Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Ταρζάν επιστρέφει & ο Τομ Χανκς σε μεγάλα κέφια [κριτική&τρέιλερ]

Ο Ταρζάν τράβηξε την προσοχή μας αυτήν την εβδομάδα και το πολύ θαρραλέο «Η Ομορφότερη Εποχή». 


Μια γυναικεία ταινία, που χειρίζεται το θέμα του έρωτα δύο γυναικών με την λεπτότητα και την ευαισθησία που χρειάζεται, χωρίς περιττά ξεφωνητά και καταγγελίες. Στα υπόλοιπα έχουμε έναν ακόμα Τομ Χάνκς και μια καταλανική κωμωδία που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων όπου κι αν παίχθηκε.

Ο Θρύλος του Ταρζάν


The Legend of Tarzan
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Παίζουν: Τζέρι Βάιντράουμπ, Ντέιβιντ Μπάρον, Άλαν Ριτς, Τόνι Λούντβιγκ

 

Τι Συμβαίνει:
Ο Ταρζάν, ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες, επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά με μια επική 3D περιπέτεια.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, γνωστό από τη διάσημη σειρά «True Blood».
Πάνε χρόνια από τότε που ο κάποτε γνωστός ως Ταρζάν (Σκάρσγκαρντ) άφησε πίσω του την αφρικανική ζούγκλα για την κοσμοπολίτικη ζωή του Τζον Κλέιτον Γ΄, λόρδου του Γκρέιστοουκ, µε την πολυαγαπημένη του σύζυγο Τζέιν (Ρόµπι) στο πλευρό του. Όταν τον προσκαλούν να επιστρέψει στο Κονγκό, ως έφορος της Κυβέρνησης, δεν γνωρίζει ότι είναι πιόνι σε μια σκοτεινή υπόθεση απληστίας και εκδίκησης, σχεδιασμένη από τον Βέλγο Στρατηγό, Λεόν Ροµ (Γουόλτζ). Αυτοί όμως, που κρύβονται πίσω από την τρομερή σκευωρία δεν έχουν ιδέα τι πρόκειται να επακολουθήσει.
Ο τζέντλεμαν που προσκαλείται στην Οδό Ντάουνινγκ 10 από τον Πρωθυπουργό της Αγγλίας είναι ο Τζον Κλέιτον III, πέμπτος Κόμης του Γκρέιστοουκ, και μέλος της Βουλής των Λόρδων. Αλλά μισό κόσμο μακριά, σχεδόν σε μιαν άλλη ζωή, είχε ένα άλλο όνομα… ένα όνομα που με τα χρόνια έγινε θρύλος. Ταρζάν.
Ο Ταρζάν είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς και γνήσιους ήρωες δράσης. Όμως η ταινία πρόκειται να εκπλήξει ακόμη και εκείνους που νομίζουν πως ξέρουν την ιστορία.
Ο Ταρζάν μεγάλωσε στη ζούγκλα, ανατράφηκε από πιθήκους, έτσι έχει απίστευτη δύναμη και μεγενθυμένες αισθήσεις. Σε αυτή τη νέα περιπέτεια, ο Ταρζάν έρχεται αντιμέτωπος με έναν επικίνδυνο εχθρό που απειλεί να καταστρέψει όλα και όσους αγαπάει. Την ίδια στιγμή, έχοντας περάσει αρκετά χρόνια ανάμεσα στην βρετανική υψηλή κοινωνία, θα αντιμετωπίσει σοβαρό κίνδυνο από παλιούς αντιπάλους, που περιμένουν την επιστροφή του στην Αφρική.
