Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, οι τροπολογίες αυτές είναι συνολικά τέσσερις και θα κατατεθούν στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ, δεν υπάρχει κάτι το αμφισβητήσιμο σε αυτές τις τροπολογίες, πέραν των συμφωνηθέντων. Και αυτές, όπως δήλωσε, είναι διατυπωμένες με απλό και σαφή τρόπο και σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα.

Η πρώτη τροπολογία του Συντάγματος, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, αφορά στην αλλαγή της ονομασίας της χώρας από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Η νέα ονομασία, όπως ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ, θα αναφέρεται παντού στο Σύνταγμα της χώρας, εκτός από το άρθρο 36, όπου υπάρχει μία ιστορική διάσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο Ethnos.gr