Η παράταση της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ αναμένεται να καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Αυγούστου την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 15 δισ. ευρώ.

Τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Αυγούστου αναμένεται να καθυστερήσει η εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 15 δισ. ευρώ στην Ελλάδα λόγω παράτασης της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Παρά τα μηνύματα αισιοδοξίας των προηγουμένων ημερών από Αθήνα και Βρυξέλλες ότι το χθεσινό Eurogroup ήταν τυπική διαδικασία για την Ελλάδα, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.

Πρόκειται για μια απροσδόκητη εξέλιξη, που δείχνει ότι, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί συνεννόησης με την Κομισιόν, η Ελλάδα δεν ακολούθησε τη σωστή διαδικασία.  Με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναστείλει την αύξηση του ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται μεγάλο αριθμό προσφύγων η Γερμανία εξέφρασε ενστάσεις για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης στήριξης ύψους 15 δισ. ευρώ, «παγώνοντας» την αποδέσμευση των χρημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο Fortunegreece.com