
Ντομπρόβσκις: Τα μέτρα για το ελληνικό χρέος «δεν είναι χαραγμένα σε πέτρα»
Την αναγκαιότητα να αποφασιστούν άμεσα τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, μέρος των οποίων πρέπει να είναι εμπροσθοβαρή, εκφράζει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Euro2day.gr ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Στόχος, να παρουσιαστεί στις αγορές ένα πειστικό πλάνο για τη μετά μνημόνιο εποχή, ώστε η Ελλάδα σταδιακά να γυρίσει σε αυτές για δανεισμό. Υπογραμμίζει ότι η χώρα μας δεν πρέπει να στραφεί άμεσα στις αγορές και ότι οι αποφάσεις πρέπει να είναι τέτοιες που να υποστηρίζουν τη λογική αυτή.
Ο κ. Ντομπρόβσκις, αν και επαναλαμβάνει το deadline της 21ης Ιουνίου, προσθέτει ότι «δεν είναι χαραγμένο σε πέτρα». Εκτιμάι, επίσης, ότι όλα τα καυτά θέματα παραμένουν ανοικτά: το ακριβές πακέτο ελάφρυνσης του χρέους -όπως σημειώνει ούτε αυτά είναι χαραγμένα σε πέτρα-, το πώς θα είναι η επιτήρηση στη μεταμνημονιακή περίοδο, οι μεσομακροπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι (fiscal trajectory αλλά και μέτρα όπως η περικοπή συντάξεων στις αρχές του 2019), καθώς και η συμμετοχή του ΔΝΤ. Ολα παραμένουν προς συζήτηση, τονίζει, ενώ απέχουμε μόνο 10 μέρες από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, που θα γίνει στο Λουξεμβούργο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com