Χαλκιδική: Βρέθηκε σώος και αβλαβής ο ένας από τους δύο αγνοούμενος – Πάλευε 19 ώρες με τα κύματα


Aίσιο τέλος είχε το θρίλερ για έναν από τους δύο αγνοούμενους τουρίστες από τη Βόρεια Μακεδονία, που αγνοούνταν από εχθές από τη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι, στη Χαλκιδική.

Πρόκειται για τον 30χρονο Ιβάν που έκανε το πάρτι γενεθλίων το απόγευμα του Σαββάτου στην παραλία «Μύτη» μαζί με τους δύο φίλους του από τη Βόρεια Μακεδονία.

Εντοπίστηκε νοτιοδυτικά της Κασσάνδρας από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που ρίχτηκε από νωρίς το πρωί στη μάχη. Τον περισυνέλλεξε φορτηγό-πλοίο που συμμετείχε στην επιχείρηση της διάσωσης προκειμένου να μεταφερθεί στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς βρισκόταν στη θάλασσα για πάνω από 18 ώρες.

Όπως λένε στο ThessToday.gr εθελοντές που βοήθησαν τον Ιβάν όταν πάτησε στη στεριά, κατάφερε να μείνει ζωντανός μετά από τόσες ώρες και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ήταν σχετικά ψύχραιμος και όπως είναι λογικό μετά από τόσες ώρες είναι αφυδατωμένος ενώ πάλευε 19 ώρες να μείνει ζωντανός.

Στο ασθενοφόρο που έφτασε για τον νεαρό, έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν ο πατέρας του και ο αδερφός του.

Να θυμίσουμε πως ένας ακόμη τουρίστας της παρέας, ηλικίας 25 ετών εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου και είναι ασφαλής, ενώ ο ένας ακόμη αναζητείται ακόμη. Και οι τρεις είναι από τη Βόρεια Μακεδονία οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή για να γιορτάσουν τα γενέθλια του ενός από την παρέα στην πασίγνωστη παραλία «Μύτη».

Στην επιχείρηση συμμετέχουν από νωρίς το πρωί ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο παραπλέοντα σκάφη ενώ στο χώρο για να βοηθήσουν τις έρευνες βρίσκονται ιδιωτικά μέσα και εθελοντές διασώστες.

 Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου, τρία νεαρά άτομα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της περιοχής . Πρόκειται για τρεις υπηκόους Βόρειας Μακεδονίας ηλικίας 25, 28 και 30 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, παρασύρθηκαν από ρεύμα ενώ κολυμπούσαν. Το ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες ρίχτηκε ξανά στη «μάχη» με το πρώτο φως της ημέρας και χτενίζουν τόσο τη στεριά όσο και τη θάλασσα.

Σκάφη εθελοντικών διασωστικών ομάδων ξεκίνησαν επίσης τις έρευνες σήμερα το πρωί με τις ελπίδες ωστόσο να λιγοστεύουν για τους δύο νεαρούς τουρίστες. Στις έρευνες έχουν λάβει μέρος drone, ελικόπτερα και 15 μέλη του ΟΦΚΑΘ. Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr ο Χρήστος Ράμος, πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ επισήμανε ότι στο σημείο βρίσκονται και ερευνά η οικογένεια του ενός τουρίστα που αναζητείται, ο πατέρας και ο αδερφός του που έφτασαν χθες από τη Βόρεια Μακεδονία.

 «Ξαφνικά χάθηκαν από τα μάτια μας»

«Ξαφνικά χάθηκαν από τα μάτια μας», ανέφεραν άνθρωποι που ήταν στην ίδια παραλία σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Alpha.

Για τον εντοπισμό τους επιχειρούσαν χθες ελικόπτερα, 3 σκάφη του λιμενικού και διάφορα παραπλέοντα πλοία ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν όσο ήταν εφικτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη.

Η θερμοκρασία γίνεται ο μεγαλύτερος εχθρός των δύο αγνοουμένων όπως τονίζουν άτομα που συμμετέχουν στις έρευνες.

 Πρόκειται για ένα επικίνδυνο σημείο με θαλάσσια ρεύματα στο οποίο βούτηξαν οι νεαροί, όπως δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά στο ThessToday.gr. «Ακόμη και οι ντόπιοι αποφεύγουν να κολυμπούν επειδή γνωρίζουν την επικινδυνότητά του, ενώ πολλοί τουρίστες πηγαίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είχε πει και στο newsit.gr, ο Θέμελης Ιερισσιώτης, Συντονιστής ΕΟΔ Βάσης ετοιμότητας Κασσάνδρας: «βρισκόμαστε και εμείς εδώ για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Πρόκειται για μια παρέα από αλλοδαπούς τουρίστες. Ευτυχώς ο ένας βρέθηκε ζωντανός. Σκάφος του Λιμενικού τον μετέφερε στη στεριά, στη Νέα Σκιώνη και τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης και Νέων Μουδανιών, για περιστατικό τριών αγνοούμενων λουόμενων, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΟΣΕΙΔΙ” Χαλκιδικής.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και εθελοντές διασώστες Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ν. Μουδανιών εντόπισε και περισυνέλεξε σώο, έναν 25χρονο εκ των τριών αγνοουμένων και τον μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο “ΝΕΑΣ ΣΚΙΩΝΗΣ”, από όπου παρελήφθη από πλήρωμα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για παροχή ιατρικής περίθαλψης».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!