Καθώς η ταινία ξεκινά, ο Τζον προσκαλείται από τον Βασιλιά του Βελγίου, Λεοπόλδο, να επιστρέψει στο Κονγκό, ώστε να δει από κοντά το φιλανθρωπικό του έργο στην περιοχή. Αυτή όμως η φαινομενικά αθώα χειρονομία κρύβει από πίσω μια ύπουλη παγίδα. Στην πραγματικότητα παρασύρεται πίσω, από τον ύπουλο διπλωμάτη του Βασιλιά, που σκοπεύει να αιχμαλωτίσει τον Ταρζάν και να τον παραδώσει σε έναν παλιό του εχθρό, με αντάλλαγμα μια περιουσία σε διαμάντια.
Ο Τζον μεγάλωσε ανάμεσα σε πιθήκους, αλλά έχει ζήσει μακριά από αυτό τον κόσμο για σχεδόν μια δεκαετία. Έτσι είναι απρόθυμος να επιστρέψει. Έχει ορισμένους εχθρούς, αλλά το σημαντικότερο είναι πως ορισμένα στοιχεία του εαυτού του, όταν ζούσε εκεί, τον φοβίζουν.
Τα πράγματα δυσκολεύουν γι αυτόν, όταν η αγαπημένη του σύζυγος Τζέιν επιμένει να τον συνοδεύσει στην Αφρική, ένα μέρος που εξακολουθεί να το θεωρεί σπίτι. Παρότι διαφωνεί με την επιθυμία της, τελικά θα υποκύψει.
Παρότι η ταινία εκτυλίσσεται τον 19ο αιώνα έχει μια μοντέρνα άποψη στον πυρήνα της. Υπάρχει το στοιχείο της περιπέτειας, αλλά και ένα όμορφα δοσμένο, ρομαντικό στόρι ανάμεσα στους δυο πρωταγωνιστές. Δεν είναι η ιστορία του πως γνωρίστηκαν ο Ταρζάν και η Τζέιν. Η σχέση τους στην ταινία είναι πιο περίπλοκη. Σύμφωνα με τον σεναριογράφο, Κρεγκ Μπρίουερ, ήταν σημαντικό η ιστορία να περιλαμβάνει χαρακτήρες και στοιχεία από τις κλασικές ιστορίες του Μπάροους. Κεντρικό σημείο όλων των ιστοριών είναι ο Ταρζάν και η Τζέιν. Αλλά την ίδια στιγμή, οι σεναριογράφοι ήθελαν να τοποθετήσουν την ιστορία γύρω από τα πραγματικά γεγονότα της κατοχής του Κονγκό από τον Βασιλιά Λεοπόλδο.
Παρότι ο Τάρζαν και η Τζέιν είναι φανταστικοί χαρακτήρες, αλληλεπιδρούν με δυο χαρακτήρες που εν μέρει είναι βασισμένοι σε αληθινά πρόσωπα: τον Τζορτζ Γουάσινγκτον Γουίλιαμς, ένα θαρραλέο στρατιώτη και μετέπειτα ανθρωπιστή (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον) και τον βασικό κακό της ταινίας, τον Λέον Ρομ (Κρίστοφ Γουόλτς).
Η σκηνοθεσία είναι του Ντέιβιντ Γέιτς, σκηνοθέτη των τελευταίων τεσσάρων ταινιών «Χάρι Πότερ».

Η Ομορφότερη Εποχή Δράμα, Γαλλία / 2015


LA BELLE SAISON
Σκηνοθεσία: Κατρίν Κορσινί
Παίζουν: Ίζια Χιγκελέν, Σεσίλ Ντε Φράνς, Νοεμί Λβόβσκι, Κέβιν Αζαΐς, Λετίσια Ντος, Μπενζαμίν Μπελεκούρ

 

