7 συγκροτήματα που αν ακούσετε τη μουσική τους δεν θα πιστεύετε ότι είναι ελληνικά


Εντάξει μπορεί να μην είστε fan της rock, της metal, της hardcore μουσικής ούτε κάποιας από τα παρακλάδια της. Ίσως το πιο βαρύ που αντέχετε να είναι το «Δε θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Σίγουρα όμως θα έχετε κάποιον φίλο, συγγενή, γνωστό, συνάδελφο ή έστω έναν γείτονα που να αγαπά τους λίγο πιο σκληρούς ήχους. Και σίγουρα έχετε ακούσει έστω και μερικές νότες από κομμάτια που δεν έχετε ιδέα ποιος τα ερμηνεύει, ποιος είναι ο τίτλος τους και σίγουρα δεν θα επιλέγατε ποτέ να τα ακούσετε για να χαλαρώσετε στο σπίτι σας. Κάποια από αυτά ίσως να σας κάνουν να σκεφτείτε «χμ, συμπαθητικό» και κάποια άλλα «αυτά είναι πράγματα του σατανά». Αυτό που σίγουρα δεν σκέφτεστε και ούτε θα πέρναγε στιγμή από το μυαλό σας, είναι πως οι τύποι που βρίσκονται πίσω από αυτές τις μελωδίες και τους στίχους βρίσκονται Έλληνες μουσικοί. Κι αν κάτι μπορείτε να τους αναγνωρίσετε, είναι ότι αυτό που κάνουν το κάνουν εξαιρετικά καλά ασχέτως αν είναι του γούστου σας ή όχι.

Δείτε παρακάτω επτά συγκροτήματα που αν ακούγατε τη μουσική τους δεν θα πιστεύατε πως είναι ελληνικά.

SixforNine

Οι SixforNine δημιουργήθηκαν από τους George Kapa (κιθάρες), Herc Booze (μπάσο) & Pete Outfox (τύμπανα). Λίγο αφότου συνέθεσαν το υλικό τους, μπήκαν στο στούντιο το 2010 προκειμένου να ηχογραφήσουν το πρώτο  τους άλμπουμ με τον Fotis Benardo στην ηχοληψία αλλά και στα φωνητικά.

Ο πρώτος δίσκος που ήταν ομώνυμος με το όνομα του συγκροτήματος, κυκλοφόρησε το 2014 και περιείχε 11 συνθέσεις σε prog-rock / alternative metal ύφος. Ο ήχος τους φαίνεται να έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από μπάντες όπως οι PORCUPINE TREE, A PERFECT CIRCLE, ΤΗΕ STONE SOUR, MOTORHEAD, SOUNDGARDEN, ALICE IN CHAINS.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν ένα νέο κομμάτι με το video clip το οποίο αποτελεί προπομπό του δεύτερο δίσκου, «Parallel Universe» που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Το κομμάτι αυτό έχει τίτλο «Bullet Off Its Course», και είναι πραγματικά εθιστικό.

Septicflesh

Με αφορμή τον frontman των SixforNine, Foti Benardo, περνάμε στους Septicflesh μιας και για κάποιο χρονικό διάστημα υπήρξε drummer τους.

Οι Septic Flesh «γεννήθηκαν» στις αρχές του 1990 από τους Σωτήρη Βαγενά (κιθάρα), τον Σπύρο Αντωνίου (μπάσο και φωνητικά) και τον Χρήστο Αντωνίου (κιθάρες),και μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να αποκτήσουν το δικό τους, αρκετά μεγάλο, θα έλεγε κανείς κοινό στο χώρο τους συμφωνικού Symphonic Death Metal.

Ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τους κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1994 με τίτλο Mystic Places of Dawn.

Το 1997 αλλάζει για πρώτη φορά το line up τους συγκροτήματος και στα φωνητικά βλέπουμε να μπαίνει η Ναταλία Ρασούλη. Αυτό μέχρι το 2003 (έως τότε είχαν κυκλοφορήσει 6 δίσκους) όπου το συγκρότημα αποφασίζει να χωρίσει για να ενωθεί λίγα χρόνια αργότερα, το 2007. Το όνομά τους μετατρέπεται σε Septicflesh και με ανανεωμένη σύνθεση αρχίζουν να δουλεύουν πάνω σε νέα κομμάτια.

Μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν δέκα ολοκληρωμένους δίσκους.

