Ανεβάζουν ταχύτητα οι εμβολιασμοί – Το χρονοδιάγραμμα της Ελευθερίας


Το πρόγραμμα εμβολιασμών ανεβάζει ταχύτητα, με τη διαδικασία να ανοίγει για όλο και νεότερους.
H «Επιχείρηση Ελευθερία» επιταχύνεται. Όπως προκύπτει από τη συνέντευξη του Μάριου Θεμιστοκλέους στην ιστοσελίδα «in.gr», εντός Ιουλίου αναμένεται να έχει κτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, καθώς τότε θα έχουν εμβολιαστεί ακόμη και 20αρηδες.

Το χρονοδιάγραμμα της «Ελευθερίας»
Μέχρι τέλος Μαΐου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους πολίτες ηλικίας 30 – 45 ετών, οι οποίοι μέχρι στιγμής μπορούν να εμβολιαστούν μόνο με το AstraZeneca.

Στόχος, δεδομένης της τήρησης των παραγγελιών, είναι να έχει εμβολιαστεί ως το τέλος Ιουλίου όλος ο ενήλικος πληθυσμός που το επιθυμεί.

Η πλατφόρμα για τους άνω των 18 ετών θα ανοίξει τον Ιούνιο, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό όλοι οι 20αρηδες θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους, το φως στην άκρη του τούνελ είναι πλέον ευδιάκριτο. Οι επόμενες δύο μήνες είναι κρίσιμοι, η δυναμικότητα του συστήματος αυξάνεται και ξεπερνάμε σχεδόν καθημερινά τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα και αυτό θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους τονίζοντας πως η νίκη είναι κοντά.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 3.648.635 εμβολιασμοί, ενώ, 2.451.461 πολίτες έκαναν τουλάχιστον την 1η δόση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 23,35%. 11,6% έχει κάνει και τις 2 δόσεις.

Με αφορμή το εμβόλιο της AstraZeneca, στις παραγγελίες του οποίου βάζει τέλος η ΕΕ μετά τον Ιούνιο, o υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως οι δεύτερες δόσεις για τη χώρα μας είναι εξασφαλισμένες.

Στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, αναφορικά με τα εμβόλια της AstraZeneca έκανε λόγο για επικοινωνιακή λαίλαπα κατά της AstraZeneca που θα κοστίσει ζωές.

Για να χτίσουμε ανοσία πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, λέει ο καθηγητής Γεώργιος Χρούσος.

Πάντως, η ηλικιακή ομάδα άνω των 30 συνεχίζει να δίνει το παράδειγμα και στους υπόλοιπους πολίτες, καθώς τα τελευταία 24ωρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κανείς διαθέσιμο ραντεβού σε κοντινή ημερομηνία.

Με τον αριθμό των ημερήσιων εμβολιασμών να παραμένει σταθερά πάνω από τις 100.000, τα εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν νυχθημερόν.

Στο εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι θα κάνουν το εμβόλιο σήμερα 3.400 συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν σπεύσει στο κέντρο και εξυπηρετούνται κανονικά χωρίς ουρές και αναμονή.

Μηδενικές είναι οι ακυρώσεις.

Πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια από τέλη Μαΐου για τις ηλικίες 30 – 44 – Ποιοι ακολουθούν

mega.com

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!