14 στοιχεία που ίσως δε γνωρίζεται για τους Beatles

Διαβάστε τα!


Μάθετε δεκατέσσερα πράγματα που ίσως είχαν διαφύγει της προσοχής σας για τους θρυλικούς Beatles!

1. Υπάρχουν ακόμη τραγούδια και μουσική των Beatles που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει. Κάποτε όμως θα γίνει κι αυτό. Το πιο γνωστό είναι το “Carnival of Light” ένα πειραματικό κομμάτι που ηχογράφησαν στις 5/1/1967, ενώ υπάρχει και μια 27λεπτη εκτέλεση του “Helter Skelter”. Όταν στη δεκαετία του ’90, οι τρεις τότε Beatles δούλευαν πάνω στη σειρά “Anthology” που περιλαμβάνει ένα σύνολο δίσκων με παλιότερες αχρησιμοποίητες ηχογραφήσεις τους, θέλησαν να χρησιμοποιήσουν και μια σύνθεση του Λένον με τίτλο “Grow Old With Me”, αλλά τελικά έμεινε απ’ έξω.

2. Μπορεί η ροκ μυθολογία να τροφοδοτεί την “αιώνια κόντρα” των Beatles με τους Rolling Stones, όμως ο Τζον Λένον και ο Πολ Μακάρτνεϋ έχουν κάνει φωνητικά στο τραγούδι “We Love You” των Stones που ηχογραφήθηκε το 1967.

3. Το ντουέτο Λένον- Μακάρτνεϋ εκτός από τα εκατοντάδες τραγούδια που έγραψε για τους Beatles, έγραψε αρκετά ακόμη που ηχογραφήθηκαν από άλλα γκρουπ, όπως “From A Window” (Billy J. Kramer – The Dakotas), “One and One Is Two” (The Strangers – Mike Shannon), “Step Inside Love and It’s For You” (Cilla Black), “Come and Get It” (Badfinger) και το “Woman” (Peter – Gordon).

4. Το τρίτο άλμπουμ των Beatles “A Hard Day’s Night” είναι το μόνο που περιέχει αποκλειστικά συνθέσεις των Λένον- Μακάρτνεϋ.

5. Το πρώτο όνομα του Μακάρτνεϋ δεν είναι Πολ αλλά Τζέημς.

6. Όταν ο Λένον παντρεύτηκε την Γιόκο Όνο, άλλαξε το μεσαίο του όνομα από Winston σε Ono.

7. Στο τέλος του “Strawberry Fields Forever” ο Λένον ψιθυρίζει κάτι που ακούστηκε σαν «I buried Paul» και φούντωσαν οι φήμες πως ο Μακάρτνεϋ είναι νεκρός. Τελικά, αυτό που λέει είναι “cranberry sauce”.

8. Τα μόνα δύο τραγούδια των Beatles στα οποία αναφέρεται στη σύνθεσή τους κάποιος έξω από το γκρουπ είναι τα “Get Back” και “Don’t Let Me Down” (που κυκλοφόρησαν μάλιστα μαζί σε σινγκλάκι) και στα οποία υπάρχει και το όνομα του οργανίστα Billy Preston, τον οποίο έφερε ο Harrison για να παίξει Hammond και στα δύο αυτά κομμάτια.

9. Δύο μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του θρυλικού δίσκου τους “Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, ο Τζίμι Χέντριξ άνοιξε τη συναυλία του στο “Saville Theatre” του Λονδίνου παίζοντας το ομότιτλο τραγούδι. Ο Πολ Μακάρτνεϋ έχει δηλώσει πως αυτό είναι η μεγαλύτερη τιμή γι’ αυτό το σινγκλ.

10. Το μόνο τραγούδι στο οποίο αναφέρονται σαν συν-δημιουργοί του ο Λένον με τον Χάρισον είναι το πρώιμο “Cry for a Shadow” του 1961 το οποίο μάλιστα είναι οργανικό, ενώ τα μόνα δύο κομμάτια στα οποία αναφέρονται ως συν-συνθέτες και οι τέσσερις Beatles είναι τα “Flying” και “Dig It”.

11. Ο αρχικός τίτλος εργασίας για το φιλμ “Help!” ήταν “Eight Arms to Hold You”.

12. Για το πασίγνωστο εξώφυλλο του άλμπουμ “Sgt Pepper’s…” με τα δεκάδες πρόσωπα γνωστών ιστορικών προσωπικοτήτων, ο Τζον Λένον ήθελε και τα πρόσωπα του Χίτλερ, του Γκάντι και του Χριστού, αλλά τελικά θεωρήθηκε πως θα προκαλούσαν πολλές αντιδράσεις και κόπηκαν.

13. Ο Ρίνγκο Σταρ ήταν ο πρώτος που αποχώρησε από το συγκρότημα το 1968 όταν ηχογραφούσαν το “White Album”, υποχρεώνοντας τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ να παίξουν τύμπανα για να ολοκληρωθούν κάποια τραγούδια. Όταν τελικά επέστρεψε, βρήκε τα τύμπανά του πεταμένα.

14. Η πιο πρόσφατη επανένωση των Beatles έγινε το 1979 στον γάμο του Ερικ Κλάπτον με την Πάτι Μπόυλ, όταν ο Πολ, ο Τζορτζ και ο Ρινγκο έπαιξαν για λίγο. Ο Λένον δεν ήταν εκεί.

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!