Η δική μας εκδοχή του ριζότο ονομάζεται τραχανότο και είναι απίστευτα γευστικό. Σε αυτή τη συνταγή το συνδυάζετε με σπεντζοφάι δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο πιάτο.

  • Υλικά

Για το τραχανότο

1 πακέτο Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις
100ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
800ml ζωμό λαχανικών

Για το σπεντζοφάι

1 λουκάνικο σε φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κομματάκια
1 πιπεριά κέρατο, σε κομματάκια
2-3 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα
100γρ. φέτα
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

  • Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε το σπεντζοφάι: Κόβετε τις πιπεριές σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 1 ποτήρι του κρασιού νερό και μαλακώνετε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το λουκάνικο και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε και το τραχανότο: Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το τραχανότο μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τον πελτέ και στη συνέχεια το ζωμό των λαχανικών σε δόσεις. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει ο τραχανάς και να γίνει σαν ριζότο.

Σερβίρετε το σπεντζοφάι πάνω στο τραχανότο, τρίβοντας από πάνω τη φέτα και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Δείτε σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής στο olivemagazine.gr