
Κοτόπουλο µπούτι µε πουρέ γλυκοπατάτας & τσιπς kale µε παρµεζάνα
Από την Ένυ Λαμπρούλη,
Με το µαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος η γεύση αλλά και η διατροφική αξία των πιάτων μας απογειώνονται, κάτι που τα Nice ‘n’ easy αξιοποιούν στο έπακρο, προτείνοντας µας εκπνευσμένες συνταγές που όλοι μπορούν να φτιάξουν στο σπίτι τους.
Κοτόπουλο µπούτι µε miso και γλυκιά πάπρικα, πουρέ γλυκοπατάτας & τσιπς kale µε παρµεζάνα
για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Υλικά
4 µπούτια κοτόπουλο ξεκοκαλισµένα
30 γρ. µίσο λευκό
20 γρ. πάπρικα γλυκιά
30 ml ελαιόλαδο για το σοτάρισµα
500 γρ. γλυκοπατάτες
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. παρµεζάνα τριµµένη
1 µατσάκι κέιλ πράσινο
Εκτέλεση
Ανακατεύουµε σε ένα µπολ το ξεκοκαλισµένο κοτόπουλο µε την πάπρικα και το µίσο, µέχρι να αποκτήσει ένα βαθύ κόκκινο χρώµα. Αφήνουµε στο ψυγείο σκεπασµένο τουλάχιστον για
3 ώρες (για καλύτερο αποτέλεσµα αφήνουµε όλο το βράδυ).
Σε προθερµασµένο φούρνο ψήνουµε τις γλυκοπατάτες µε τη φλούδα για 1 ώρα στους 180°C. Μόλις είναι έτοιµες, τις περνάµε από το µπλέντερ µαζί µε το βούτυρο µέχρι να γίνουν ένας απαλός πουρές, καρυκεύουµε και σκεπάζουµε.
Σε κρύο τηγάνι µε λίγο ελαιόλαδο βάζουµε τα µπούτια πιέζοντάς τα µε ένα άλλο τηγάνι για βάρος ώστε να γίνουν λεπτά και τραγανά από την πέτσα. Ψήνουµε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Πλένουµε καλά τα φύλλα κέιλ, στεγνώνουµε, πασπαλίζουµε µε την παρµεζάνα και ψήνουµε στο φούρνο στους 120°C για 10 λεπτά, µέχρι να γίνουν τελείως τραγανά.
Σερβίρουµε σε πιάτο τον πουρέ, από πάνω το κοτόπουλο και τέλος πασπαλίζουµε µε τα φύλλα κέιλ.
Το μαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, σε τρεις συσκευασίες: Ολόκληρο, φιλέτο στήθος και φιλέτο μπούτι.
Φωτογραφίες: Σπύρος Χαμάλης