
Γαλοπούλα με τραγανή κρούστα βρόμης
Ένα εντυπωσιακό πιάτο όπου το τρυφερό κρέας της γαλοπούλας συναντιέται με τη γλύκα των φρούτων αγκαλιασμένο από μια ωραία κρούστα από βρώμη, παρμεζάνα και κάρι.
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Χρόνος μαγειρέματος: 15′
Έτοιμο σε: 25′
Υλικά
700γρ. στήθος γαλοπούλας, σε κύβους
180γρ. νιφάδες βρόμης
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ξινόμηλα, σε κύβους
1 φλιτζάνι ρόγες σταφυλιού κομμένες στη μέση ή μαύρες σταφίδες
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουτ. σούπας κάρι
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνετε τη γαλοπούλα και την πασπαλίζετε με το μισό κάρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τη σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μήλα και τα σοτάρετε όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα σταφύλια ή τις σταφίδες και τα διατηρείτε ζεστά μέχρι να ετοιμάσετε την τραγανή κρούστα.
Ανακατεύετε σε μπολ τη βρόμη, την παρμεζάνα, το υπόλοιπο κάρι και λίγο ελαιόλαδο να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
Μεταφέρετε το μίγμα με τη γαλοπούλα σε πυρίμαχο σκεύος ή το μοιράζετε σε τέσσερα ατομικά πιρεξάκια. Απλώνετε από πάνω το μίγμα της βρόμης, βάζετε το φαγητό στο γκριλ και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η κρούστα. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με ακατέργαστο ρύζι.
Δείτε την συνέχεια στο olivemagazine.gr