Από τη Γωγώ Θωμά,

Παιδί του θεάτρου, με ερμηνείες που την έχουν κατατάξει ψηλά στη λίστα με τους χαρισματικούς ηθοποιούς της γενιάς της, στα 30 της χρόνια συστήνεται στο ευρύ κοινό μέσα από τον ρόλο της Νεφέλης, στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα». Ποια είναι όμως η Ντάνη Γιαννακοπούλου;

Η σειρά Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα είναι η πρώτη σου τηλεοπτική συνεργασία –είναι αυτό που φανταζόσουν;
Είναι πολλά παραπάνω από αυτό που φανταζόμουν. Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργάζομαι με τον Λευτέρη Παπαπέτρου. Ήταν όνειρο για μένα. Δυσκολεύτηκα σχετικά με τους ρυθμούς της τηλεόρασης, επειδή δεν υπάρχουν πολλές πρόβες. Στο θέατρο είχα συνηθίσει να κάνω τρεις μήνες πρόβες και να τον ανακαλύπτω τον χαρακτήρα σιγά σιγά. Επίσης είναι άλλος ο κώδικας της τηλεόρασης. Πρέπει να είσαι πολύ περιεκτικός σε αυτό που κάνεις. Αλλά είναι πραγματικά από τις πιο ωραίες συνεργασίες και το λέω από καρδιάς. Έχουμε πει ότι θα κάνουμε 12 επεισόδια και δεν γνωρίζω ποια θα είναι η συνέχεια.

Είχες και στο παρελθόν τηλεοπτικές προτάσεις που αρνήθηκες;
Πριν μπω στο θέατρο τέχνης είχα μία πρόταση για μία καθημερινή σειρά, όμως δεν είχα ολοκληρώσει τις σπουδές μου και δεν ήθελα να το κάνω. Αργότερα με είχαν καλέσει για οντισιόν, αλλά είχα πολλές παραστάσεις και δεν ήμουν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Για εμένα η τηλεόραση δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχει πολύ μεγάλη έκθεση. Φυσικά και είναι πολύ ωραίο να σε αναγνωρίζουν, αλλά μπορεί ο καθένας να πει το οτιδήποτε για εσένα.

Στη σειρά παίζεις ένα σέξι κορίτσι, τη Νεφέλη και έχεις δηλώσει πως από τις σκηνές που σε δυσκολεύουν περισσότερο είναι οι ερωτικές ή όταν πρέπει να είσαι με τα εσώρουχα. Τι είναι αυτό που σε αγχώνει;
Δεν είμαι από τις κοπέλες που έχουν τρομερή αυτοπεποίθηση με το σώμα τους και την εξωτερική τους εμφάνιση. Όλο αυτό το προκλητικό που έχει η ηρωίδα είναι έξω από εμένα. Ούτε στην παραλία είμαι άνετη. Όταν ξέρεις ότι είσαι με τα εσώρουχα εκτός από το γεγονός ότι δίπλα σου είναι τριάντα άντρες του συνεργείου και ο συνάδελφός σου που πρέπει να δημιουργήσει αυτή την ερωτική διάθεση που υπάρχει στις προσωπικές στιγμές της ζωής σου, παράλληλα ξέρεις ότι σε βλέπει η μαμά σου, ο φίλος σου και όλη η Ελλάδα. Σκέφτεσαι κάθε ατέλεια που μπορεί να έχεις.

Ο σύντροφός σου είναι από τον χώρο;
Όχι.

Πως αντιμετωπίζει τις ερωτικές σκηνές;
Με δυσκολία. Με υπομονή και με κουβέντα. Το δουλεύουμε μαζί. Το καταλαβαίνει αλλά μου κάνει διάφορες πλάκες τύπου να με κυνηγάει με το τηγάνι!

Είστε καιρό μαζί;
Είμαστε δυόμισι χρόνια αλλά τώρα με την τηλεόραση, με τα εσώρουχα και τα φιλιά έχει μία δυσκολία να το καταλάβει. Το δουλεύουμε.

Εσύ τον καταλαβαίνεις;
Ναι. Και εγώ κάποια περίοδο είχα υπάρξει σε σχέση με ηθοποιό και παρά το γεγονός ότι κάνω το ίδιο επάγγελμα είχα δυσκολία να δεχτώ τις ερωτικές σκηνές. Υπάρχει πάντα και το κομμάτι του χαρακτήρα μας.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.