Τι Συμβαίνει:
Ευαίσθητη συναισθηματική ταινία γύρω από έναν βαθύ και απαιτητικό έρωτα δυο νεαρών γυναικών που προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανός στην κρύα αγροτική γαλλική επαρχία. Η σκηνοθέτις Κατρίν Κορσινί, που ζει με τη σύντροφό της στο Παρίσι, χειρίζεται το θέμα της με ένα ευγενικό και χαμηλότονο σκηνοθετικό τρόπο, ενώ έχει διαλέξει δυο πρωταγωνίστριες που πείθουν και τον πιο ψαγμένο θεατή.
Η απλότητα είναι το κύριο προσόν τόσο στην ερμηνεία όσο και στη σκηνοθεσία. Οι δύο πρωταγωνίστριες έχουν μια τέλεια χημεία που περνά και μπολιάζει κάθε σκηνή της ταινίας, εκτός από τις σκηνές των γυναικείων συνελεύσεων στο πανεπιστήμιο εκεί όπου κυριαρχεί ένας ανόητος φανφαρόνικος φεμινισμός.
Η Ντελφίν (Ίζια Χιγκελέν) ένα αγοροκόριτσο με επαρχιώτικη κοψιά, κόρη αγροτών, μετακομίζει στο Παρίσι, όπως ήταν η μόδα του 70, για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της οικογένειας της και να ανεξαρτητοποιηθεί προσωπικά και οικονομικά. Στο Παρισινό πανεπιστήμιο θα ανακατευτεί με το φεμινιστικό κίνημα που είναι στις δόξες του μετά το Μάη του 68. Εκεί θα γνωρίσει την Κάρολ (Σεσίλ Ντε Φρανς), μια νεαρή παριζιάνα με δυνατή προσωπικότητα. Η Κάρολ θα ερωτευτεί παράφορα την Ντελφίν όταν η τελευταία μια μέρα την φιλάει με πάθος σε κάποιο στενό δρομάκι.
Είμαστε στο καλοκαίρι του 1971. Ο πατέρας της Ντελφίν θα αρρωστήσει βαριά κι εκείνη θα αναγκαστεί να γυρίσει στη οικογενειακή φάρμα για να να βοηθήσει τη μητέρα της στις δουλειές του κτήματος.
Η Κάρολ αποφασίζει να την ακολουθήσει στην επαρχία. Οι δύο φίλες θα βρεθούν πάλι μαζί. Θα προσπαθήσουν να κρύψουν τον έρωτά τους από τα αδιάκριτα βλέμματα της συντηρητικής γαλλικής επαρχίας αλλά και από τη μητέρα
της Ντελφίν που είναι μια υποταγμένη γυναικεία φιγούρα των αρχών του 20ου αιώνα. Εκεί τα πράγματα θα αρχίσουν να δυσκολεύουν…
Η Κάρολ με τον ανεξάρτητο πρωτευουσιάνικο αέρα θα θελήσει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Και τότε θα αρχίσει η μάχη της συναισθηματικής επιβίωσης για το νεανικό ομοφυλόφιλο ζευγάρι.
Εξαιρετική ταινία που θέτει τα γυναικεία θέματα της έκτρωσης, της καταπίεσης, του δικαιώματος στις ερωτικές επιλογές με καθαρό και σταράτο τρόπο, χωρίς να μένει στις σουρλουλούδικες κραυγές και τις βροντερές καταγγελίες. Οπωσδήποτε μια ταινία που δεν ξεχνιέται τόσο εύκολα όταν η συζήτηση φτάσει στην ομοφυλοφιλία στο σύγχρονο Σινεμά.

Ένα Ολόγραμμα για το Βασιλιά Κομεντί, ΗΠΑ / 2016


A Hologram for the king
Σκηνοθεσία: Τομ Τίκβερ
Παίζουν: Τομ Χάνκς, Αλεξάντερ Μπλακ, Τζεϊν Πέρι, Τρέϊσι Φέργουεϊ.

