Κυριαρχεί η άποψη πως ο καθένας το όνομά του μπορεί να το γράψει με όποιο τρόπο εκείνος επιθυμεί παρά το ότι υπάρχουν κανόνες και για τα ονοματεπώνυμα των ανθρώπων. Ομολογουμένως δεν είναι λίγες οι φορές που ρωτάμε κάποιον «εσύ, πώς το γράφεις το όνομά σου;» ή που συναντούμε γραμμένο ένα όνομα με διαφορετική ορθογραφία από ότι συνηθίζεται.

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το όνομα του Χρίστου Αντωνιάδη. Από την αρχή της καριέρας του ο τραγουδιστής εφιστούσε την προσοχή να μη γράφεται το όνομά του με «η» ως είθισται αλλά με «ι».

Ο Χρίστος Αντωνιάδης μίλησε στην Άννα Ζηρδέλη και στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 10» στον ΑΝΤ1 και εξήγησε για ποιο λόγο απαιτεί να γράφεται το όνομά του με αυτή την ορθογραφία αλλά και τι έκανε για να τα καταφέρει να το αλλάξει όταν ήταν μόλις 12 ετών.

«Το σωστό είναι με “ι” γιατί το όνομά μου βγαίνει από το Χριστός, που είναι αυτός που πήρε το χρίσμα. Περίπου 12 χρονών πήγα στην Ευελπίδων, στον εισαγγελέα, στο ληξιαρχείο, στο Δήμο, πήρα τις σφραγίδες μου, τα άλλαξα όλα και είμαι με τη… βούλα Χρίστος με “ι”», εξήγησε ο τραγουδιστής.

Δείτε το απόσπασμα