Η Τατιάνα Στεφανίδου πρώτα από όλα είναι μητέρα και σύζυγος και στη συνέχεια εργαζόμενη γυναίκα. Η παρουσιάστρια μαγειρεύει καθημερινά για την οικογένειά της και τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους διάφορα μυστικά.

Η Τατιάνα την Πρωτοχρονιά ανέβασε φωτογραφίες από το γιορτινό τραπέζι της παραμονής με τη γαλοπούλα που ετοίμασε και με το ντεκόρ του τραπεζιού.

Καλημέρα. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, γεμάτη τρυφερές αγαπησιάρικες στιγμές, σαν το υπέροχο βράδυ που πέρασα χθες με όλη μου την οικογένεια!!??

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Tatiana Stefanidou (@tatistefanidou) στις

Το τραπέζι για αυτούς που λατρεύω. # family#newyear #newyeareve #newyear2017 #dinner

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Tatiana Stefanidou (@tatistefanidou) στις

Σήμερα, η παρουσιάστρια ανήρτησε ένα βίντεο στο λογαριασμό της στο Instagram που σερβίρει το πρώτο πιάτο του εορταστικού δείπνου.

Μπισκ γαρίδας: Το πιάτο που ετοίμασα ως πρώτο για το εορταστικό τραπέζι, την παραμονή της πρωτοχρονιάς, για την οικογένεια μου και ήθελα να μοιραστώ αυτή την συνταγή με εσάς (την συνταγή θα την βρείτε στο @tlifegr στο blog μου) ❤

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Tatiana Stefanidou (@tatistefanidou) στις

Μπισκ γαρίδας επέλεξε να μαγειρέψει η Τατιάνα για τους δικούς της ανθρώπους και μοιράστηκε τη συνταγή μέσα από το blog της, στο tlife.gr.

garides

Υλικά 

  • 32 γαρίδες Νο 2
  • 2 κ.γλυκού seafood seasoning
  • 1/2 φλιτζ. βούτυρο
  • 1 μικρό καρότο σε κομματάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλη πατάτα σε κύβους
  • 3 πράσα σε κομματάκια (μόνο το λευκό μέρος)
  • 1/3 φλιτζ. ούζο ή σαμπούκα
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας διαλυμένο
  • 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 400 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
  • 2 κ.γλυκού τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1,5 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλυκού κορν φλάουερ διαλυμένο σε 1 κουταλιά σούπας νερό
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Προετοιμασία

1. Βάλε 4 κούπες νερό με το seafood seasoning σε μια κατσαρόλα να βράσει. Καθάρισε τις γαρίδες από το κέλυφος, την ουρά και το εντεράκι. Ρίξε τες μέσα στην κατσαρόλα και βράσε τες 7 λεπτά. Στράγγισε τες και κράτησε το ζωμό τους. Πρέπει να βγει 3,5 φλιτζάνια αλλιώς συμπλήρωσε με ζωμό. Καθάρισε τις γαρίδες από τα κεφάλια τους, κράτησε μόνο 6 ολόκληρες για διακόσμηση και ψιλόκοψε τις υπόλοιπες.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά να λιώσει. Ρίξε μέσα τα κομματάκια των λαχανικών και σώταρέ τα ώσπου να μαραθούν. Σβήσε τα με το ούζο.

3. Πρόσθεσε τον πελτέ, τα ντοματάκια, το τσίλι, αν το χρησιμοποιήσετε, το ζουμί από τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι, σκέπασε και σιγόβρασε ώσπου να λιώσουν σχεδόν τα λαχανικά.

4. Άφησέ τα να κρυώσουν λίγο και χτύπησέ τα στο μίξερ να πολτοποιηθούν. Βάλε το χυλό στην κατσαρόλα και εάν δεν είναι αρκετά πηχτός, πρόσθεσε το διαλυμένο κορν φλάουερ. Εάν είναι πολύ πηχτός πρόσθεσε λίγο νερό και σιγόβρασέ τον μερικά λεπτά.

5. Κατέβασε από τη φωτιά, πρόσθεσε την κρέμα, το υπόλοιπο βούτυρο και τις ψιλοκομμένες γαρίδες και ανακάτεψε καλά.

6. Σέρβιρε το bisque σε 6 κούπες ή μπολ, γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες που κράτησες.

Tip

Εάν θέλεις βάλε μια κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό σε κάθε μπολ και λίγη κρέμα γάλακτος. Εάν δεν χρησιμοποιήσεις ή δεν βρίσκεις seafood seasoning μην παραλείψεις το τσίλι και πρόσθεσε στο ζουμί που θα βράσεις τις γαρίδες 1-2 ακτίνες σέλινο και 1 κουταλιά πάπρικα.