
Ποιος είναι ο «αγκαπημένο» που τρελαίνει το instagram;
Από τον Άρη Βασιλειάδη,
Στους περισσότερους ηθοποιούς αρέσει να λένε ότι όλη μέρα ζουν για το ρόλο τους στο θέατρο το βράδυ. Μάλλον για να μη χάνουν την ενέργεια που χρειάζονται πάνω στη σκηνή. Ο Δημήτρης Μοθωναίος δεν χρειάζεται να πει κάτι τέτοιο, παρόλο που συμπληρώνει μία δεκαετία με ενδιαφέρουσες θεατρικές ερμηνείες ‒ την περασμένη σεζόν πρωταγωνίστησε στη Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση στο θέατρο Πορεία. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο λογαριασμό του στο Instagram. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα πάνω από 12.500 followers παρακολουθούν πιστά τον «αγκαπημένο», τον ινσταγκραμικό χαρακτήρα του που σχεδόν κάθε μέρα εκπλήσσεται, αγανακτεί, αντιδρά και αναρωτιέται γιατί έχει γίνει τόσο περίπλοκη η ζωή μας.
Συστήνοντάς τον μας λέει πως «είναι ένας ξένος στην πόλη μας, άλλος ένας ξένος, που θέλει να πιάσει το σφυγμό της. Στην καθημερινότητα, στη δουλειά, στις σχέσεις. Ξαφνιάζεται, όλα του φαίνονται μπερδεμένα και προσπαθεί, μάταια τις περισσότερες φορές, να βγάλει άκρη. Κάτι συνηθισμένο δηλαδή, αφού ούτε κι εμείς καταλαβαίνουμε καλά καλά τι συμβαίνει». Τι φταίει άραγε; Η κρίση, η νοοτροπία, το μυαλό μας; «Μάλλον ευθύνεται το γεγονός πως τα αφομοιώνουμε όλα λίγο πρόχειρα, πολλές φορές με λάθος τρόπο. Χωρίς πειθαρχία, μεθοδικότητα και μέτρο. Δημιουργούμε καχέκτυπα. Στο ντύσιμο, στις ταινίες, στα βιβλία, στη μουσική, στις συνήθειές μας. Αυτό ακριβώς θέλει να χτυπήσει ο “αγκαπημένο”. Το σύστημα από μέσα. Αρκεί να τον ακούσουμε».
Το success story του «αγκαπημένο»
Ο ίδιος, πάντως, δεν περίμενε να έχει τόση απήχηση ο ήρωάς του. «Δεν είχα ιδέα από social media. Δεν ασχολιόμουν καν. Άνοιξα το λογαριασμό μου στις 5 Ιανουαρίου και, θέλοντας να διασκεδάσω και να επικοινωνήσω με τον κόσμο, δημιούργησα αυτό τον τύπο. Δεν ήταν δύσκολο, γιατί τον είχα ήδη στο μυαλό μου και σιγά σιγά τον εξέλιξα. Βέβαια χάρηκα πολύ που είχε τόση ανταπόκριση και άρεσε. Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό συνέβη τυχαία. Όπως και πολλά άλλα ευχάριστα πράγματα στη ζωή μας». Είναι άραγε αναγνωρίσιμος από τα βίντεό του; «Όσο και να φαίνεται απίστευτο, με σταματούν συνεχώς στο δρόμο και μου ζητάνε να βγούμε μια φωτογραφία. Πιο πολύ κορίτσια. Οι περισσότεροι ξέρουν ότι είμαι ηθοποιός. ΤοInstagram είναι για μένα μια καλή δημιουργική διέξοδος, που πηγαίνει την επικοινωνία μου με τον κόσμο σε άλλα επίπεδα, γι’αυτό και σκέφτομαι να προσθέω και άλλους ρόλους που θα πλαισιώνουν τον “αγκαπημένο”. Επίσης, θα ήθελα να πειραματιστώ με το μοντάζ, τα χρώματα και να χρησιμοποιήσω σελφομπάστουνο».
Όσοι αναρωτιούνται πού πήγε ο «αγκαπημένο» τις τελευταίες μέρες και έχει να εξαφανιστεί, ο Δημήτρης μάς ενημερώνει ότι πήγε διακοπές, όπως όλοι μας. «Αλλά μην περιμένετε να δείξω την κορμάρα μου στην παραλία» λέει γελώντας. Μας διαβεβαιώνει, όμως, ότι επιστρέφει τώρα που μπήκε Σεπτέμβριος.
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.