Ευαγγελία Τσιορλίδα, πες μας για τα solo ταξίδια σου σε μέρη μακρινά…


Ελεύθερο και ανήσυχο πνεύμα, η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός ξεκίνησε την καριέρα της στη χρυσή εποχή της τηλεόρασης, ήρθε αντιμέτωπη με την κρίση, έμεινε εκτός δουλειάς, ανακάλυψε τον εαυτό της και επέστρεψε πιο δυνατή από ποτέ. Η Ευαγγελία Τσιορλίδα σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης.

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει τις καλοκαιρινές της διακοπές, τελειώνει τη ραδιοφωνική εκπομπή της στον Music 89.2, αφήνει για λίγο την μπάλα του beach volley αλλά και τη σανίδα του surf για το προγραμματισμένο ραντεβού μας. Μπορεί να είναι κορίτσι του κέντρου της πόλης, καθώς εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε, αλλά η αγάπη της για τη θάλασσα δεν της επιτρέπει να απομακρύνεται από κοντά της, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να έχει μετακομίσει στα νότια προάστια.

Η Ευαγγελία Τσιορλίδα έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό ως το κορίτσι του MAD TV, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Η αλήθεια όμως είναι πως πριν μας συστηθεί τηλεοπτικά μπροστά από τις κάμερες, είχε διαγράψει αρκετά χιλιόμετρα στη δημοσιογραφία. «Ξεκίνησα στα 19 δουλεύοντας πίσω από τις κάμερες, έκανα τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Στην πρώτη μου δουλειά με σύστησε ο Δημήτρης Αποστόλου, ο οποίος είναι σαν να με μεγάλωσε. Είναι οικογενειακός μας φίλος και μέναμε σε διπλανά διαμερίσματα. Του έλεγα από μικρή ότι θέλω να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία και έτσι με πρότεινε στο Τηλέραμα. Παράλληλα σπούδαζα στο εργαστήρι δημοσιογραφίας και δούλευα ως φοιτήτρια στο χώρο της εστίασης γιατί ήθελα να πληρώνω τα δίδακτρα», μου εξηγεί.

Τα πρώτα βήματα

«Ξεκίνησα στην τηλεόραση στα μυστικά της Βέφας. Εκεί λοιπόν έβγαζα τις φωτογραφίες για τη συνταγή και έβλεπα πως στήνεται μια εκπομπή. Μέσα σε ένα μήνα πέρασα στον όμορφο κόσμο το πρωί και ξεκίνησα να δουλεύω ως ρεπόρτερ στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου».

Ξεκίνησε στην ψυχαγωγία, αν και οι αρχικές της σκέψεις, ούσα φοιτήτρια, ήταν να ακολουθήσει καριέρα αθλητικογράφου. «Όταν αρχίζεις να χτίζεις κάτι συνήθως ανοίγονται διάφορα μονοπάτια μπροστά σου. Το ένα φέρνει το άλλο. Την ψυχαγωγία την αγάπησα. Μετά το πρωινό δούλεψα με τη Βίκυ Καγιά, μετά πήγα στην Ελένη Μενεγάκη ως ρεπόρτερ και βγήκα πρώτη φορά μπροστά από τις κάμερες στο πάνελ. Ακολούθησε το survivor στην Παταγονία. Έμεινα στην Αργεντινή πενήντα μέρες. Ήταν ίσως η πιο δυνατή εμπειρία που έχω ζήσει σε αυτό τον χώρο. Ακολούθησε το Greek Idol ενώ δούλεψα για δύο χρόνια και δίπλα στην Ρούλα Κορομηλά. Όλοι νομίζουν ότι ξεκίνησα από το MAD, αλλά πιο πριν είχα σημειώσει πάρα πολλές ώρες στο μοντάζ άυπνη με τοστ και redbull».

Η κρίση την επηρέασε με αποτέλεσμα οι επόμενες δουλειές που της προτάθηκαν να μην επιφέρουν τα ανάλογα χρήματα για τον βιοπορισμό της: «Είχα φτιάξει το βιογραφικό μου, είχα θυσιάσει πολύ χρόνο από την προσωπική μου ζωή. Με είχε φάει λίγο το κομμάτι της καριέρας, είχα αφήσει πίσω την Ευαγγελία με αποτέλεσμα όταν ήρθε η κρίση να αναρωτιέμαι ‘’και τώρα τι κάνω;’’. Αποφάσισα να αλλάξω τρόπο σκέψης. Έμεινα ένα χρόνο συνειδητά εκτός τηλεόρασης. Εργάστηκα ως υπεύθυνη σε κατάστημα εστίασης, τα χρήματα ήταν πολύ καλά και δούλευα λιγότερες ώρες με αποτέλεσμα να έχω ελεύθερα τα πρωινά μου. Εκεί λοιπόν ξεκίνησα να ζω, να κάνω surf, να παίζω beach volley. Άρχισα να είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος. Το πρωί έτρεχα, κολυμπούσα, έτρωγα το πρωινό μου πάνω στη θάλασσα και μετά έφευγα για δουλειά».

