Χάρκοβο: Τρεις νεκροί ο απολογισμός της νέας ρωσικής επίθεσης


Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν σύμφωνα με απολογισμό του Ουκρανού κυβερνήτη της πόλης Χάρκοβο που επλήγη από νέες ρωσικές επιθέσεις.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, δήλωσε στην εφαρμογή Telegram πως ο βομβαρδισμός έπληξε πολιτικές υποδομές. Δύο παιδιά ηλικίας 4 και 16 ετών περιλαμβάνονται μεταξύ των δεκάδων ανθρώπων που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

«Πολλά βλήματα έπεσαν σε αυλές σπιτιών. Γκαράζ και αυτοκίνητα καταστράφηκαν επίσης, πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν», δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Όλεχ Σινεχούμποφ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες επλήγη σχολείο καθώς και συγκρότημα κατοικιών όπου ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια 86χρονη γυναίκα.

Η Βαλεντίνα Ποποβίτσουκ, περιέγραψε πώς διασώθηκε από το κτίριο: «Ξύπνησα στο κρεβάτι, είχα καλυφθεί από σκόνη. Πήγα στο μπάνιο για να πλυθώ και έπεσαν πάνω μου κι άλλα μπάζα και σκόνη. Είδα φώτα, τους προβολείς των διασωστών και άρχισα να φωνάζω ‘Είμαι ζωντανή, βγάλτε με έξω, σας παρακαλώ ‘. Οι διασώστες μπήκαν στον διάδρομο, έριξαν την πόρτα και με έβγαλαν έξω.»

Η Ρωσία, που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους.

Το Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, υπέστη σφοδρούς βομβαρδισμούς στην αρχική φάση του πολέμου την οποία ακολούθησε μια περίοδος σχετικής ηρεμίας, όμως υφίσταται και πάλι βομβαρδισμούς τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να εντείνεται η φημολογία ότι συγκαταλέγεται στα σχέδια της Ρωσίας για προσάρτηση περιοχών.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!