Bring Back Persephone

Ένας από τους μουσικούς που βρέθηκαν στα φωνητικά των Septicflesh, σήμερα είναι η φωνή των Bring Back Persephone.

Πρόκειται για ένα επίσης Melodic-hardcore συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2006 και από το τότε line up δεν έχει μείνει σχεδόν κανείς.

Η ιστορία πίσω από το όνομά τους ιδιαίτερη αφού όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία του ιδρυτή και κιθαρίστα τους να συνδυάσει με κάποιο τρόπο τις λέξεις Bring και Back. Ένα λάθος άκουσμα στίχου έφερε την Περσεφόνη και ξαφνικά το όνομα της μπάντας σχηματίστηκε και έγινε Bring Back Persephone που ίσως να ήταν και καρμικό μιας και τα μέλη του συγκροτήματος σύχναζαν σε ένα μαγαζί που βρισκόταν στην οδό Περσεφόνης στο Μεταξουργείο.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 4 EP με ποιο πρόσφατο το Route 66 ενώ έχουν αρχίσει να δουλεύουν για την κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου τους δίσκου.

Psycorepathes

Πρόκειται για ένα επίσης Hardcore συγκρότημα που ξεκίνησε τη διαδρομή του το 2004.

Με πολλές αλλαγές στο line up αλλά και τον ήχο τους από τότε μέχρι σήμερα, έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν δυο full length album αλλά και να συνυπάρξουν σε διάφορες μουσικές σκηνές με άλλες ελληνικές αλλά και διεθνείς μπάντες.

Πρόσφατα μάλιστα βρέθηκαν στο Βερολίνο για ένα μοναδικό live με τους Infected Syren and Rumata.

Jacks Full

Πρόκειται για μια τριμελή παρέα που το 2014 μετατράπηκε σε Hard Rock μπάντα. Ο πρώτος ολοκληρωμένος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 2015. Έχοντας δώσει αρκετά live το αποκορύφωμα ήρθε το καλοκαίρι του 2018 όταν βρέθηκαν να συμμετέχουν στο Rockwave Festival.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το δεύτερο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ με τίτλο «Whatever» κι αν κάτι μας αρέσει σε αυτό το συγκρότημα εκτός από τον ήχο τους είναι τα υπέροχα και εικαστικά που δημιουργούν οι ίδιοι.

Deathcrop Valley

Οι Deathcrop Valley είναι ένα τετραμελές Heavy Rock που σχηματίστηκε πριν μερικά χρόνια στην Αθήνα με αγγλόφωνο στίχο. Στον ήχο του μπορεί κανείς  να ακούσεις από χορευτικά κουπλέ μέχρι μελωδικά ρεφρέν και ξεσπάσματα breakdown ή αργούς doomy ρυθμούς. Οι στίχοι τους περιγράφουν με σαρκασμό τις άσχημες στιγμές και με πικρία τις όμορφες. Έχουν παίξει σε πολυάριθμες διοργανώσεις στα περισσότερα venues της Αθήνας. Ξεχωριστές στιγμές το Xmass Xplode και το opening act για τους Γερμανούς Kalamata.

Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε πρόσφατα ενώ τα video που έχουν κυκλοφορήσει είναι μια σειρά από καρτούν (αν μπορούμε να τα ονομάσουμε έτσι) που έχουν δημιουργήσει μόνοι τους.

Honeybadger The Band

Το πιο «γλυκό» jam band που έχουμε δει.

Οι Honeybadger πρωτοβρέθηκαν μαζί το Νοέμβρη του 2014. Άλλοι γνωστοί και άλλοι φίλοι μουσικά και κοινωνικά, μπήκαν τζαμάροντας στο studio κουβαλώντας μαζί τους τις παιδικές τους ασθένειες. Το grunge του Seattle, το stoner, τα 70’s, την αμερικάνικη και βρετανική ροκ σκηνή, το σύγχρονο indie και το garage. Εκεί γεννήθηκε το δικό τους κράμα που έντυσαν με στίχο βγαλμένο από την αρρώστια της ρουτίνας, την ανάποδη ψυχολογία της ζωής, την ανυπακοή. Η απάντηση για αυτούς σε όλα είναι μια και αυτονόητη: Rock n roll!

The post 7 συγκροτήματα που αν ακούσετε τη μουσική τους δεν θα πιστεύετε ότι είναι ελληνικά appeared first on Peoplegreece.com.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!