Σύγχυση και χάος τις πρώτες ώρες εφαρμογής του περιβόητου διατάγματος. Θύματα ακόμα και μέλη πληρωμάτων αεροπορικών εταιριών. Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια. “Όλα λειτουργούν πολύ καλά” το σχόλιο Τραμπ. Αναλυτικά τι προβλέπεται.

Αναταραχή σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει προκαλέσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από την Παρασκευή, όταν υπέγραψε το περιβόητο διάταγμα, με το οποίο κλείνει τα σύνορα της χώρας σε πολίτες από επτά μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

AdTech Ad

Το διάταγμα τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή, δημιουργώντας σύγχυση, χάος και οργισμένες αντιδράσεις, με αρκετούς μετανάστες και πρόσφυγες να μένουν εκτός πτήσεων και να εγκλωβίζονται σε αεροδρόμια.

Χαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικράτησε και της αδυναμίας από πλευράς υπαλλήλων, των νέων κανόνων, είναι ότι υπήρξαν περιστατικά νόμιμων κατοίκων με πράσινη κάρτα που κατέληξαν να συλληφθούν κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης ξεκαθάρισαν ότι οι κάτοχοι πράσινης κάρτας από τις χώρες που περιλαμβάνονται στο διάταγμα, θα υποβάλλονται σε επιπλέον ελέγχους και θα εξετάζεται κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Προβλήματα προέκυψαν και στη λειτουργία αεροπορικών εταιριών. Θύματα έπεσαν ακόμα και μέλη πληρωμάτων, στα οποία απαγορεύτηκε η είσοδος στις ΗΠΑ.

Θρησκευτικές ομάδες και οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων, ακτιβιστές και στελέχη των Δημοκρατικών εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

Διαβάστε την συνέχεια στο news247.gr