 

Τι Συμβαίνει:
Ρομαντική κομεντί με άρωμα Ανατολής.
Σαν να μου φαίνεται πως ο Τομ Χανκς απαλλαγμένος εδώ και χρόνια από την εξασφάλιση του επιούσιου γυρίζει ότι ταινία του κατέβει, περισσότερο για να κάνει και κανένα ταξιδάκι σε χώρες που πιθανώς να μη πήγαινε ποτέ μόνος του, παρά για να διευρύνει τους ερμηνευτικούς του ορίζοντες. Έτσι μετά το βροχερό Βερολίνο όπου απελευθέρωνε αμερικανούς πράκτορες, φτάνει στη ηλιόλουστη και καυτή Σαουδική Αραβία για να ξεμυαλιστεί από τον ποδόγυρο.
Εδώ λοιπόν υποδύεται έναν Αμερικανό επιχειρηματία που ταξιδεύει στη εξωτική Σαουδική Αραβία για να πουλήσει την εφεύρεση του στον πάμπλουτο τοπικό μονάρχη. Φυσικά θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες τόσο με τους ιθαγενείς όσο και με τα τοπικά ήθη και έθιμα μέχρι να συναντήσει τελικά τον βασιλιά, ενώ θα γνωρίσει τον έρωτα στα μάτια μιας γοητευτικής γυναίκας.
Μια εκδρομική κομεντί μάλλον για τους πιστούς φίλους του φιλέλληνα ηθοποιού παρά μια ταινία που έχει κάτι να πει περισσότερο από τον τίτλο. Για θερινό σινεμαδάκι ότι πρέπει…

Έρωτας αλά Καταλανικά Κωμωδία, Ισπανία / 2015


Ocho apellidos catalanes / Spanish Affair 2
Σκηνοθεσία: Εμίλιο Μαρτίνεθ-Λάθαρο
Παίζουν: Ντάνι Ροβίρα, Κάρα Ελεχάλντε, Κλάρα Λάγο, Ρόσα Μαρία Σαρδά, Κάρμεν Μάτσι.

 

 

Τι Συμβαίνει:
Ισπανικό love story παρεξηγήσεων, που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις αιώνιες ενδοϊσπανικές ιδιαιτερότητες και τις εθνικές αντιπαραθέσεις μεταξύ Βάσκων, Ανδαλουσιανών και Καταλανών..
Ο τοπικισμός του Κόλντο πιάνει κόκκινο, όταν αντιλαμβάνεται ότι η κόρη του θα παντρευτεί έναν ξένο – ακόμα χειρότερα, έναν Καταλανό! Έναν από αυτούς τους ανθρώπους «Που θεωρούν τους εαυτούς τους λιγότερο Ισπανούς κι από τους Βάσκους», όπως λέει αγανακτισμένος. Έναν τύπο χίπστερ με μούσι και μοδάτα γυαλιά που τρώει ντιζαϊνάτα φαγητά. Ο Κόλντο μαζεύει όλο του το κουράγιο και περνάει για πρώτη φορά τα βασκικά σύνορα με σκοπό να φτάσει μέχρι τον ισπανικό Νότο για να βρει τον Ράφα, τον πρώην φίλο της Αμάια. Προκειμένου όμως να τον πείσει να διεκδικήσει και πάλι την καρδιά της κόρης του, ο Κόλντο θα χρειαστεί μεγαλοβδομαδιάτικα να τρυπώσει σε μια παραδοσιακή λιτανεία που περιφέρει το άγαλμα της Παρθένου σε όλη τη Σεβίλλη για να τον κάνει να δεχτεί το παράτολμο σχέδιό του (προτού βέβαια συμβεί ένα μικρό ατυχηματάκι και γίνει το άγαλμα κομμάτια). Οι δύο άντρες ξεκινούν για την Χερόνα, όπου ο Ράφα αυτή τη φορά θα προσποιηθεί και πάλι πως είναι ντόπιος, αυτήν τη φορά βέρος Καταλανός, και θα φτάσει μάλιστα να ηγηθεί του νέου εθνικιστικού κινήματος της περιοχής… Και τι δεν θα κάνει ο Ράφα για προκειμένου να ξανακερδίσει την Αμάϊα, γιατί στην πραγματικότητα εξακολουθεί να την αγαπάει όπως την πρώτη μέρα.
Ο «Έρωτας αλά ισπανικά», η μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία της Ισπανίας, τώρα έχει και σίκουελ! Η πιο εμπορική κωμωδία στην ιστορία του ισπανικού σινεμά, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια θεατές, ζητούσε μια εξίσου αστεία και ανατρεπτική συνέχεια, κι έτσι ο «Έρωτας αλά καταλανικά» στέλνει το πρωταγωνιστικό τρίο στην Καταλονία, σε νέες εξωφρενικές περιπέτειες.

