σε παθολογικά αίτια προχωρά η Γενική Διεύθυνση Ιατροδικαστικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατόπιν σχετικής απόφασης του υπουργού Γιώργου Φλωρίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η απόφαση ελήφθη μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου, καθώς το πόρισμα που αφορά τους θανάτους των τριών εκ των τεσσάρων παιδιών που ομολόγησε ότι δολοφόνησε η 25χρονη καταλήγει στο ότι αυτοί δεν οφείλονται σε παθολογικά αίτια, όπως ανέφεραν οι αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις, αλλά σε εγκληματική ενέργεια.

Ο επανέλεγχος θα επεκταθεί σε βάθος διετίας και θα ξεκινήσει από θανάτους παιδιών, ΑμεΑ αλλά και ηλικιωμένων που κατέληξαν σε οίκους ευγηρίας, δηλαδή ευάλωτα άτομα που δεν μπορούν να προστατευτούν. Ήδη με απόφαση του Γ. Φλωρίδη έχει ανασταλεί η λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, καθώς, εκτός από την υπόθεση Μουρτζούκου, σε λανθασμένα ευρήματα (σύμφωνα με το μετέπειτα πόρισμα των Καρακούκη-Καλόγρηα) είχε καταλήξει και στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου για την 6,5 μηνών Ιριδα. Στις εν λόγω περιπτώσεις προστέθηκε και η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου. Σύμφωνα με τον Μ. Γιαννάκο, μια 13χρονη αυτοκτόνησε όταν ιατροδικαστής της Πάτρας «αθώωσε» τον κακοποιητή της, ενώ στη νεκροψία αποδείχθηκε ότι το κορίτσι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Επίσης στη συγκεκριμένη υπηρεσία έχει παρατηρηθεί και μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση ιατροδικαστικών εκθέσεων, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν εκκρεμότητες από το 2021.

Ποινική έρευνα

Τα «έργα και οι ημέραι» της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών θα αποτελέσουν, όμως, αντικείμενο και ποινικής έρευνας. Κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νίκου Νικολάου, ξεκινά προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν οι ιατροδικαστές έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις είτε από αμέλεια είτε ακόμη και με ενδεχόμενο δόλο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, πάντως, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση της Δικαιοσύνης, μέσω και της απομείωσης του χρόνου έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων, έχει προχωρήσει ήδη σε μια σειρά μέτρων αναβάθμισης των ιατροδικαστικών υπηρεσιών. Η σημασία που δίνεται σε αυτή τη διαδικασία είναι μεγάλη, αφού οι ιατροδικαστικές εκθέσεις συνιστούν ιδιαίτερο αποδεικτικό μέσο στην ποινική διαδικασία και υποβοηθούν τον δικαστικό λειτουργό στον σχηματισμό κρίσης.

Μεταξύ των όσων προωθούνται είναι η δυνατότητα επαναξιολόγησης μιας ιατροδικαστικής έκθεσης από επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τον προϊστάμενο όλων των ιατροδικαστικών υπηρεσιών και δύο προϊσταμένους περιφερειακών ιατροδικαστικών υπηρεσιών. Αυτή η δυνατότητα αξιοποιήθηκε για πρώτη φορά στην υπόθεση της Ειρ. Μουρτζούκου, καθώς από την εν λόγω τριμελή επιτροπή γίνεται η επαναξιολόγηση των πρώτων ιατροδικαστικών ευρημάτων σχετικά με τον θάνατο του 15 μηνών Παναγιώτη τον Αύγουστο του 2024.

Σημαντική βοήθεια, όμως, θα έχουν σε λίγο καιρό οι ιατροδικαστές και από την τεχνητή νοημοσύνη. Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από το υπουργείο Δικαιοσύνης, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά προχωρά η πλήρης ψηφιοποίηση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. Πλέον, οι νεκροτομές θα ελέγχονται και ψηφιακά μέσω τάμπλετ με τη χρήση ενός τεχνολογικού εργαλείου που δημιούργησε το πανεπιστήμιο και είναι μοναδικό στον κόσμο.

Σε πλατφόρμα που θα λειτουργεί βάσει αυτού του προγράμματος και η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ίσως και έως τα τέλη του χρόνου, θα μπαίνουν τα διαθέσιμα δεδομένα προκειμένου αμέσως να εκδίδεται έστω και μια «προσωρινή» έκθεση, ανεξάρτητα των τοξικολογικών ή ιστολογικών εξετάσεων. Η τελική έκθεση θα μπορεί να αμφισβητηθεί από τον ιατροδικαστή, ωστόσο θα πρέπει να αιτιολογήσει γιατί διαφωνεί.

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!