Η Έλενα Κυρανά άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 74 ετών χθες στις 7:30. Η τραγουδίστρια που ξεχώρισε τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και άντεξε.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Αλκίνοου Μπουνιά στην Espresso το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη για τη ζωή της με την υγεία της να μην παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε τη θλίψη στους δικούς της ανθρώπους αλλά και σε όσους είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί της.

Η Έλενα Κυρανά είχε τραγουδήσει σε έξι ελληνικές ταινίες από το 1966 έως το 1975. Μία από τις τελευταίες της εμφανίσεις ήταν το 2013 στο πλευρό του Ορφέα Περίδη.

Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή από το νεκροταφείο Περιστερίου.

Ένα σύντομο βιογραφικό σύμφωνα με το ogdoo.gr

Το 1969 κυκλοφόρησε ο δίσκος «12 τραγούδια του F. G. Lorca». Τα τραγούδια ερμήνευε ο Γιάννης Πουλόπουλος ενώ η Έλενα Κυρανά συμμετείχε σε δύο. Συμμετείχε επίσης με τρία τραγούδια στο δίσκο των Λίνου Κόκοτου & Άκου Δασκαλόπουλου «Ο κήπος», που κυκλοφόρησε το 1971. Τα υπόλοιπα εννέα τραγούδια ερμήνευαν οι Γιάννης Πουλόπουλος, Μαρία Δουράκη & Θανάσης Γκαϊφύλλιας.

Η Έλενα Κυρανά είχε κυκλοφορήσει επίσης και κάποια τραγούδια σε δισκάκια 45 στροφών, την περίοδο 1967 – 1976, ενώ συμμετείχε ως ηθοποιός σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Φάρος» (1976) και «Τα χρώματα της ίριδας» (1975).

Μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της ήταν το 2014, όταν παραβρέθηκε σε παράσταση του Ορφέα Περίδη στο Σταυρό του Νότου, εκείνος την κάλεσε επί σκηνής και η Έλενα Κυρανά ερμήνευσε το «Κεφαλόδεσι» από το δίσκο «12 τραγούδια του F. G. Lorca».