Συζητήσεις και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μία φωτογραφία της Άνγκελα Μέρκελ, «βαμμένης» με αίμα, που κυκλοφόρησε στα social media.

Μετά την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν 48, η τρομοκρατία ρίχνει για άλλη μια φορά την σκιά της στην Ευρώπη, με τους ακροδεξιούς να βρίσκουν «πάτημα» για να ασκήσουν κριτική απέναντι στους μετανάστες και τον τρόπο μεταχείρισής τους.

Σε μία ευθεία «βολή» προς την Άνγεκλα Μέρκελ, ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς δημοσίευσε στο Twitter μία φωτογραφία στην οποία τα χέρια της είναι βαμμένα με αίμα, εννοώντας πως η ίδια είναι υπεύθυνη για την τρομοκρατική επίθεση.

Λίγο νωρίτερα, ο ηγέτης του αντι-ισλαμικού Κόμματος για την Ελευθερία κατηγόρησε τους «δειλούς ηγέτες» για τα ανοιχτά σύνορα, που προκάλεσαν ένα «τσουνάμι ισλαμικού τρόμου στην Ευρώπη», προσθέτοντας πως «μας μισούν και μας σκοτώνουν. Και κανείς δεν μας προστατεύει. Οι ηγέτες μας προδίδουν. Χρειαζόμαστε μία πολιτική επανάσταση. Και να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους μας».

Η Καγκελάριος δέχεται «πυρά» για την πολιτική των ανοικτών θυρών για το προσφυγικό και από τους Βαυαρούς εταίρους της στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Χριστιανοκοινωνιστές, ενώ θεωρείται υπόλογη και για το χάσιμο χρόνου των γερμανικών αρχών αναφορικά με τον εντοπισμό του δράστη. Παράλληλα, παραμένει αδιευκρίνιστο αν όντως ο δράστης εισήλθε στη χώρα παραπλανώντας τους αστυνομικούς ότι είναι πρόσφυγας, κάτι που, αν επιβεβαιωθεί, θα προκαλέσει μεγαλύτερο «πονοκέφαλο».