Ένα δοκιμαστικό διαφορετικό από τα άλλα

Πήρε τον χρόνο της, βρήκε τον εαυτό της και μετά από λίγο καιρό σκεπτόμενη ότι δεν πρέπει να αφήσει τους κόπους της να πάνε χαμένοι επέστρεψε στη δημοσιογραφία δουλεύοντας σε site. H πρόταση από το γνωστό μουσικό κανάλι δεν άργησε να έρθει:

«Το Mad είναι μεγάλη ιστορία. Χρόνια πριν δουλέψω εκεί μου είχαν κάνει πρόταση να πάω για δοκιμαστικό αλλά δεν μου έδωσαν άδεια από την τότε εργασία μου με αποτέλεσμα να το χάσω. Κάποια στιγμή λοιπόν μου έστειλε μήνυμα ο Ανδρέας Κουρής βλέποντας το instagram μου και αντιλαμβανόμενος την τρέλα που κουβαλάω. Μου είπε να κάνω δοκιμαστικό, δέχτηκα και δώσαμε ραντεβού για εκείνη την Παρασκευή. Μια μέρα πριν το ραντεβού αποφασίζω να πάω για surf. Ήταν μια από τις άγριες μέρες και έκανα το λάθος να ανέβω στη σανίδα… Χτύπησα και έπεσα ξερή μέσα στο νερό. Έχασα τις αισθήσεις μου. Ήμουν για 20 λεπτά αναίσθητη. Με έβγαλαν από τη θάλασσα και μεταφέρθηκα στον Ευαγγελισμό. Η μητέρα μου ούρλιαζε… Είχα χτυπήσει σοβαρά και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Ήμουν με κολάρο στο λαιμό και έπρεπε να πιάσω το κεφάλι μου με τα χέρια μου για να το μετακινήσω. Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσα να πάω στο δοκιμαστικό. Έστειλα μήνυμα στον κύριο Κουρή και του εξήγησα τι συνέβη. Μου είπε να γίνω πρώτα καλά και να το κάνουμε την άλλη εβδομάδα. Έτσι κι έγινε. Έκανα δοκιμαστικό με το κολάρο, ήμουν σαν το ρόμποκοπ. Τα είπα και σηκώθηκα να φύγω. Με σταμάτησαν και μου είπαν να περάσω από το γραφείο του διευθυντή προγράμματος. Μου ζήτησε να κάνω άλλα δύο δοκιμαστικά και μετά από μια εβδομάδα βγήκα στον αέρα».

Τα solo ταξίδια στο εξωτερικό

Παράλληλα μπήκε στη ζωή της το ραδιόφωνο ενώ η αγάπη της για τη μουσική και την ιδιαίτερη αυτή επαφή με τον κόσμο έμελλε να την εδραιώσει στο χώρο. Μου αποκαλύπτει ότι θα συνεχίσει για 3η χρονιά να κρατάει συντροφιά στο κοινό με τη φωνή της από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι μέσα από τη συχνότητα του Music. Παραδέχεται ότι είναι εργασιομανής ωστόσο βρίσκει πάντα χρόνο για μια άλλη μεγάλη της αγάπη… τα ταξίδια:

«Θεωρώ ότι τα ταξίδια είναι η προσωπική μας κληρονομιά. Έχω πάει μόνη μου στο Μπαλί και Φιλιππίνες. Σε κάθε ταξίδι βρίσκω Έλληνες. Στο Μπαλί ξεκίνησα μόνη αλλά το προηγούμενο βράδυ είπα σε έναν γνωστό μου ότι θα πάω και μου σύστησε μια φίλη του. Όταν έφτασα εκεί με περίμενε και πραγματικά περάσαμε υπέροχα. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και το Πάσχα που πήγα Φιλιππίνες. Βρήκα ένα ζευγάρι, τη Χαρά και τον Μάρκους. Ένιωσα λες και ήμουν με τα αδέρφια μου. Με αυτούς τους ανθρώπους είμαστε φίλοι πλέον».

