
Πώς θα γίνεις εξπέρ στη γιαπωνέζικη κουζίνα!
Από τον Μαρίνο Βυθούλκα,
Το εστιατόριο ΚΕΝΚΟ αναδεικνύει τα μυστικά της ασιατικής κουζίνας μέσα από δύο νόστιμα και υγιεινά πιάτα.
- ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΟ DRESSING ΤΖΙΝΤΖΕΡ
Μια δροσερή, υγιεινή σαλάτα, πολύ εύκολη και γρήγορη
Υλικά
1 γαλλική σαλάτα
1 μαρούλι
½ iceberg
½ πακέτο βαλεριάνα
2 μέτρια καρότα
6 ντοματίνια
20 γραμμ. σουσάμι λευκό
100 γραμμ. φρέσκο τόνο (ή κονσέρβα)
Για το dressing
100 ml σάλτσα σόγιας
50 ml ελαιόλαδο
1 τζίντζερ
10 ml σησαμέλαιο (προαιρετικά )
20 ml ξίδι ρυζιού (ή μηλόξιδο)
20 ml mirin (γλυκό κρασί μαγειρέματος)
Εκτελεση
Για το dressing
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε τα λαχανικά. Τρίβουμε τα καρότα σε έναν τρίφτη, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.
Σοτάρουμε τον τόνο μέχρι να πάρει χρώμα και τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το dressing και στο τέλος γαρνίρουμε με λευκό σουσάμι.
- YIAKISOBA NOODLES
Παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο, πολύ εύκολο στην εκτέλεση και πολύ γευστικό
Υλικά
300 γραμμ. λάχανο
1 κόκκινη πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά στικ
Λίγο φρέσκο τζίντζερ
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 κ.σ. φυτικά λάδι
3 πακέτα ramen noodles ή egg noodles
Για τη yiakisoba sauce
50 ml σάλτσα σόγιας
80 ml σάλτσα Worcestershire
80 ml oyster sauce
4 κ.γ. κέτσαπ
2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη yiakisoba sauce
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
Κόβουμε σε στικ το καρότο, την πιπεριά και το λάχανο
Ζεσταίνουμε λάδι σε γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το τριμμένο τζίντζερ και σοτάρουμε για 1 λεπτό προσέχοντας να μην καεί. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν, για περίπου 5-10 λεπτά.
Στο μεταξύ βράζουμε τα noodles σε νερό για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, βάζουμε σησαμέλαιο στην κατσαρόλα όπου έβρασαν, ρίχνουμε ξανά μέσα τα noodles και ανακατεύουμε.
Πριν αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά περιχύνουμε με τη σος που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε τα noodles, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Info
ΚΕΝΚΟ
Ελευθερίου Βενιζέλου 22,
Νέα Σμύρνη,
τηλ. 210-9350728