Mindhunter: Αυτοί είναι οι αληθινοί δολοφόνοι που θα δούμε στη 2η σεζόν


Η 2η σεζόν της δραματικής σειράς του Netflix, Mindhunter, είναι επιτέλους διαθέσιμη στη δημοφιλή πλατφόρμα μετά από δύο χρόνια μετά την προβολή της 1ης. Και ενώ είχαμε ακούσει και διαβάσει πολλά για τους δολοφόνους από τους οποίους πρόκειται να πάρουν συνέντευξη οι ντετέκτιβ – πρωταγωνιστές της σειράς, διαπιστώσαμε πως τα πρόσωπα που θα τα αφηγηθούν είναι προσεκτικά επιλεγμένα και τα γεγονότα είναι απόλυτα ακριβή.

Το Mindhunter μας επιφυλάσσει έναν Δεκαπενταύγουστο γεμάτο μυστήριο – Δείτε το trailer της 2ης σεζόν

David Berkowitz – “Son of Sam”

Τον Berkowitz στη δημοφιλή σειρά υποδύεται ο Oliver Cooper του οποίου η ομοιότητα είναι εμφανής με τη βοήθεια ειδικού μακιγιάζ έτσι ώστε να μεταμορφωθεί πλήρως για τον ρόλο ενώ εντύπωση προκαλεί και το πόσο καλά μιμείται την νεοϋορκέζικη προφορά του Berkowitz.

Ο Berkowitz είχε τρομοκρατήσει τη Νέα Υόρκη το 1976 και το 1977 καθώς στόχευε τυχαία νέες γυναίκες με μακριά σκουρόχρωμα μαλλιά. Ο συνήθης τρόπος επίθεσης του ήταν να πηγαίνει σε παρκαρισμένα αμάξια από τη μεριά του συνοδηγού όπου κάθονταν μία γυναίκα και ένας άντρας και να πυροβολεί με ένα 44άρι revolver. Ο David Berkowitz που, σκότωσε συνολικά 6 ανθρώπους και τραυμάτισε 7, απέκτησε φήμη καθώς έγραφε γράμματα στον Τύπο και αποκαλούσε τον εαυτό του “Son of Sam” (γιος του Σαμ), και υποστήριζε πως δολοφονούσε επειδή ήταν δαιμονισμένος, κάτι που αργότερα παραδέχτηκε πως δεν ίσχυε.

William Pierce, Jr.

Τον Pierce υποδύεται ο Michael Filipowich, ο οποίος μοιάζει πολύ στον άνδρα που δολοφόνησε τουλάχιστον 9 άτομα το 1970 και το 1971. Στο Mindhunter, ο Pierce περηφανεύεται για την ευφυία του όμως η έλλειψη λεξιλογίου του απογοητεύει τον Ford: η αλήθεια είναι πως το IQ του Pierce είχε μετρηθεί και ήταν περίπου στο 70.

William Henry Hance

Ο Hance σκότωσε 3 γυναίκες στην Τζόρτζια στα 70s και για τους συγκεκριμένους φόνους έγραφε γράμματα τα οποία έστελνε στην αστυνομία και μιλούσε για «Δυνάμεις του κακού», ως μία απόπειρα να καλύψει τα εγκλήματα του, κάτι που εν τέλει οδήγησε στη σύλληψη του.

Elmer Henley

Στο 4ο επεισόδιο βλέπουμε τον Elmer Henley, ο οποίος ως έφηβος βοήθησε τον δολοφόνο Dean Corll να δολοφονήσει άλλα έφηβα αγόρια το 1972 και το 1973 στο Χιούστον. Ο Corll, γνωστός και ως “The Candy Man”, σκότωσε πάνω από 24 νεαρά αγόρια, ενώ ο Henley καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του σε 6 φόνους καθώς βοηθούσε τον Corll να βρει τα θύματα του. Τον Elmer Henley στη σειρά υποδύεται ο Robert Amarayo, γνωστός και ως Ned Stark στην 6η σεζόν του GOT.

Charles Manson

Η αλήθεια είναι πως εάν παρακολουθείτε το Mindhunter, το πιθανότερο είναι να μη χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον Charles Manson, τον πιο διαβόητο δολοφόνο του 20ου αιώνα. Αυτό όμως που μπορεί να μην γνωρίζετε είναι πως ο Damon Herriman, ο ηθοποιός που τον υποδύεται, παίζει επίσης και στη νέα ταινία του Quentin Tarantino “Once Upon A Time in Hollywood” ξανά στον ρόλο του Charles Manson. Ο Herriman έπαιξε τον ίδιο ρόλο δύο φορές καθώς η ομοιότητα του με τον Manson είναι οφθαλμοφανής, τόσο στην εμφάνιση όσο και στον τρόπο που μιλάει αλλά και κινείται.

Paul Bateson

Ο Bateson είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσωπο που θα δούμε στην 2η σεζόν της σειράς καθώς ομολόγησε και καταδικάστηκε για έναν φόνο, μίας δημοσιογράφου που συνέβη το 1977, όμως ήταν ύποπτος για τους βίαιους και αποτρόπαιους φόνους ακόμα 6 ανδρών στη Νέα Υόρκη των οποίων ο δολοφόνος δεν πιάστηκε ποτέ ενώ ούτε τα θύματα κατάφεραν να αναγνωριστούν.

Πηγή: Tv Guide

The post Mindhunter: Αυτοί είναι οι αληθινοί δολοφόνοι που θα δούμε στη 2η σεζόν appeared first on Peoplegreece.com.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!