Κάθαρση έτος Εκλογών Θρίλερ ΗΠΑ / 2016


THE PURGE: Election Year
Σκηνοθεσία: Τζέιμς ντε Μόνακο
Παίζουν: Φρανκ Γκριλο, Ελίζαμπεθ Μίτσελ, Ίθαν Φίλιπς.

 

Τι Συμβαίνει:
To δωδεκάωρο του νόμιμου εγκλήματος έρχεται χωρίς και πολλά καινούργια πράγματα. Η Αμερικανική νεύρωση της ατελείωτης βίας είναι εδώ για τρίτη φορά και σ’αυτή τη βερσιόν έχει να κάνει με την πολιτική. Ήρθε η ώρα για μερικούς πολιτικούς να λύσουν τις διαφορές τους… με ένα νόμιμο έγκλημα. Μια αξιέπαινη προσπάθεια από τον Τζέιμς ντε Μόνακο να στύψει ακόμα λίγες σταγόνες από το διάσημο φραντσάιζ σε μια στεγνή από ιδέες ταινία. Τέλος πάντων.
Έχουν περάσει δύο χρόνια αφότου ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας Λίο Μπαρνς (Φρανκ Γκρίλο) επέλεξε να μη σκοτώσει τον άνδρα που σκότωσε το γιο του. Τώρα ο Μπαρνς προσλαμβάνεται ως επικεφαλής της ασφάλειας της γερουσιαστή Ρόαν (Ελίζαμπεθ Μίτσελ), πρωτοπόρου στην επόμενη προεδρική εκλογή, λόγω της υπόσχεσής της να εξαλείψει την ετήσια νύχτα της Κάθαρσης, κατά τη διάρκεια της οποίας νομιμοποιούνται οι φόνοι για την εκτόνωση του θυμού των πολιτών. Η Ρόαν, που έχει η ίδια πληγεί από την αποτρόπαια αυτή παράδοση, χάνοντας, δεκαπέντε χρόνια πριν, όλη της την οικογένεια, στοχοποιείται από την κυβέρνηση και όταν έρχεται ακόμα μια νύχτα Κάθαρσης, ο Μπαρνς και η Ρόαν πρέπει να καταφέρουν να μείνουν ζωντανοί μέχρι το πρωί, αν θέλουν να καταφέρουν να αλλάξουν τα πράγματα.
Τα μαχαίρια και τα πιστόλια βγήκαν. Η Κάθαρση αλα Αμερικαίν νούμερο τρία, άρχισε!

Το Μυστικό που Έμεινε Κρυμμένο Δράμα, ΗΠΑ / 2015


Boomerang
Σκηνοθεσία: Φρανσουά Φαβράτ
Παίζουν: Λοράν Λαφίτ, Μελανί Λοράν, Όντρεϊ Ντάνα

 

Τι Συμβαίνει:
Επιστρέφοντας μαζί με την αδελφή του, την Agathe, στο νησί Noirmoutier, όπου πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια, ο Antoine δεν υποψιαζόταν πόσο θα ξαναγύριζε στη μνήμη του το παρελθόν, σαν ένα μπούμερανγκ. Μυστικά, λόγια ανείπωτα, ψέματα: οι αναμνήσεις από τις διακοπές και κάποια αναπάντητα ερωτήματα ανασύρονται στην επιφάνεια…
Κι αν η μυστηριώδης εξαφάνιση της μητέρας του δεν ήταν αυτό που νόμιζε;

via



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!