Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να κόβεις το μήλο σου, να γυρίζεις για δευτερόλεπτα την πλάτη σου για να πάρεις πιρούνι, και να το βρίσκεις κατάμαυρο και “θλιβερό” πάνω στην επιφάνεια κοπής. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί είναι δύσκολο να τρώμε υγιεινά! Για καλή μας τύχη πλέον κυκλοφορεί ένα νέο είδος μήλου, το οποίο δεν περιέχει GMO και υπόσχεται στους καταναλωτές ότι δεν πρόκειται να μαυρίσει με τίποτα.

Ακούει στο όνομα Opal apple και πρόκειται για ποικιλία που έχει δημιουργηθεί φυσικά. Προέρχεται από την Τσεχική Δημοκρατία, όπου αρχικά δημιουργήθηκε το 1999. Το 2010 όμως ξεκίνησε να καλλιεργείται από την FirstFruits, μια εταιρεία στην Ουάσινγκτον. Ο γενικός διευθυντής, Chuck Zeutenhorst, και ο συνεργάτης μάρκετινγκ, Adam Brady, δήλωσαν ότι το μήλο αυτό αποτελεί τη φυσική διασταύρωση των μήλων Topaz και Golden Delicious, ενώ υποστήριξαν πως η ανθεκτικότητά του οφείλεται στο ότι δεν περιέχει το γονίδιο που κάνει τα μήλα να μαυρίζουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr