
Κολοκύθα ψητή με πασατέμπο
Γλυκιά κολοκύθα με άρωμα κανέλας και τραγανό πασατέμπο, τόσο απλό αλλά και συγχρόνως τόσο ωραίο συνοδευτικό για ένα τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο και όχι μόνο!
Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:45′
Έτοιμο σε:60′
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα, σε κομμάτια
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 50γρ. πασατέμπο ωμό καθαρισμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο, σε κομμάτια
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βάζετε σε ένα μπολ την κολοκύθα, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το πασατέμπο, το ελαιόλαδο, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Απλώνετε την κολοκύθα σε ένα πυρέξ, σκορπάτε το βούτυρο και ψήνετε στον φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food Styling: Αντωνία Κατή
Δείτε περισσότερα στο olivemagazine.gr