Μιλάει και νιώθεις ότι έχεις απέναντί σου μια ατρόμητη γυναίκα. Την ρωτάω αν έχει φοβίες και μου απαντάει: «Νομίζω όχι. Έχω κάνει ελεύθερη πτώση από τα 14.000 πόδια. Δεν φοβάμαι, ακόμα και τον πρόσφατο σεισμό στην Αθήνα δεν τον κατάλαβα. Την ώρα που όλοι έβγαιναν στον δρόμο εγώ μπήκα σε ένα κτίριο στον τέταρτο όροφο για να αφήσω κάποια πράγματα. Τέτοια είμαι… (γέλια)».

Η μητέρα της της εκφράζει συχνά τις ανησυχίες της γι’αυτή την «άγνοια κινδύνου»: «Έχει πάντα αγωνία με εμένα. Γενικά της ανακοινώνω τελευταία στιγμή τα σχέδια μου. Όταν της είπα ότι θα πάω Μπαλί μόνη μου μου έλεγε ‘’Είναι δυνατόν θα τριγυρνάς μόνη σου στα αεροδρόμια; Θα πας μόνη σου και θα μας λαχταρίσεις πάλι’’».

Έρωτας και γάμος

Χαμογελάει διαρκώς και αντιλαμβάνομαι πώς δύσκολα βγαίνει εκτός ορίων. Πριν από μερικούς μήνες έκαναν την εμφάνισή τους κάποια αναληθή δημοσιεύματα που την ήθελαν να είναι σε σχέση με τον Γιάννη Δρυμωνάκο. Για ακόμα μια φορά τα αντιμετώπισε χωρίς νεύρα: «Τόσο με τον Γιάννη όσο και με την κοπέλα του τη Βαρβάρα είμαστε φίλοι. Κάνουμε παρέα. Όλα αυτά τα βρίσκω λίγο αστεία και επειδή είμαι πολλά χρόνια στον χώρο δεν τα παίρνω σοβαρά. Όταν ξέρεις ποιος είσαι και τι κάνεις δεν έχεις λόγο να ασχοληθείς εκτός αν είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη».

Αυτή την περίοδο είναι μόνη στην προσωπική της ζωή ενώ μιλώντας για σχέσεις μου ξεκαθαρίζει: «Αργώ πολύ να μπω σε μια σχέση. Το ψειρίζω. Το ένα μου ξινίζει, το άλλο μου βρωμάει. Όταν μπω όμως είμαι πραγματικά εκεί και μένω για καιρό. Μόνη μου περνάω επίσης τέλεια. Όταν φεύγω από μια σχέση θέλω χρόνο για τον εαυτό μου».

Δεν ερωτεύεται εύκολα και όπως εξομολογείται: «Έχω ερωτευτεί στη ζωή μου δύο φορές. Θέλω τον χρόνο μου». Στο κομμάτι γάμος είναι κατηγορηματική: «Δεν θα βάλω ποτέ νυφικό. Το έχω πει στη μάνα μου. Καμάρωσέ με στις φωτογραφίσεις που έχω κάνει με νυφικά γιατί δεν θα με δεις. Οι καλεσμένοι αν θέλουν ας έρθουν με ουρές εγώ θα είμαι ξυπόλυτη με ένα τζιν σορτσάκι και ένα λευκό μπλουζάκι». Και μπορεί η όλη διαδικασία του γάμου να μην την αφορά ωστόσο επιθυμεί να κάνει τη δική της οικογένεια: «Είμαι έτοιμη για ένα παιδί. Ξέρω ότι θα το μεγαλώσω σαν να είναι φιλαράκι μου, θα περάσει καλά, θα το παίρνω συνέχεια μαζί μου. Επίσης έχω λάβει πολλή αγάπη από την οικογένειά μου και ξέρω ότι θα τη μεταδώσω και εγώ με τη σειρά μου. Για να το κάνω βέβαια θέλω να είναι όλες οι προϋποθέσεις κατάλληλες. Όπως μεγάλωσα εγώ σε μια όμορφη οικογένεια το ίδιο επιθυμώ να προσφέρω στο παιδί μου».

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής

The post Ευαγγελία Τσιορλίδα, πες μας για τα solo ταξίδια σου σε μέρη μακρινά… appeared first on Peoplegreece.com.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!